Heart Chat Bubble

kemi-geni sökes

Om  nått kemi-geni läser detta, kan ju denne svara om detta ser rätt ut *desperat*
 
 

blå

Ja ni, under denna tid som har gått har jag roat mig med att vara magsjuk o annat skoj...verkligen skoj...
 
Nepp, men jag har även hunnit måla lite grann, men bara ytterst lite!
 
Lagomt som jag hade börjat färglägga en av mina bilder, så tog "huvudfärgen" totalslut, och efter det tog bara fler o fler färger slut!Så jag bestämde mig för att kasta bilden i soptunnan, måla om den o beställa helt nya färger. Jag valde ett par blå som jag aldrig har testat förut, o jag blev helt klart mycket mer nöjd nu än innan, så det gör inget att jag har målat om bilden si så där 3 ggr;) Haha, not sure if worth it thou...
 
På tal om ingeting så kan jag ju del med mig av ett tips till er som vill måla varelser i annan hudfärg...om man tycker att det är svårt att veta hur man ska skugga i tex blått (något som jag kan tycka är svårt ibland) så kan man börja med att skugga hela sin figur i gråskala istället. det tar lite längre tid, men det kan det vara värt ibland,för att få rätt nyans o ton.Så här såg min bild ut i början:
 
 
 
 
sen är det bara att man fyller i med blå i liknande toner...så kan resultatet bli mer så här...
 
 
bilden till vänster är den som jag  bestämde mig för att slänga, och den till höger är den jag håller på med nu:)

Art summary 2013

Back on track igen, jag som lovade att blogga merXD Haha, men till mitt försvar råkade jag slänga min dator i golvet så att skärmen pajjade totalt. fick totalpanik då dett var bara  några dagar innan min tenta o jag hade ganska mkt papper kvar att skriva ut!Resultatet blev att jag ringde min sambo o bad honom köpa med en dator åt mig på vägen hem från jobbet. Allt jag krävde var att den skulle vara:
 
*lättare än min förra (jag vill kunna släpa med den överallt)
*mindre än min förra (av samma andledning som den första)
* rosa (för att det är snyggt)
 
O så köpte han en dator som INTE innehöll nån av dessa kriterier (inte ens rosa!!) men å andra sidan så var det en rätt bra dator o jag får väl lita på att han vet bäst då han ändå jobbar inom den branschen;) hihi. Däremot nått som varken han eller jag visste förrens jag av misstag råkade snudda vid skärmen några dagar senare, var att det är en touchdator jag har köpt!:D så jag kan lika gärna använda den som en surfplatta o det är ju rätt nice:) 
 
Sen senast har jag också fixat ihop en liten artsummary dvs en summering av årets konst. Min favoritbild från varhe månad, o så här blev resultatet:) Mina forna mål var att:
 
*måla mer akvarell (det gjorde jag, men kanske inte så mkt som jag hade tänkt mig)
*testa olika stilar (det har jag gjort)
*måla mer bakgrunder (det har jag gjort)
*måla mer helkropp (det har jag gjort).
 
De nya målen för 2014 är:
 
*Måla mer perspektiv
*Öva mer på poser
*Undvika att måla så mycket "fullfront". Jag har lagt märke till att jag målar väldigt sällan i halvprofil eller dylikt
*bli bättre med mina copics, komma på fler trix
*måla mer i A3
*bli bättre på airbrush
 
Artsummar 2013
 
 

första skissen nästan klar

Sååå...det börjar ta sig lite grann! Idag känner jag mig faktiskt duktig! Jag har både pluggat (mycket!), tvättat o hunnit med att måla klart min skiss (nåja, skissen är nästan helt klar ialla falll...). Någon som kan gissa temat på denna målning?
 
Jag funderar på om rutorna i bakhrunden blir lite för mycket, eller om det kanske bara är att jag behöver göra dom större...eller om allt löser sig när jag färglägger bilden...klurigt, jag vill ogärna sabba bilden den sista jag gör, för den är i A3 storlek o de är så förbövelen-inni-nordens-jobbigt att färglägga en hel A3 o sen inse att bilden blev skit. hm. får fundera en stund. Jag ska ju hålla mitt löfte till mig själv o göra 3 skisser (även bläckning är ok) innan jag färglägger något:)
 
my lilla skiss;)
 
 
 
 

skiss 1

under jul har jag tagit lite ledig från mitt målande, men nu har jag greppat tag i pennan igen! jag tror i ärlighetens namn att jag ska köra på minst 3 skisser innan jag börjar färglägga något, för på något vis, fungerar det bättre för mig då. jag slarvar helt enkelt mindre då. trots att jag gillar att måla detaljer, så vill jag väldigt gärna blir klar med mina målningar snabbt, o då blir risken större att jag inte blir nöjd med målningen.Just nu har jag börjat på skiss 1, som för tillfället ser ut så här:
 
 

äntligen!

Gott nytt år på er allesammans!Ni tror väl kanske att jag har dött, men icke!däremot har jag varit jäkligt sjuk hela julen, så jag har knappt orkat göra något alls. till råga på det tror jag att jag har ett brutet revnen XD aja, nog om elände, mitt nyårslöfte är att blogga mer;)
 
På målarfronten har det inte hänt så mycket, men däremot har jag massor med ideer som jag ska börja ta itu med:) En annan kul grej är att jag har lyckats få köpa ett orginalverk av en av mina favorit-artister (som lever idag) som är  känd under namnet "ponygold":). När jag var i makedonien så gick jag in på hennes sida o såg en av hennes nya bilder som jag blev störtförälskad i!Ni anar inte hur glad jag blev sen när jag i samma inlägg läste att den var till salu, så köpte den på stört. Har fått hem den nu, o jag är så nöjd!:D
 
ni hittar hennes blogg på www.ponygold.blogspot.com