Heart Chat Bubble

Tillbaka till Underland

 Målad med Copic Markers och airbrush.
 
Häromdagen blev jag klar med denna målning också. Den är ganska stor så har typ slut på halva mitt färgsortiment efter detta >:(. 
 
Hursomhelst. Det blev en lite mer vuxnare verision av "Alice i Underlandet". Redan som barn tyckte jag om Disneys verision och även som vuxen uppskattar jag hela historien och konceptet kring "Alice i Underlandet". Och jag verkligen ÄLSKAR Tim Burtons tolkning! Hela samhällskritiken, det öppna tänkandet, ja allt, jag tycker verkligen att Burton tolkat det helt i min egen smak:) Alla kan nog känna igen sig lite i känslan av att befinna sig i en tämligen konstig och upponedvänd värld, där alla blint följer galna regler uppordnade av ännu mer galna människor.Ingen människa, lag eller kunglighet kan tala om för dig vad som är rätt o fel. Verkar världen upp o ner, vänd rätt på den o lyssna till ditt inre!
 
Som vanligt så har jag använt mig av markers och airbrush. Jag gillar verkligen copic, men något jag stör mig på är att vissa färger (tex svart) är lite "oljiga" i konsistens och råkar man lägga handen i det (vilket jag gör si så där hela tiden) så färger det av sig på andra ställen av teckningen >:O Det problemet har jag ALDRIG haft med promarkers , men oandra sidan är det svårare att måla små detaljer med promarker, då de inte har någon ordentlig spets. Förstår inte vad det är med copics bläck som gör att det blir så?
 
Sen vet jag inte riktigt vad som hände med skuggan vid klockan.Bara skit i den XD Det blev nått skumt med min airbrush, o helt plötsligt kom det hur mkt färg som helst, o tragiskt nog går ju inte airbrush att sudda XD haha. smällar man får ta:)
 
Kallar den "Back to Wonderland"
 
 

att påverka

I helgen höll jag i en manga-workshop för barn i blandade åldrar för Kristinehamns Bibliotek. 
 
Eftersom det var ett tag sen (nåja, några månader sen åtminstone) som jag höll i en manga-workshop, så var jag som vanligt lite smånervös inna (dessutom blir man alltid lite extra nervös i en ny stad), men det är något fantastiskt ju med att lära ut manga. För oavsett hur nervös jag är innan, så infinner sig alltid ett sånt otroligt inre lugn på något sätt, precis innan jag ska börja. Jag är annars den där personen som får ett smärre nervsammanbrott när jag ska hålla tal inför en massa människor. Inte för att jag är blyg eller inte kan tala inför folk, men just när det är något BESTÄMT som att jag MÅSTE tala inför tex klassen, då känns det som om jag ska dö. 
 
Men just när jag ska hålla mina kurser/workshops, så försvinner det Jag tror det beror på att min glädje och vilja att lära ut, är så mycket starkare än min rädsla att prata inför folk.Nästan så att jag snarare snubblar över orden för att jag vill säga allt på en gång!Verkligen förmedla mina tankar och ideer! Och känslan efter gör hela arbetet värt det.Att ha fått inspirera människor att ta fram sidor hos sig själva är nog den härligaste känslan av dom alla. Den finaste kommentar jag har fått av en kursdelatagare var "Jag har lärt mig så mycket nytt och nu ser jag på omgivningen med helt andra ögon.", därför  den fick mig att inse att här har jag lyckats nå fram till en person med mina budskap. 
 
Om vi ska vara lite filosofiska en stund här: Jag tänker ibland att det finns många sätt att påverka världen omkring oss. Endel uppenbara saker kan vara att vara miljömedveten, politisk engagerad eller förändra sin tillvaro på andra mer uppenbara sätt. Mitt sätt att påverka min omgivning är att måla.Det kanske inte ger lika uppenbara resultat men med mina motiv kan jag nå ut till många människor, och kanske finns det någon person, som jag kan få att tänka  om. Kanske kan just mina motiv, ändra någon annans liv, som bor i en helt annan del av världen.
 
lite bilder från helgens workshop
 
 
utforskade ett mysigt litet fik i kristinehamn...där jag blev serverad kaffelatte med sugrör!
 
 
jag o mina...ähum...fantastiska förklaringar av manga
 
 
 
 

 

Tillbaka till underlandet

Jag har återvänt till min kära "Alice i underlandet"-målning. Fick lite ny inspiration och motivation (dvs jag har mkt läxor för tillfället) så satte mig ner o bestämde mig för att försöka ta itu med denna. Det är ju en A3-bild, o bara det kan ju annars krama andan ur en...ialla fall när hälften av färgerna tar slut under tiden som man målar >:(. Men nu tänkte jag att jag ska försöka köra på A3 ett tag, så jag har lite större tavlor att sälja inför nästa utställning;)
 
Till helgen ska jag förresten hålla i en manga-workshop på Kristinehamns bibliotek, ifall nån av er läsare råkar bo där;) Har fått en ny mobil nu när jag nyss fyllde år, så nu kan jag gps:a mig fram dit jag ska (har ingen aning om vart Kristinehamn har sitt bibliotek). Ahhhh...teknikens under!Jag har faktiskt för första gången i mitt liv skaffat mig en iphone..ähum...ja, inte jag då, då jag fick den i present, men man kan väl säga att jag var med o påverkade lite;) Min sambo är inte särskilt förtjust i iphone (tror det bottnar i att han trots sina telefon/datakunskaper inte kan hacka sig in o programera om dom hur han vill, för att iphone är för säkert designade) så han ger den lite onda blickar o mumlar nedsättande om den, men jag tror han kommer vänja sig snart . Sen om han kommer erkänna det, är en annan sak;)
 
 
aja, tillbaka till Alice. Som liten gillade jag disneys "Alice i underlandet", men även som vuxen tycker jag att historien är riktigt bra. Framförallt gillar jag symboliken och samhällskritiken och den där känslan att man periodsvis befinner sig i samma galna värld som Alice gjorde. Tim Burtons veriosion är sjukt bra och jag gillar att han gjorde den lite mörkare. Min  egen verision är därmot en lite mer vuxnare variant av Alice;)
 
Lite WIP-bilder:
 
 
 
 
har dock lite problem med guld-klockan...tycker det är svårt att välja bra färger till guld:O
 
 
 
 
 

Illumination

O så blev jag även klar med denna målning. Denna målningen beskriver rätt bra den värld som jag känner att jag befinner mig i just nu. En surrealistisk värld av symboler, med en blandning av geometri, mönster och vetenskap. Låter det oförståligt?Jajemän! Men jag tycks vara en av de människor som befinner mig i värld mellan både vetenskap och paravetenskap.
 
På dagarna studerar jag kemi,matte,fysik ocg låter mig fascineras av vetenskapens upptäckter, men på nätterna präglas mina drömmar ständigt av gåtor,symboler, varelser o annat konstigt. Först tyckte jag att det var helt oförståligt att jag som är en sån naturvetare skulle ständigt drömma så "ovetenskapligt". Men ju mer jag lär mig, tycks dessa två världar stå närmare varandra än man tror.
 
Till denna målning så har jag använt mig av copic markers, airbrush och white gel pen.
 
Min fb: www.facebook.com/artbyneva
 
Jag kallar den "Illumination"