Heart Chat Bubble

en lyckad konstutställning!:D

Puh!Det har varit en slitsam helg, men oerhört kul! I helgen så var ju "Konst runt Möckeln" som är en rätt stor konstutställning här i städerna kring sjön Möckeln. Jag blev ju inbjuden som ungdomsstipendiat, o jag är verkligen oehört glad för att jag fick den möjligheten:)
 
Det har kommit o gått lite allt möjligt blandat folk under dessa tre dagar, o jag kan glatt berätta att jag även sålt några av mina orginalverk:) Kul,då kan jag med ännu bättre samvete köpa in nya pennor;D Haha, nejdå, ska ju köpa skrivbord att måla vid denna månad!
 
Har även haft min andra kurs i manga idag, idag var vi lite fler, och eftersom jag hade utställningen i samma hus, så fick folk även möjligheten att se på när jag höll i kurs. En av besökarna blev så lockad, att hon anmälde sig direkt att hoppa in i kursen, trots att två lektioner redan gått:) Skitskoj, rent ut sagt! Dessutom har den lokala bokhandeln gått med på att köpa in copic markers till deras sortiment, om vi önskar, vilket känns fantastiskt, rent ut sagt!:D Jag gillar verkligen Bokia i vår stad, alltid så sammarbetsvilliga o har ställt upp hur många gånger som helst, att köpa in material jag/nån annan har önskat!
 
Så nu ska en mycket nöjd Neva gå till sängs o sömna med ett leende på läpparna:)
 
Lite bilder från helgen:
 
Jag fjantar mig lite
 
 Två tavlor som jag har sålt:)
 bilder jag hade med...
mer art;)
 
 
 

hår-steg för steg

Halloj allesammans!
 
Jag har tenta på fredag, därav min frånvaro!har suttit klistrad i mina övnings-pappren!WUA! Har verkligen panik! Till råga på det, så börjar ju min utställning nu på fredag också, o jag kommer inte att kunna vara med de första timmarna, för att jag skriver tenta XD haha!Åååååh!
 
Förresten, jag har också nyss blivit kursledare för en manga-tecknar-kurs!Första lektionen körde igång i söndags. jag var lite nervös i början så klart, men känns som det gick bra. håller ialla fall på o gör en massa tutorials till mina lektioner, så tänkte att jag lika gärna kan dela med mig av en av dom. Den här tutorialen beskriveer lite basics om man ska teckna hår. den finns att ladda ner på denna länk, för de som vill ha den i större format;)
Här
 
 

Neva art i Press o Vernissage

Idag var det Vernissage i Karlskoga Konsthall, och som ungdomsstipendiat, så hade jag en plats i Konsthallen:) Skitkul, rent ut sagt, o det kom verkligen mycket folk! Det var väldigt blandat med motiv på tavlor, vilket är rätt kul, för då kan det locka en bred publik.
 
Något som INTE var kul, var dagens artikel, som var med i tidningen, om mig o den andra tjejen som också var ungdomsstipendiat. Ialla fall inte det dom har skrivit om mig! Min avsky för att vara med i tidningar blir verkligen starkare o starkare för varje gång! men denna gång tog det verkligen priset! Vid ett ställe i artikeln står det att jag har sagt så här "– Jag målar som sagt för de många färgernas skull men också för budskapet. Jag målar för min egen skull och inte för att nå ut med mina budskap till andra, säger Neva som just nu studerar biomedicin på Karlstad Universitet."
 
Wow, thanks. årets Bitch går till Neva, som för övrigt också hatar barn, gillar krig och inte vill att nån kommer till hennes utställning. Typ. NEJ, SÅ SA JAG INTE!. Jag sa att " Jag målar för min egenskull, det jag själv vill uttrycka, men jag vill GÄRNA nå ut med mina budskap till andra". Det är en väldigt stor skillnad på innebörden! Vilken tur att det bara är hela värmland + nätet, som den tidningen ges ut i >:(...suck...
 
Läs å skratta åt artikel HÄR
 
Aja, men annars var väl artikeln okej. Nu ska jag bara försöka bränna varenda exemplar i min stad, av den tidningen.
 
Annat kul, som kan vara värt att veta, är att även min mamma kommer vara med i årets "konst runt möckeln".:) Även hon målar en hel del. Men vi målar två helt olika stilar, och den som säger "jaha,men då vet vi vart du fått din talang ifrån", får spö. Seriöst. Okej, kanske inte spö, men jag tror att alla vi "barn av konstnärer" är rörande överrens om att det mest irriterande som finns, är när folk tror att man föds med en talang, eller att det är genetiskt. Att jag är "så bra på att måla", beror på att jag har ett brinnande intresse för min konst, och att jag övar VARJE dag och har gjort i hela mitt liv typ:) Konst är en del av mig, oavsett om nån annan visar intresse för det jag gör, eller ej, så kommer jag måla ända fram till den dag då jag drar mitt sista andetag:) *poetisk stämning*
 
And now some pictures:D
 
Jag, acting totally cool, when seeing my art i konsthallen ;)
 
 
Mamsi, o hennes konst:)
 
 dessa unga herrar ville köpa min tavla;)
Mycket folk var det!
 Min mangatavla gav lite kontrast till de andra tavlorna
 
 
 
 
 

läppar

Igår flummade jag runt i Photoshop lite, medans pojkvännen spelade "GTA 5". Tydligen nått nytt slags tv-spel som alla killar mellan 0-100 är besatta av att spela.Ialla fall, fotade ett nytt läppstift som jag har köpt, som var MATT , nått som jag inte upptäckte förrens jag kom hem. Skitsnyggt ju! Mer matta läppstift åt världen:) Som ni kanske märkt, så är jag rätt förtjust i att använda läppstift! Jag har hur många som helst (men ändå inte tillräckligt ;D ) o i alla möjliga färger. Jag älskar att variera mitt smink, o läppar tycker jag överlag är så oerhört sexigt! Tycker nästan synd om killar som inte har samma möjlighet att måla sina läppar som oss tjejer;) Haha, nej skämt o sido, men jag tycker det är kul att måla läppar, både på papper o mina egna. Så här blev gårdagens resultat av en massa lek i photoshop:
 
 
 
 
 
 
 

fina gaddar

Nej, nu är det nog läggdags för mig snart. Migränen (om det nu var migrän), har ialla fall blivit bättre, so goood! Imorgon är det utställning i Karlskoga Konsthall, där alla konstnärer som deltar i "Konst runt Möckeln", har med varsin tavla att visa upp. Så jag kan glömma "Lek o buslandet" som var våra planer för morgondagen egentligen. Utan det blir Vernissage för min del, då jag är ungdomsstipendiat och har fått äran att vara med i årets "Konst runt möckeln" :). Ska bli kul, o som tur är, så börjar vernissagen förrens kl 11.00.Hihi!
 
Nu ska jag borsta gaddarna, med min nya, fina Hello Kitty-tandkräm som jag köpte på kryssningen;) Hihi!
 
 
 
 

är jag en häst med tarmvred?

Idag mår jag skit-piss , rent ut sagt! Har jätteont i ena halvan av mitt huvud, bakom ena ögat och det känns som om huvudet ska sprängas när jag ser ljus. Det finns ju flera alternativ vad jag kan lida av:
 
1. Jag är en vampyr. Alla vet ju att vampyrer inte tål solljus.
2. När jag sökte på dessa symtom, hade google ett förslag på att jag kanske är en häst med tarmvred. Så jag är en häst med tarmvred, är ju ett alternativ (för google ljuger aldig).
3. Jag har fått mitt livs första migrän-anfall.
 
Eftersom jag inte suger blod, är jag ingen vampyr. Jag är GANSKA säker på att jag inte är en häst (trots att en av mina klasskramrater blev helt övertygad att det måste vara så, när hon fick reda på googles förslag).
 
Så jag har alltså migrän. jag har alltid lite trott att folk överdriver, när de ska berätta om hur det är med migrän. Kåm ån, liksom, rajjt att det är så illa! Men JO, DET ÄR SÅ ILLA!! Fan va kasst jag mår *sitter i soffan o tycker synd om mig själv*. Aja, bara att vänta ut smärtan, antar jag. Eller nån som har tips på vad som kan  lindra? Alvedon hjälper inte mkt, märkte jag.
 
 

why, o why?

Det här är det värsta med att måla med markers...suck...
 
 

secrets

Nu äntligen så har jag målat klart denna bild! Den tog mig dock en smärre evighet!haha, men som sagt, det är ju en A3-bild, så den är ju rätt stor! På senaste har jag nästan uteslutande målat i A3-storlek, vilket kan vara lite påfrestande för en person som mig, som vill bli klar med en bild så fort som möjligt, men det är roligare att ha lite större bilder, om man ska ha en utställning.
 
Denna bild kallar jag "secrets". Jag ville göra en bild med lite hemlighetsfull stämning över sig. Ideen till bilden, fick jag när jag var i Portugal i somras, och såg en förfallen grind, som hade en frimurar symbol över sig, och en heeeel del åkervindor. Så här såg den ut:
 
 
O så kom tankebanorna igång, o efter mkt om och men, så blev ialla fall resultatet så här:
 
 
Känner mig ok med resultatet, dock blev det lite väl stressigt i slutet, o hade jag haft mer tid på mig, hade jag nog gjort himlen mer ordentligt, o ansträngt mig mer med muren i bakgrunden. Men jag var tvungen att lämna in den till konsthallen i lördags, så, hehe. Jaaa..Men det duger ialla fall;)
 
På tal om konsthallen, så har jag börjat rama in alla bilder nu. Går myyyycket långsamt framåt. Hoppas jag säljer mkt konst så det kompenserar upp allt jag har behövt lägga ut på ramar XD
 
 
 
 
 
 
 
 
 

giff tå mi!

Igår fick min pojkvän en vild idee att köpa det dyra, snygga penställ som jag alltid har önskat mig. Helt ut ur tomma intet! eller så kanske det beror på att vårt köksbord har sett ut så här i över en veckas tid;)
 
 
Haha! skämt åsido, jag behöver verkligen ett pennställ! Denna typ känns väldigt lockande:)
:
 
 
 

Recension "snabba cash 3"

Ja, då tänkte jag att det var dags att ge en recension på "snabba cash 3".
 
Det är alltså den sista filmen i triologin "snabba cash". Jag tycker att alla filmerna håller en röd tråd på ett bra sätt, men denna film kan vara lite väl "hopp fram o tillbaka" i historien och händelserna. Filmen bjuder på en hel del svar på alla frågetecken man hade tidigare (nåja, ganska mkt svar). Precis som de 2 tidigare filmerna, så är även denna film väldigt mörk. Det verkar som att regissören vill förmedla budskapet "brott lönar sig inte", så gott han bara kan. Det går rent ut sagt åt skogen för alla i filmen, som försöker sig på någon typ av brottslighet. Men kanske det är lite så i verkligenheten också, att man ständigt lever under hot o oroligheter, om man väljer den mer brottsliga banan i livet.
 
Hur som helst så är filmerna ialla fall väldigt välgjorda för att vara svenska. Jag ska inte avslöja filmens handling, men jag kan säga som så att jag blev besviken på slutet. Men men, ialla fall helt ok sevärd film. Dock är jag inte så svag för denna typ av filmer.
 
Betyg: 5/10
 
En trailer:
 
 

fynd från kryssningen

Passade även på att fynda lite när jag var på kryssning i helgen. Eftersom jag är hälften finländare, så tycker jag att det är roligt att hitta lite finska varor, som man känner igen från alla besök hos släkten där. Tex Tupla, som måste vara bland den godaste chokladen som finns!
 
Andra fynd jag gjorde var tex 3 st "clean"-parfymer i en box. Det fanns bara en box kvar när jag var i affären, så snappade snabbt åt mig den. Tycker att många av cleans dofter luktar väldigt gott, så det var ju lite kul att det var 3 olika dofter i en förpackning, så man kan variera sig.
 
Mascaran som jag köpte från Lancome var WONDERFUL! helt magisk verkligen, frågan är om jag någonsin kommer att vilja byta ner mig i mascara igen? XD Dock tycker jag att den är lite väl dyr i normal butik. På tax-free kostade den 220 o det är väl ok, med tankte på att många vardagsmake-up mascaror börjar närma sig 200-lappen i pris. men mer än så vill jag helst inte ge för en mascara, då den inte håller mer än 3 månader:/
 
Mina fynd från kryssningen.
 
 

mot bion

Just nu sitter jag på bussen t Karlstad, där jag ska möta upp lite klasspolare för att kolla på "snabba cash 3". Faktiskt helt okej film'serie för att vara svensk film, så ska bli kul o se hur det hela slutar. Det kommer väl upp nån recention imorgon, antar jag;)
Annars har dagen varit rätt så fylld av konst, i flera bemärkelser. Men det snackar vi om senare:)


på kryssning

I helgen så var vi iväg på "räkkryssning", ja dvs kryssning med buffe av massa skaldjur. Som ni vet så äter ju inte jag skaldjur, så för min del blev det a la carte ;) . Vi åkte med Birka cruises, o det var riktigt skönt att komma iväg en kort sväng. Jag har aldrig åkt med Birka tidigare, plus att det överlag var rätt länge sen som jag åkte färja, så det var en upplevlse. Tänkte jag ska sammanfatta det lite så här:
 
Maten: Maten var ritkigt god, men vääääldigt dyr!Sen tycker jag inte att det fanns så mkt att välja mellan, om man inte gillar fisk eller skaldjur,vilket visserligen är förståligt, då det som sagt var en skaldjurs-kryssning. Så jag förlåter dom för det;) A la carte smakade helt klart bättre än lunch-buffen, men man fick väldigt lite att äta på a la carte:/
 
Sysselsättning: Det första vi gjorde, var att vi kastade oss iväg till bad-avdelningen. Där fanns det en bassäng, bubbelpool, bastu samt stora "sollampor". En skitbra idee, o den avdelningen var riktigt härlig, men också löjligt dyrt. För en timmes bad+sol, så kostade det 180 kr! Med tanke på att det snabbt blev smäckfullt(bassängen var rätt liten o det fanns bara 2 bubbelpooler ) så tycker jag inte riktigt att de ska ta så mkt betalt. men men...
 
På kvällen var det karoke, dans, barer, spelmaskiner o fullt drag, så om man gillar att festa, så är detta helt klart rätt ställe att vara på. Dock verkade folk ha lite lättare att bete sig lite hur som helst på kryssning, så man får nog räkna med att det kan hända lite knäppa saker under resans gång.
 
Shopping: fanns det också, men inte överdrivet mkt. Tycker inte att tax-free priserna var så mkt billigare än i vanliga affärer, förutom vissa märken. Mascara från Lancome tex skiljde sig rätt mkt i pris, men inte loreals märke. skumt:O
 
Vädret var rätt fint, så var uppe på däck o tittade lite också. Enda nackdelen med resan, var att den gick så fort!XD
 
Lite bilder från resan
 
Skaldjursbuffe...
Själv åt jag stekt oxfile i rödvinsglace, med paprikamousse och ost-potatiskaka-nånting
Efterrätt:D
Jag och L
 
O våra grabbar:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

arbetsyta, tack

För tillfället, så har jag inget skrivbord i nyinflyttade lägenheten, så där här är min arbetsplats/köksbord, just nuu;) Hehe! men eftersom både jag och min pojkvän är i stort behov av skrivbord, så tänkte vi köpa ett dubbelskrivbord. Vi har kollat massor med olika modeller, o hittat en som vi tror passar. Frågan är dock vilken färg det blir, då jag helst vill ha vitt, o han helst vill ha brunsvart. Hehe!Men i ärlighetens namn så blir jag nöjd bara ett skrivbord kommer på plats, så kan hända att jag ger med mig;)
 
Just nu:
 
 
Inom en snar framtid:
 
 
 

sunshine

Idag var det seminarium i skolan. Det var en pärs (mest för att vi började så tidigt) med det gick bra, så jag e nöjd o glad;) Idag har jag verkligen hunnit med mkt!När jag kom hem gjorde jag en rejäl städning och sen fick jag besök av finaste Linn, som hade med sig en liten inflyttningsblomma:) Vädret är dessutom strålande idag, så vi drog till stan o uträttade lite ärenden o gick omkring i det fina vädret! Nu är det bara plugga kvar, så är det den effektivaste dagen denna vecka typ XD Haha!
 
Lite bilder från dagen:
 
 
 
 
Det känns nästan som att det fortfarande är sommar:D så härligt!!
 
 

look

idag tänkte jag att jag skulle ta tag i mitt målande igen. det är nu ca två veckor kvar till min utställning, skulle gärna vilja bli klar ned två bilder till dess. funderar allvarligt på en ny akvarell. senaste var ju denna.


angry hair

det är lustigt hur olika syn på shampoo jag och min kille har. jag använder nästan uteslutande bara frisörshampoo. min kille däremot, använder nån typ av dubbeldusch sim kan kan använda som shampoo, balsam o tvål.skulle inte förvåna mig om det gick att använda som tandkräm också. dessutom kostar det bara 1/5 av priset på mitt shampoo, så när jag första gången sa vad mitt shampoo kostade, höll han på att svimma. haha, kanske inte så illa, men han tycker verkligen att det är ett oerhört slöseri ld pengar, när det finns en sån underbar produkt som hans dubbeldusch. dock är jag tveksam om den är så bra, med tanke på att tvål o shampoo har två helt olika verkningsmekanismer...men men:)

igår ialla fall, så köpte jag ett shampoo som INTE är ett frisörshampoo. jag hittade nämligen en hel "angry bird" serie från Lumene, o shampoot luktade så gott så jag bara var tvungen att köpa det! mmm...hallon! provade det igår, o än så länge har håret inte trillat av;)

så här ser det ut:familjen komplett:D

Igår natt hände en underbar sak!
 
För några dagar sen, så ramlade nämligen min en katt ut från fönstret, och eftersom vi flyttat till en lägenhet som ligger på högsta våningen, så var det  ju knappast önskvärt. Dock hände detta på natten, så upptäckte inte att han var borta förrens dagen därpå. Så vi ropade, letade, efterlysta o gjorde allt, men ingen Sid:(
 
Igårnatt däremot, låg jag i sängen o tänkte på honom o oroade mig. Det var nästan som jag kunde höra hans jamande, när jag koncentrerade mig på minnet av honom. Efter ett tag insåg jag att det inte var minnet av honom jag hörde, utan faktiskt ett riktigt jamande, så kastade mig ut i nästan bara underkläderna O DÄR UNDER BALKONGEN STOD MIN KATT SID!:D han var nog lika glad att se mig, som jag var att se honom. Han jamade helt frenetiskt, hoppade o spann!Jag tror nog aldrig att han har varit så glad över att komma in,han gick t o m omkring o smekte väggar o golv när han kom in, samtidigt som han spann. O som han åt!Under den vecka som har gått, har han verkligen hunnit magra en del, plus att han typ samlat på sig en miljon fästingar o så. Han haltar på ena benet, men han går ändå omkring med det, och låter mig pilla o peta på det, så förhoppningsvis är det bara stukat, inte brutet.
 
Lillbrorsan till Sid,blev däremot inte alls glad över att återse sin bror. Kanske beror på att han börjat vänja sig vid att vara kungen i hemmet? Ialla fall såg han ut som han sett ett spöke återuppstår, sen började han bråka o det slutade med att han la sig under sängen o tjurade. Börjar nästan misstänka att det var han som puttade ut honom från balkongen XD
 
Så nu är min lilla familj komplett igen:D
 
 
Sid, i hans favoritposition
 
Manfred, lillbrorsan
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloppis

GÄSP! Nu har jag flyttat i flera dagar, så därav min frånvaro från bloggen XD Men i samband med flytten, har jag också en del saker som jag tänkte passa på o sälja ut, så tänkte att jag passar på att lägga upp lite grejor här, ifall det är någon som är intresserad av att köpa lite;) Skriv bara en kommentar om det är något som lockar, eller klicka på länken under bilden, till den sida som annonsen ligger uppe på:) Alla saker är hela och oanvända
 
 

Vit mustasch-klocka:Helt ny klocka, batteri ingår. Bandet är vitt. Bud startar på 50 kr. Fraktkostnad står köparen för. Länk:http://bestsell.se/item.php?id=2
 
 
 
Iphone 5 plånbok, svart: Snygg mobilskydd/plånbok för Iphone 5. Bud startar på 50 kr. Följ denna länk: http://bestsell.se/item.php?id=26
 
 
Iphone 5 silikonskal, vit: Silikonskal till iphone 5, helt nytt, bud startar på 5 kr.
 
Surfplatta-väska: Rosa hello Kitty surfplattaväska/skydd. Passar surfplattor i storlek 10 tum.Bud startar på 30 kr. Följ länk: http://bestsell.se/item.php?id=23#gallery
 

Det får räcka för idag. men lovar att jag hädanefter kommer typ lägga upp en massa saker en tid framöver, då jag har huuuuur mkt skräp (både nytt o gammalt ) som helst i mitt förråd nu:)

smyckat öra

Åh!Hittade en hel del spännande örhängen på H&M häromdagen. Tycker de blev riktigt tjusiga på, men efter ettt tag börjar de klia lite väl mkt. Jag är nickelallergiker, men enligt lappen som följde med, så är de nickel-testade, o om jag inte minns helt fel, får man väl inte ens sälja smycken med nickel i, i sverige längre?Nån som vet?Typiskt, jag får väl bära dom korta perioder annars;)
 
På tal om smycken: Vi hålller på o gör en walk-in-closet här i nya hemmet,och i den hade vi tänkt ha nån typ av smyckeshängare på väggen, men hittar nästan bara sånna som är stående. Nån som har tips på snygga smyckeshängare som man kan ha på väggen?:)
 
 
 
 

dark silver

Det går ganska långsamt frammåt just nu på denna bild, eftersom jag samtidigt h¨åller på o flyttar in mina grejer till min pojkvän. PUH! Jag visste inte att jag hade så mkt SKRÄP!Snacka om att vi kommer ha loppis snart. Ialla fall, just nu har jag kommit så här långt med färgläggningen...o jag har redan kört fast!Vad ska han ha för färger på sina kläder?!Funderar på vitt, eller marinblått med silverdetaljer. Vad tror ni?Nått annat förslag?
 
 
 
 

nora-marken

Oj! Visste inte att det var Nora-marken i helgen:D Marknad är en av de få sakerna som gör att jag längtar till hösten typ :D Dessvärre kom vi liiiite för sent, de började typ packa ihop efter att vi gått där i tjugo minuter eller något.Men hann ändå med att köpa det viktigaste, dvs godisremmar, munk, kanderat äpple o 15 par strumpor XD I'm gonna be fluffy :3
 
Mmm...kanderat äpple:D
 
 
Älskling köpte en massa korv
 
 
 

vintage

Igår tog jag o fröken H tillfället i akt, när våra karlar jobbade, att dra på en liten vintage-runda. Fröken H är väldigt miljö och eco-intresserad( och jag tycks mig även ana ett visst intresse för retro-mode;) ) så självklart passar ju vintage-shopping väldigt bra. För mig blir det lite extra kul att hänga med nån som har koll på lite sånda butiker, då jag själv inte är lika eco-insatt. Fröken H hade t o m tittat ut en speciell butik i Karlstad som har retro-cafe samt klädshop, kombinerat. Det fanns hur mkt fint som helst, dock var priset på kläderna rätt högt, men Fröken H lyckades ialla fall hitta en snygg grön vintage-blåsa. För min del blev det lite smink, då jag åter igen råkat tappa min favoritögonskugga i golvet >:O
 
Appropå retro, så har jag en gång i tiden faktiskt varit retro-modell, eller vad man ska kallla detXD Hittade lite gamla bilder häromdagen när jag rensade igenom dator. 50-talet hör nog till en av mina favorit-epoker.
 
Fröken H testar en långklänning...
 
 
 
Jag roar mig med att testa lustiga hattar:)
 
 
Min "retro"-pose ;)
 
 
Massa retro-väskor:)
 
 
fröken H fyndar;)
 
 
Lite foton från en 50-tals-session jag gjorde för typ 500 år sen;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

skin

Har börjat färglägga lite smått;) Sakta men säkert. Ska bara försöka hitta min färgkarta, som på något mystiskt sätt är försvunnen >:O