Heart Chat Bubble

katt-ring o kattkvinnor

nyinförskaffat för den galna katt-ladyn Neva;) Jag gillar verkligen ringar, dock kan jag aldrig riktigt använda dom ordentligt, då dom är lite ivägen när jag målar. I-landsproblem number 1 ;)
 
 
 
 

mjau

Har varit lite målartorka för min del, då jag grejat för fullt i skolan istället. men nu har jag tagit upp denna målning igen. Jag har egentligen redan färglagt klart den redan en gång, me färgerna blev totalt fel o allt blev bara mupp med den, så bestämde mig för att inte göra klart den, o istället lägga den åt sidan. Men nu fick jag en ny idee med den, så bestämde mig helt enkelt för att måla om den, helt från skratch. Denna gång blev det sepia-linjer istället, och färgerna blir troligtvis lite mer passande. Vi får väl se, hehe!
 
 

Skarabé

Tog tag i min Skarabé o målade klart den igår:) Lyckades tillslut hitta en färgkombo som jag kunde nöja mig med. Resultatet blev helt okej, även om jag kanske inte är supernöjd. Bilden är i A3 storlek, o målad helt o hålet i markers, bläck o lite torrpastell. Det var verkligen en utmaning att få till skalet, då jag aldrig direkt provat på att måla insekter förut.
 
Jag gillar symboliken bakom skarabén.
 
"Denna skalbagge förknippades i egyptisk mytologi med den tidiga morgonsolens gud Khepri, då skalbaggens rullande med dyngkulor ansågs likna hur solen rullades över himlavalvet.Khepris (en av solguden Ras uppenbarelseformer) namn skrevs med skarabéns hierogly" -källa:wikipedia
 
Vårt hem är ganska egypteninspirerat överlag, då min sambo är halv egyptier, så vi har lite pyramider o stuff här hemma;)
 
lite WIP:
 
 
 
och det färdiga resultatet:
 
 
spana gärna in min FB: www.facebook.com/artbyneva
 
 

Du är vackrare än du tror

Tänkvärt klipp. Du är vackrare än du tror
 
 

skarabé i bläck

Klar med linjerna till skarabén!:D Tror jag ska börja färglägga den lite idag. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska låta den gå i gråskala, eller om jag ska göra den i färg? Jag tror den kan bli rätt snygg i gråskala, men det är ju alltid roligare att färglägga ordentligt;) meningen med bilden är ju att det ska ha lite egypten-feeling över sig, o då kanske den passar bättre i färg?Hm...svårt svårt, vad tror ni?
 
 

ljusbord-check

Ja just det, jag köpte ju äntligen det där ljusbordet, o jag kan säga att det är nog ett av mina bästa köp hittills:) Det fungerar fenomenalt, och det har snabbat upp mitt arbete oerhört mycket!Jag brukar ju i regel göra en råskiss, som jag sen "trace:ar" över till en markerpapper (för att undvika att behöva kladda o förstöra markerpappret) o sen bläcker jag ju linjerna, det sista jag gör innan jag färglägger. Så i vanliga fall behöver jag alltså måla linjer 3 ggr!NU kan jag göra en råskiss o trace:a med bläck direkt på markerpappret, eftersom linjerna lyser igenom så bra:D Underbart!så ikväll ska jag nog börja färglägga nån av mina andra färdiga skisser. Så här ser min lilla verkstad ut nu, när jag har mitt ljusbord:D
 
 

Rebirth of the phoenix

KLAR! Jag kallar den "Rebirth of the Phoenix". För oavsett vad livet tar för vändningar, så kommer jag alltid att resa mig ur askan, o brinna lika starkt igen.
 
Jag är faktiskt ganska nöjd med denna. jag har länge velat måla en fenix/nått fenixinspirerat. Jag tycker om symboliken i fenixen, o på något vis så ger den mig hopp:)
 
Just denna bild är målad med copic markers, acrylic ink, torrpastel, bläck och mer bläck. För att se lite WIP:s kan ni gärna kolla in min fb: www.facebook.com/artbyneva
 
 

I will rise again

o så får färgläggningen äntligen börja;)
 
 

äckel-bagge fast ändå fin

Som sagt...här är då början till min skarabé-skiss.Jag har någon slags hat-kärlek till insekter. de är vackra, men ändå obehagliga, o när jag gjorde lite research på insekter, fick jag nästan kräk-reflexer när jag studerade vissa detaljer. Jag tror det har med att göra att en av insekterna, påminde om den insekt jag råkade ta mig en tugga av, när jag käkade frysta hallon från eldorado eller nått sånt. Fruktansvärd upplevelse (o smakade inte gott heller!beskt!). Men visst är de ändå vackra? Här är ett gäng fina skalbagar som jag har lite använt som referens för att se hur en skalbagge ser ut. Dock vet jag inte exakt vad en skarabé är för en slags bagge (om man tittar på de fornegyptiska målningarna) så det får bli någon slag blandning av dom alla. Tror egentligen det måste vara dyngbaggen som är närmast i släktet, men ville ha min bagge lite mer avlång, så som sagt, en helt ny art kanske?;)
 
referensfoton
 
 
min skiss
 
 
 

cat-lady skiss

Har precis gjort klart outlines på en annan målning nu. Känns som om att jag kommit in i ett målar-flow nu. jag har massor med ideér o då passar sig det ju rätt bra att jag bara målar upp outlines( o skippar att färglägga) tills dess att flow:et är över, o då kan jag iställer koncentrera mig på färgläggningen:)
 
Nu syns visserligen bara en bit av målningen, men även denna är i A4-storlek, så nästa målning får nog bli i A3. Har planera på att måla en skarabé men vi får väl sen. Jag har någon slags hat-kärlek till insekter. Jag tycker att de är riktigt vackra (vissa av dom) men samtidigt tycker jag att dom är rätt obehagliga. En av de få arter, som inte ens är gulliga som bebisar XD
 
Det blev en cat-lady;)
 
 

dröm-hörnan

Vi håller ju ständigt på o gör om lite i vårt hem, o nu har vi äntligen fixat det jag har sett fram emot mest: Vår arbetshörna!Det är en otrolig lättnad att kunna sitta o arbeta vid en bänk istället för ett köksbord;) Det blev tillslut det skrivbord (och färg) som jag gillade bäst. Dock ett gemensamt beslut, haha, inge tvång från min sida. Kan ha lite med att göra att jag lovade att inte ge allt för mörka blickar när han köpte ett onödigt dyrt grafikkort (dock absolut nödvändigt o prisvärt, enligt honom) ;). Skämt åsido, men visst blev det snyggt?Vi får båda två plats med det vi behöver, och alla förvaringsutrymmen är ordentligt genomtänkte, så att vi får plats med allt vi behöver, inklusiva alla mina A3-teckningar o saker som tar plats.
 
Min lille hörna av bordet har dessutom fått en gäng snygga förvaringsburkar och uttrymmen. Kan inte påstå att sambon tycker att de är allt för snygga kanske (han sneglade lite ogillande på mina ugge-burkar) men jag tror att det bara krävs att man vänjer sig lite, sen kommer han nog att älska dom * önsketänkande*. Om inte annat så ger det ju lite karaktär på min sida av skrivbordet, o det kommer inte råda några tvivels om vems plats som är vart;) haha. Här nedan kommer lite bilder:
 
Skrivbordet
 
 
Min plats
 
 
Sambons plats
 
mian snygga förvaringar;)
 
 
 
 
 
 

Sepia Outlines

O mitt i natten så blev hon även klar med outlines;) Tur att jag inte har skola...eller*host*. det har jag ju..hm..sömn är ändå överskattat.
 
ialla fall..körde på sepia-färgade outlines. Det kommer passa bättre ihop med de färger som jag hade tänkt mig på bilden.Tror jag. Helvete vad jobbigt det är att måla fjärdrar förresten!Det blev lite slarvigt där i slutet (min svaghet, när jag blir trött/tröttnar på ett motiv, så börjar jag slarva) men förhoppningsvis så rättar det till sig lite när jag färglagt den.
 
O på tal om färglägga: jag planerar att faktiskt lägga färgläggandet åt sidan ett tag. dels för att jag verkligen behöver öva mig mer på linearts och att måla MOTIV, o sen för att det blir roligare om jag har många bilder i rad att färglägga sen :3 Får se hur många linearts o motiv jag gör, innan jag börjar färglägga igen!
 
Min skiss
 
 

bird

håller på med en ny skiss igen. det gäller att passa på mellan varven av alla tentor;) ganska grov skiss än så länge, men så här ser det ut, än så länge:

Thor: The dark world

Idag var vi o tittade på nya "Thor". Jag var inte så impad av första filmen, men wow, denna var riktigt bra!
 
Effekterna och miljöerna var riktigt bra, och en scen där en "begravning" sker, är värt att se nästan hela filmen:D Den passat väldigt bra i 3D, men dock tycker jag inte att 3D-teknologin (eller det kanske bara är i denna 3D-bio?) är tillräckligt bra än. Miljön i Asgård har dom tolkat riktigt bra, för att vara i modern touch, och klädkoden är också snygg;)
 
Handlingen är helt okej och mycket mindre macho än första filmen. Lokes karaktär gör en bra insats, dock har filmen kanske lite väl många skämt med. Ganska roliga, men det får ju inte bli för komedi-aktigt.
 
Skådespelarna gör också bra ifrån sig. Jag tycker att Tom (loke) och nathalie (Jane) gör starkast ifrån sig. Jag är inte allt för imponerad av han som spelar Thor.
 
Historiskt korrekt är gudasagan verkligen inte, men till skillnad från förra filmen, är denna film inte lika amerikaniserad. Denna film ger än mer modernare verision av asatron (o sen förstår jag såklart att marvel-serien ser annorlunda ut , men stör mig ändå på allt för mycket historiska fel) men ändå hyffsat korrekt, o man får lära känna fler karaktärer som man återfinner i asamytologin.
 
Betyg: 7/10
 

 
 

unga hollywoodfruar

Jag kom o tänka på att det är ganska ironiskt egentligen. Jag o min sambo har en rätt stor 3D-tv med typ extra allt o alla funktioner som finns (så är det att vara sambo med en teknik-nörd;) ). Det skulle inte förvåna mig om den har någon funktion som gör att det kan servera kaffe liksom. MEN vi kollar i stort sett ALDRIG på tv XD Förutom ETT program, och det är "svenska hollywoodfruar". Det är det enda program som jag faktiskt kollar på,för tillfället!Min sambo kollar också på det, fast kanske inte fullt så frivilligt;)
 
Men det slog mig en grej, med årets säsong: VAD VACKER Britt Ekland var när hon var ung!Asså hon är vacker nu med,för att vara över 70 bast liksom, men hon var ju hur söt som helst som ung!Funderar allvarligt på att måla av henne, eller måla något inspierat av hennes utseende!
 
Gunilla Persson var faktiskt också rätt vacker som ung, men med tanke på hur hon är som person, inser man verkligen betydelsen av uttrycket "det är insidan som räknas". Kan tänka mig att tv kanske förvränger det lite, men har även sett oförvrängda intervjuer med henne, och hon verkar i ärlighetens namn vara rätt skruvad. Men men...tillbaka till Britt! Här ser ni lite bilder på henne:
 
En ung Britt Ekland
 
 
 
En ung Gunilla
 
 
 

curly redhead

I förrgår blev jag äntligen klar med denna bild;) Den tog verklig mer tid än vad det var nödvändigt, men men. Den blev väldigt färgglad, så den blir en härlig kontrast mot det vita nya skrivbord som vi har köpt in!Så här ser den ut,vad tycks?:)