Heart Chat Bubble

lite färgglad shopping

Idag blev det shopping i Marieberg samt ikea. Auw maj gaad, jag skulle kunna shoppa hur mkt som helst, om jag bara hade pengar till det XD Det finns så mycket fint, o nu när jag äntligen blivit klar med tapeterna i mitt hem (ska visa bilder när allt i köket är klart) så är det så mkt jag vill handla:3 Men man får behärska sig:) Trots det bestämde jag mig ändå för att köpa in lite nytt, somrigare porslin, samt glas:)
 
 
 
O så hittade jag även turkosa ljus till min nya golvljusstake som min pappa har svetsat:)
 
 
Sen blev det även en del sommarkläder...kamolflage till en blomsteräng;) Jag kommer synas ända från månen, i sommar:)
 

Manga-kurs

I helgen så höll jag i en manga-workshop på kulturkalaset i Kga, för ABF: s räkning. Det var superfint väder, så det kom en hel del besökare, och endel vågade sig t o m på att prova på lite manga-målande:) Tror jag fick över 7 kommentarer från 60+ tanter/farbröder att jag såg ut som "den där Yohio" >:O What!? Inte sant för 5 öre, vi är inte ett dugg lika, men jag tror melodifestivalen har gjort att våra lite äldre generationer, numera tror att manga, japan och yohio är samma sak XD Haha, innan melodifestivalen träffade jag typ inte en enda 60+-are som visste var manga är, nu träffar man massor, fast de tror att manga är Yohio-musik XD jaja, close enough liksom...
 
Ialla fall... eftersom manga ändå växer sig fram mer o mer, fick vi den briljanta ideen att det var dags för att starta upp en mangakurs till sommaren, samt hösten. För er som är intresserade, så får ni gärna göra en intresseanmälan (inget man binder upp sig till) för att få lite mer info om detta, vilka veckor, priser osv.Det kommer alltså hållas i Karlskoga för ABF:s räkning, o kursen kommer innehålla bla grunder för manga,färglära, materiallära osv, och även chans att få utveckla sina egna talanger. Nybörjare eller ej, välkomna:) Ni kan kommentera och skicka er mail här, om ni vill ha mer info:)
 
Bilder från helgen:
 
 
 
 
 
 

min inneboendes fetisch

Som ni kanske vet vid det här laget, så har jag ju fått en inneboende.Hon är verkligen rätt kul ibland. Tex så har hon rensat o plockat iorning i ALLA mina köksskåp OCH mitt kylskåp. I swear, det fanns så jäkla mkt äckligt i dom skåpena (tex hade jag typ 7 burkar med möglig sylt eller nått XD ), men det är som om hon nästan har någon konstig fetisch när det gäller att städa skåp.Ju äckligare, desto bättre. Till min fördel, visserligen>:) haha, nejdå. Men ser väldigt fint ut i mina skåp, så nöjd med mitt medicinskåp (som var en smärre katastrof). Nu hittar man allt det, Av någon skum anledning har jag typ 5 paket BARN-plåster ( hitta nemo, hello kitty, prinsessor..massa saker). Tror det har ngt med att göra med att challe alltid brukar mosa med lite "jamen-sånna-här-saker-går-åt" när jag är på apoteket;)
 
Mitt fina medicinskåp (oboy är också medicin)
 

färg-inspo?

Idag är det "kulturkalaset" i min stad, o jag ska hålla i manga-workshop:) Jag har förresten också börjat på en ny skiss. Tror den kan bli helt ok, om jag bara kommer på några snygga färger, jag har haft värsta total-hjärn-blackout vad det gäller färger, på senaste. Men nu jäklar:)
 
Idag kommer det förresten förbi ett par eventuella kunder o tittar på tavlan "chained" som jag gjorde klart härom dagen:) Det bästa är, att även om de köper den, så har de lovat att jag får låna den o ha med den i min utställning som jag ska ha till hösten. Vilket är tur det, för jag har nämligen redan sålt två tavlor (o eventuellt fler) inför den utställningen, så snart kommer jag inte ha ngt att ställa ut XD Haha, så ni kan ju gissa vad jag ska göra i sommar...måla som faaanXD
 

gossip demons

Ja, o så blev jag ju klar med denna målning också, nu när jag ändå är i farten o presenterar bilder;) även i denna målning, satsade jag lite mer på symbolik.Vet inte om jag orkar förklara hela tanken med bilden, men mening var ialla fall att jag ville måla ner en bild om "skvallrets demoner". Nät-hat är ju ett ämne som bara blir mer o  mer  aktuellt, då det verkar som att folk vågar vara lite otrevligare, när de kan sitta anonymt bakom sin skärm o spy galla över andra människor. Jag har väl haft ganska tur, o inte blivit utsatt för allt för mkt nät-hat, men jag vet människor, som fått hela sitt liv förändrat, allt pga fåniga rykten som fått fart. Folk tycks glömma, att ord kan ge lika djupa är, som vilken fysisk skada som helst.
 
I denna bilde vill jag illustrera två av skvallrets demoner. Den vänstra demonen har en murgröna omkring sig. Murgröna är rätt giftig, precis som det mesta skvallret. Låt det gro, och det tar över helt o hållet. Den högra demonen fick en kluven tunga, då det mesta skvallret bottnar i lögner . på hennes arm finns också en "ouroborus", den självätande ormen. Det får helt enkelt symbolera den idioti det ligger i skvaller, o hur det går runt i en evig cirkel. Kvinnan i mitten är oroad,  hon lyssnar, men vet inte hur hon ska ställa sig till det. Det tredje ögat brukar oftast symbolera upplysning/det klarseende ögat/vishet, och i det här fallet, gråter det. Ja, som ni märker så har jag lite all möjlig symbolik med, kanske hittar ni någon själv.
 
Sen kanske någon undrar varför demonerna är ärrade? Av egna erfarenheter kan jag säga detta: Jag har aldrig mött en människa som medvetet skvallrat/baktalat en annan människa, som inte själv blivit ärrad i själen på ett eller annat sätt. Ingen människa som mår bra i själen, har ett behov av att ärra andra människor.
 
Bara lite av mina tankar, nermålade på papper;)släng gärna iväg en kommentar:)
 
 
 

chained finished

Ja just det, tänkte att jag skulle lägga upp denna bild, som jag blev klar med för ett tag sen och äntligen har skannat in. Jag tänkte att jag ville göra en symbolisk målning ang rökning. Med denna målning menar jag inte att döma folk som röker, men däremot vill jag framföra lite kritik till dagens media och hur den framställer rökning. Oavsett om det gäller parfymreklam, filmaffisher, CD-omslag eller repotage om nån kändis, så envis media med att ge rökande människor en stämpel som "tuffa". Notera nästa gång ni ser någon tung actionrulle, hur många det är egentligen som röker.ganska märkligt va? Okej om man inte gör anti-rökningkampanjer hela tiden, men är det inte lite väl efterblivet, att fortfarande försöka framställa rökning som...tufft?
 
Ialla fall...nog om mina tankar kring det: Om målningen istället... jag ville göra något stilrent, lite film noir, men ändå ett mer ärligare ansikte av rökning. Jag har nysst klarat av anatomi o fysiologo-tentan i skolan, o studerat inälvor o sånt på mkt nära håll, o kan inte låta bli att bli lite smått fascinerad. Samtidigt har vi också talat väldigt mkt om cancer o sjukdomar, o ju mer ökad förståelse man får kring detta, desto mer inser man hur illa det verkligen är med rökning.
 
Jag har valt att kalla bilden för "chained". Något som jag tycker mig märka på de i min omgivning som röker, hur otroligt fastkedjade dom är till sina cigaretter.De är aldrig liksom helt fria att göra vad de vill, när de vill, för oavsett om det stormar o regnar ute, är begäret efter cigaretter mkt större. Att kedjan liksom stryper lungorna, hör ju lite ihop.
 
O varför en krabba i håret? Well, googla på den latinska namner för krabbans art-grupp, så får ni svaret;) Tyckte att det blev en kul symbolisk detalj:)
 
 
 

spring för livet!

PUH! Idag har jag varit o sprungit vårruset med lite blandad apotekspersonal:) Fi fasiken vad kul det var!! Vädret var lite mulet, men varmt, o precis i slutet när vi sprang i mål så började det dugga och det var UNDERBART! Efteråt blev det som traditionen säger- PIZZA! Jag svär, åt nästan en hel pizza helt själv typ:)
 
Ett kort precis innan starten:)
 

woho, copic!

Woho! Fick nyss hem årets copic-katalog! Och giss vem som är en av artisterna som är med i den?;) Superkul att se hur den färdigtryckta verisionen blev, dock har jag ju inte längre samma frisyr, så känner ett litet stygn av saknad, varje gång jag ser bilden XD Men jag har faktiskt börjat vänja mig rätt mkt vid att ha kort hår, ganska skönt så här på sommaren:)
 
Här är lite bilder på hur katalogen ser ut, samt mitt uppslag i katalogen Så nu finns den tillgänglig i hela tyskland och Österrike:)
 
 
 

bring me to the horizon

Just nu håller jag på med en "skräp-målning". Jag har ingen idee alls vad jag ska måla, kände bara för att veva runt lite med penseln o se vad  det blir. Ett par ögon har det blivit hittills, vi får väl se hur det utvecklar sig:)
 
Förresten...på tal om ingenting...vart köper man bra maskeringsvätska? Tror det heter så, men för att förtydliga mig, så har jag sett att istället för maskeringsfilm, så kan man pensla på någon slags vätska. Kan tänka mig att det är MYCKET smidigare än att skära ut film, när man tex ska täcka över riktigt små detaljer som pärlor o sånt:)
 
Detta målar jag på nu...
 

alien-plant

Ush, just nu ser mitt hem förjävligt ut, för idag har vi slipat spackel, o det är DAMM överallt! Mår skitdåligt när det ser ut så här hemma, o det värsta är att vi inte blev klara idag med allt heller , men nu får det vara nog, jag städar övriga hemmet ändå, så får det väl bli skitigt igen då >:( Ska bli himla skönt när allt är klart!
 
Just nu känns det som det händer tusen saker i mitt liv, o skolan tar VÄLDIGT stort plats! Samtidigt skulle jag behöva komma igång o måla mer, men tiden?! Aja, what to do, en månad kvar av skolan, sen kommer det bli otroligt mkt lugnare!
 
Var ute o fotade för ett par dagar sen, upptäckte då dessa små saker, nån som kan gissa vad det är?:)
 

två färdiga tavlor

Åh, äntligen har jag blivit klar med dessa två!:'D Har typ tagit evigheter, mest för att jag haft så mkt annat att göra, o har hunnit tröttna på dom X-antal gånger! Idag är det full rulle som gäller! Har inte varit på gymmet på en vecka, men nu banne mig ska jag ta tag i det igen, är så nära mitt mål nu!:)
 
Jag ska försöka att skanna in bilderna så snart som möjligt, o när jag har gjort det, ska jag förklara historien och tanken bakom dom. Nu ska jag bara hinna klart med 10-15 bilder till, innan augusti XD
 

ett ovanligt husdjur

Idag blev det en nostalgi-tripp tillbaka till barndomen, då jag träffade en kusin o en gammal barndomskamrat hemma på grillkväll hos min pappa. Så härligt att återuppleva lite gamla barndomsminnen, fast samtidigt känner man sig så otroligt gammal! Gah, vart tog tiden vägen?
 
Min gamla barndomsvän hade också med sig sin igelkott Iglis, som blev lite av kvällens mittpunkt. Igelkottar är det ju inte så många som har (eller?) men tydligen finns det igelkottuppfödare man kan få köpa en igelkott av. Han var jättelugn o snäll, o lät lite som ett ångstrykjärn när man petade på honom när han sov:) Var lite skraj för att hålla i honom först, (hur håller man en taggboll liksom) med det gick finfint:)
 
 
 

maskopi

Idag blir jag nog äntligen klar med mina två målningar. Då väntar en hel del nya beställningar! Jättekul så klart, men börjar känna mig lite smått stressad!Måste verkligen sätta mig ned o börja skissa ordentligt snart. O plugget!Gah! Men idag blir det lite släktmiddag, efter jobbet:) För trots all stress, måste man ju också leva och umgås med dom man tycker, vad är livet annars?
 
på tal om ingenting. Gick förbi denna roliga plats häromdagen. Viktväktarnas klubb bredvi ett bageri/cafe. haha, lite småkul, är dom i maskopi kanske?;)
 
 

livskvalitet

Håller som sagt på o tapetserar mitt kök, men eftersom vi helt plötsligt skulle måla taket också, så går det lite långsamt framåt! Men nu är ialla fall allt spackel o sånt på plats, o mitt hem ser ut som en enda stor röra XD
 
 
Sen lyckades jag övertala min inneboende att följa med på upptäcksfärd. Mötte både rådjur, ekorrar o en katt utan svans. Blev lite fina foton också:)
 
 
 
 
 
 

here comes sunshine!

Tvära vädervändningar idag! Det började med sol, och +18 C, till jag gick ut på balkongen för att sola. Då blev det molnigt och nu öser regnet ner >:O . Typiskt!
 
Vet inte om jag har berättat det, men har för tillfället en inneboende.Hon har fått dille på att baka (lyckan över att ha en ugn, antar jag) så igår gjorde hon blåbärspaj, o nu väntar en kladdkaka i ugnen. Hoppas det håller i sig, detta kan jag vänja mig vid>:)
 
köpt lite sommarlinnen här om dagen, känns som det börjar bli dags. Måste ha lite passande kläder t min nya frissa liksom;)
 
 
Frisyren som har sin egen vilja...olika varje dag typ!
 

angry bird-dricka

Åh, hittat ännu en smak i "angry birds". För dom som inte vet, ser jag det som ett av mina livs mål att prova på olika typer av läskedryck;) Den skummaste jag någonsin har smakat, var en kolsyrad läskedryck,som jag hittade i en kinabutik, med smaken "fågelbo". Om jag fattat det hela rätt, så är det en slags fågel som bygger sitt bo av typ saliv o lera, o det är alltså den typen av fågelbo som jag har druckit. smakade inte så gott. men denna dricka var helt ok:)
 

red devil

Imorgon börjar jag en helt ny kurs i skolan (patofysiologi) så är naturligtvis obligatorisk närvaro. Typiskt. Jag som hade så mkt annat kul jag ville göra XD Men nu är det bara EN månads skola kvar!!woho!I'm so happy:D
 
Igårkväll blev jag supersjuk, typ snörvlade,hade asont i halsen och hostade som tusan!Sen hela natten hade jag typ feber, men nu, senare idag, är jag typ helt frisk:O Vad wierd! Snacka om intensiv förkylning o världens mest snabbverkade imunförsvar?
 
Nej nu ska jag lägga mig. Har tagot upp denna målning igen. Tänkte få färdigt den imorgon eller på tisdag:)
 
Godnatt!
 

cancer

Igår målade jag klart denna bild.Ska bara airbrusha dit lite rök också. O idag ska jag iväg o låta den fotograferas med två andra av mina verk, inför ett reklamblad för konst-runt-möckeln-utställningen. O så ska jag även fotograferas själv. Känner mig så sjuk otaggad, för jag är genomförkyld:'( jag fattar inte! jag brukar aldrig vara sjuk mer än med några års mellanrum, o detta år har jag nu varit förkyld TVÅ ggr?! The fuck liksom?! Kul att fotograferas inför ett reklamblad som ska tryckas upp i ca 13  000 kopior o spridas vind för våg, o man ser ut som en hög med grönt slem liksom?Hm...kommer behövas mkt smink...
 
Ialla fall..så här ser bilden ut än så länge...
 

orelaterat


lunga

Insåg plötsligt att jag inte riktigt vet hur en lunga ser ut?Eller hur stor en lunga är! Däremot vet jag vad alla dessa delar heter, t o m på latin, samt hur syreupptaget fungerar, på molekylnivå. Känns som om jag lär mig saker o ting baklänges ibland...:O
 

fängslad

Jag fortsätter o målar lite:) Känner att jag äntligen kan ha samvete till det, då jag för tillfället är fri från skolarbete, samt har städat som en liten husald:) Så här ser det ut än så länge. har fortfarande inte bestämt mig för om den ska vara helt i svartvitt eller ej:O
 

svartvitt eller ej?

Kan inte bestämma mig för om jag ska låta bilden bli helt i svartvitt (och endast röda läppat) eller om jag ska hålla mig till fullt färgspektra. Känns som att svartvitt kan ge en snygg effekt, eller vad tror ni blir snyggast?
 

det växer basilika i mitt trapphus

Idag har jag varit ovanligt städ-o-fixar-sugen! Har rensat lådor, diskat och planterat ännu mer växter (samt planterat om lite gamla). Känner mig effektiv!:)
 
Just det här med att plantera:
Jag och L planterade lite frön för några veckor sen, bla basilika. Som tack för hjälpen, fick hon även med sig en basilika hem. Men det är något skumt med denna basilika, som tillslut skapade en vadslagning mellan oss. Ungefär så här har det sett ut i veckorna:
 
L:- Neva, du vet den där basilikan jag fick?
Jag:- Ja?
L:- den är ingen basilika!
J:- Jodå, jag är helt säker!
L:- Nej, jag vet hur en basilika ser ut, o den ser inte ut så här!
J:- Jodå, jag slår vad en miljon om att det är en basilika!
L: - Deal!
 
Så vi har spänt väntat på växtens framfart, o i ärlighetens namn hade jag börjat inse att NÅGOT var skumt med denna basilika. Den ser TYP ut som en basilika, men den luktar basilika och CITRON. Lite googlingar senare, lyckades jag identifiera växten som en "citronbasilika". Visste inte ens att det fanns ngt som heter så, men det viktiga i hela historien är att jag ialla fall vann vadet, o inväntar min miljon med hög spänning;) En basilika är ju alltid en basilika;) Dock är jag inte helt säker på att L håller med mig. Idag när jag skulle ut o handla jord, hittade jag nämligen denna lilla present utanför min dörr:
 
 
Undra vem den kan vara ifrån?;)
 
Här har vi citronbasilikan: