Heart Chat Bubble

stolen beauty

Jag kom på att innan jagg tog en blogg-paus så visade jag ju upp lite WIP:s från denna bild. Well, kan ju passa på att visa resultatet också: tadaa! Blev ganska nöjs med resultatet. Denna bild var verkligen en utmaning, dels för att jag hade en tanke med den som jag ville förmedla på bästa sett,men också för att den rent tekninskt har varit svår. Jag provade en hel del nya tekniker o balanserade på gränsen för vad som funkar att blanda och ej.
 
jag har valt att kalla bilden för "Stolen beauty". Ideen var att jag ville porträttera den del av mänskligheten som låter skönthet gå före medkänsla och samvete. Kvinnan i bilden har smyckat sig med andras skönhet (allt i bilden tillhör någon annan varelse från början). En rolig kommentar jag fick " men varför äter hon ett kaninhuvud?". Nja, hon äter inte, poängen var att som pricken över i:et i sin grymhet, så har hon vridit huvudet av en kanin för att komma åt den röda färgen till läppstift.Yeah, känslokallt, jag vet>:) men inte hälften så rått som vad vi människor gör mot djuren i kampen om skönhet. 
 
Sååå, ni får gärna dela med er om era tankar:)
 
"Stolen beauty"
 
 

Amor et Mortem

Igår var jag och lämnade in ett konstverk till samlings-utställningen jag ska vara med i. Alla KRM-deltagarna får nämligen lämna in ett varsitt konstverk till en samlad utställning i kga konsthall. Efter mycket om och men så valde jag denna här nedan. Den är i A3-storlek, så det gick åt sjuuukt mkt bläck till den, och även om den inte blev helt perfekt, så är jag ändå nöjd med resultatet och hur rosorna blev. Well, vi får väl se hur den möts av publiken:)
 
Igår mötte jag förresten även upp ett av mina tyska fans, som för tillfället är på semester i Sverige o passade på att besöka min stad o säga hej. Jättekul verkligen, fick en fin pratstund och lite tjusiga teckningar som hon målat:D
Snacka om att jag blev rörd!
 
Målningen jag valde till samlingsutställningen. Kallar den "Amor et Mortem" :)
 
 
Annika från Tyskland:)
 
 
 

Tips på konst-bloggar?

Var o kikade på en utställning av Julia Olofsson i Karlskoga Konsthall häromdagen. Egentligen var det lite av en slump att vi hamnade där, jag och min sambo, men fick sen en hel del fina konstverk:) Jag brukar sällan vara på utställningar (Tyvärr, för jag tycker det är himla kul) men jag skulle absolut vilja gå på fler. Det jag tyckte var roligt med denna utställning är att det var visserligen målat i blyerts, ett ganska vanligt medium, MEN vilka STORA målningar det var!Blev grymt imponerad över den tid som konstnärinnan måste ha lagt ner på sina verk:) Jag som blir helt galen av otålighet när jag försöker måla i A3-format XD Hittade ett gäng favoriter, de två översta, som jag blev lite extra förtjust i:)
 
Det slog mig då att det skulle vara väldigt kul att gå på just fler utställningar, men även läsa lite konstbloggar. Någon som kan tipsa om några bra konstbloggar med artister som uppdaterar någorlunda ofta?Skulle vara väldigt kul att läsa lite om andras konst! Kommentera i sådana fall:)
 
Bilder från utställningen jag var och tittade på
 
 
 
 
 
 
 
 

Ecape

Tillslut så blev jag äntligen klar med denna bild, trots att det tog lite längre än väntat. I ärlighetens namn är jag inte helt nöjd, därför det blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Mycket beror på att jag IGEN valde fel papper (ett papper som jag inte fattar att jag har kvar) som på ngt skumt sätt absorberar bläcket åt alla håll, vilket gör det är omöjligt att måla detaljer. Till råga på det så blir områdena LJUSARE om man målar flera lager (i vanliga fall blir det ju mörkare) så man får tänka på ett helt annat sätt, helt plötsligt. Nej, det gick inte alls som jag hade tänkt mig, men det är bara att ta nya tag o göra bättre nästa gång:)
 
Målning blev en liten blandning av manga och Art Nouveau . Denna fick namnet "Escape". 
 
 

tolv nyanser av brunt o magiska sudd

När jag snurrade omkring lite i jakten på jeans, råkade jag på något konstigt sätt hamna i en art-shop.Så det kan gå! Det jag gillar bäst med just denna art-shop (som ligger vid torget i Karlstad) är att jag alltid lyckas hitta något  nytt, konstigt varje gång. Ja, kanske inte alltid konstigt, men alltid något som jag inte har sett tidigare. Denna gång blev det ett gäng bruna pennor, som jag hoppas funkar minst lika bra som faber castells polychromos. O så ett magiskt sudd. Minns inte hur det skulle vara magiskt, men har för mig att det var ngt i stil med att det inte luddar av sig klumpar när man suddar. Mycket väl-investerat enligt mig, då jag suddar säkert mer än medelkonstnären, o dammsugar under min målar-plats definitint mer än medelkonstnären:) Hehe...well, let's see if it works!
 
 

art

Puh! Är snart klar med denna bild, men ännu fattas några detaljer!Det går lite långsamt nu, för vi har så otroligt mycket i skolan, men förhoppningsvis hinner jag avsluta den imorgon, då jag har lite ledig tid:) 
 
Hittills har jag bara använt mig av bläck och copic markers. Vi får väl se om det blir lite airbrush i slutet, bara för att jämna ut bakgrunden lite. Jag är inte helt nöjd med färgerna än, o svårast är nog klänningen. O Fågelburen är bara tråkig att måla, därav att jag har lämnat den till sist XD Jag kommer verkligen inte på någon design alls till den, så det får helt enkelt bli en helt vanlig, ful , tråkig gallerbur.Nåja, bilden innehåller ju tillräckligt med detaljer ändå, eller vad tycker ni?;)
 
 

En ny början startar alltid vid slutet av något gammalt

Skolan har ju börjat igen förresten. Sista året och jag känner både glädje och ångest för det. Glädje att äntligen vara klar, skaffa jobb, köpa hus osv, men ändå lite ångest över att behöva lämna allt hårt slit o skolvärlden. Skolan har ju nästan blivit lite som ett andra hem, o klasskamraterna lite familj. Ni vet, man grälar ibland,men tycker om varandra innerst inne o vet vart man har  varandra. Om bara 10 månader kommer det kännas som att flytta hemifrån igen. 
 
Men jag hör nog ändå till dom som tycker om förändring. Jag omfamnar framtiden och tycker om när livet sätts  i rörelse!Dessutom finns det så mycket jag vill göra och i ärlighetens namn tar skolan upp vääääldigt mkt tid!Trots det vill jag säga att universitetstiden är nog en av de roligaste tiderna, så missa inte den, ni yngre läsare:)
 
Lite random bilder ur min sommar
 
 
 
 

Tillbaka med nya konst(er)

Så! Nu känner jag mig åter igen mogen för att börja blogga igen:) Stängde av helt under sommaren,då jag typ jobbade 6 dagar i veckan i genomsnitt XD Men nu är jag back on track!
 
För tillfället så håller jag på o  förbereder mig lite inför "Konst run Möckeln"-utställningen som äger rum den 26-28 September. Jag ska ju som sagt delta i den, o nu börjar det kännas att det närmar sig:)Deltog i en liten intervju för någon vecka sen (o för kanske första gången, blev jag inte felciterad) och har väl även målat klart det mesta. Några bilder har ni, sett, några har ni inte sett, men alla kommer ni att få se ialla fall.
 
En bild förresten som jag håller på med just nu, är denna bild (som jag inte riktigt har bestämt mig för än om den ska få vara med i utställningen eller ej). Kör åter igen på lite "Alfonso Mucha goes  manga" och det slår mig hur svårt det är att få ihop färgerna på det sättet som han lyckats så otroligt bra med. Kanske beror det på att han höll på med helt andra medlen förvisso, men det är spännande att utmana sig själv:)
 
Vill ni veta mer om konst runt möckeln kan ni kika in hemsidan: www.konstruntmockeln.se
 
Repotaget i tidningen
 
 
Bilden jag håller på med