Heart Chat Bubble

hårifying

Det blev lite paus från bloggen idag. Jag har haft seminarium om cancer, samtidigt som jag under varven försöker bearbeta min tragiska frisyr. Jag pendlar mellan " nåja, det kommer ju växa ut en vacker dag" och "jag ser förjävlig ut, kommer aldrig få en man, kommer leva som eremit o dö ensam i en lägenhet täckt med bearniesås o pommes frites"-tankar. Imorgon ska jag iväg för sista gången till frisören. Mitt enda hopp o krav är att de ska få bort allt orange och gult ur mitt hår, och förhoppningsvis få en jämn färg, men känns som mission impossible nu. Mitt hår har dessutom GÅTT AV på flera ställen , vilket gav mig en smärre panikattack.
 
Nu låter det som om jag är värsta känslig ang mitt hår, men som sagt, hade det bara varit att det var fel färg o så hade det ändå varit mer "ok", men eftersom håret skiftar o är fläckigt, så är det så uppebart att det är fel. Jag var dessutom sjuk för ett par år sen, vilket gjorde att jag tappade en massa hår, och efter det har jag kämpat skitmkt för att spara ut mitt hår. Nu, när det gått av, känns det så jävla hopplöst. för det tar ÅR att spara ut (det har alltså gått av så att jag bara har utväxten (ca 2 cm) kvar på vissa ställen).
 
En annan kanske lite galen tanke (men som jag är säker på att fler tjejer tänkt) är att när jag gifter mig, vill jag ha långt hår, och let's face it: ska jag gifta mig, vill jag göra det när jag är ung o snygg och då gäller det att börja spara i god tid!Om jag nu blir gift, som skallig...
 
Men nu ska jag försöka släppa det här med mitt hår. Ialla fall i bloggen. Dvs om det inte blir ännu värre imorgon. Uff, jag är så nervös:(
 
målat lite idag ialla fall. Nästa vecka ska jag nog ta tag i torsdagstemat också:)
 

skitdag

ush, just nu känns verkligen allt förjävligt:( Idag var andra dagen irad som jag var till frisören o skulle rätta till mitt hår. O det ser fortfarande inte klokt ut! Just nu så är mitt hår brun/orange i topparna (mer på ena sidan dessutom) och sen typ VITT i mellanpartiet, men i botten där utväxten var, är det gult. Så man ser alltså fortfarande utväxten som en fet gul/orange rand. När jag såg resultatet kunde jag inte hålla mig, utan jag började grina. Sen börja frisören grina. O det känns så tråkigt,för hon gjorde säkert sitt bästa, men jag känner verkligen att jag inte är nöjd för fem öre, för jag hade t o m kunnat fått ett bättre resultat själv.
 
Höjden av förnedring var sen när en ANNAN frisör (kollega till den jag hade) kom in, tittade på håret o sa " men jag tycker det ser bra ut,är det inte bara du som letar fel, för att det blev fel första gången?".
 
Jag tyckte det var så hemskt sagt, för vem som helst kan verkligen se att det är brutala färgskillnader, och en av de saker jag bad om innan vi började allt, var att HELA håret skulle ha samma färgnyans. Jag tycker det är en sak om de sagt från början " nej men det här går inte", men det har de inte gjort.
 
Här kan ni ju se lite bilder. I verkligheten syns det ännu mer skillnad dessutom. Tycker ni det är petigt? Första bilden visar färgen på ena sidan av mitt hår, o färgen på andra sidan...
 
 
 
 

bittertanten pratar

Fan vad superirriterande det är när man har värsta flowet att måla,har nyss beställt färg o fått den (efter en överdrivet lång väntan) O SÅ TAR FÄRGJÄVELN SLUT i den färg man har börjat måla med, o som naturligtvis är den viktigaste färgen i hela målningen ( o hela världen också). Pist man blir! REALLY PIST!
 
Den värsta är att jag har inte samvete att beställa nya färger IGEN heller. Dels för att jag precis beställt några o klagat på den sena leveransen, sen för att jag typ lagt ut en miljon kronor på mitt HÅR denna vecka och sen för att jag faktiskt hade tänkt tapetsera osv. Dessutom går pennorna inte att köpa i butik, utan bara på nätet, o som vanligt så får man ju knappast beställa EN penna, nej, du måste beställa minst halva butiken minst för 250 kr eller dylikt, för att de ens ska skicka orden. plus frakt 50 kr för att pennor är så fucking tunga att frakta och 50 kr för att man vill betala med faktura man måste ju straffas för att man vill betala direkt istället för att dela upp betalningen o få en ränta på en halv miljon.
 
Ush, nu är jag sådär bitter igen. Tror det beror på mitt missfärgade hår, eller för alla kemikalieri mitt missfärgade hår har fört in i mian hårrötter, som vandrat in till min hjärna o infekterat humörscentrat.
 
bilden jag håller på med. O jag har slut på mörklila....
 

en månads träning

Ja just det, jag skulle ju ge rapport en gång i månaden om mina träningsresultat:
 
Så här ser det ut just nu:
vikt: 45.5 (dvs +1 kg :D)
 
Det är bra! Det var väl ungefär vad jag trodde var möjligt, mer än 1 kg per månad är nog svårt att gå upp.Musklerna går det också bra med, har ökat lite med vikterna på gymmet ialla fall XD Dock är mina magrutor fortfarande obefintliga, men får nog räkna med att det kommer att ta ett par månader:)
 
Har tränat helt okej, men alldeles för lite egentligen, men mycket har berott på jul, nyår, två tentor osv, så jag tror att denna månad kommer att bli mkt bättre. Vi får väl se:)
 
And this is hur magen ser ut denna månad:
 

physalis

MMmm...ibland måste man vara snäll mot sig själv o unna sig en ordenlig o god frukost:) Jag är verkligen ingen frukostmänniska, men får jag bara vänta nån timme eller två när jag vaknat, kan jag faktiskt riktigt njuta av att äta en lååångsam frukost! Snabba frukostar är inget för mig!
 
ps. Physalis är det godaste som finns:D
 

ett misslyckat frisörbesök

Ja, vart har jag varit hela dagen då?Jo,jag har suttit hos frisören. Typ hela dagen. Det hela började med att jag har bestämt mig för att jag ska vara med varsam med mitt hår, o sluta bleka det hemma, för att slita mindre på det. Min kompis gav mig tipset att jag ist ska gå till frisören och FÄRGA håret blont ist. Ska tydligen slita mindre.
Så jag gick till frisören och bad om dessa tre saker:
 
1. Jag vill FÄRGA håret blont, inte bleka, för att slippa slitningar.
2: det ska matcha min hårförlängning
3. Hela håret ska ha samma färg.
 
Nemas problemas. Eller?Det var viss inte så enkelt, för istället blev det:
 
1. Färgat OCH blekt ( o ändå inte rätt färg)
2. Det matchar INTE min hårfärlängning alls
3. Jag har tre olika färger: orange, grått och lila typ.
 
Min hårbotten svider, det känns inte alls bra, eftersom håret blivit jätteskadat istället. Satt nog hos frisören i typ 5 timmar, men vi ska fortsätta imorgon, i hopp om att få allt hår i samma färg. det är mitt enda krav just nu. Ush o fy, känns rent ut sagt förjävligt.
 
En bild, dock syns det inte lika tydligt här som i verkligheten...
 
 

cozette

Kan inte släppa det här med Les Miserables alltså...blir fortfarande tårögd av synen av Hugh Jackman. Uhu! Ialla fall, sen tycker jag dessutom att bioaffishen på unga Cozette, är så otoligt fin,så funderar på att göra en manga-verision av den.Vi får väl se, har ialla fall börjat skissa lite på en...:)
 

fusk är bra...eller?

Typiskt,jag trodde inte att jag hade lektion idag, men jodå, lektion så astidigt på morgonen som det bara går. Hejdå sovmorgon, hejdå min tilltänkta frisörtid!Eller?De kanske har drop in senare i eftermiddag :3
Jag har en miljard målarideer (som vanligt) men alldeles för mkt läxor (som vanligt), men tror jag målar ändå (som vanligt). Hehe. Fick ju tillbaka biokemitentam , o jag blev godkänd (woho)! Dock har jag inte fått tillbaka organkemin än (ni vet,den där jag har tjatat om att jag ska få IG i) men nu har jag hittat den perfekta youtube videon, hur jag ska gå tillväga till det eventuella omprovet XD
 
Så jäkla bra!
 
 
 
 

The mare

i morse hade jag verkligen den PERFEKTA drömmen, då plötsligt min väckarklocka ringde. Jag kan ha dåligt morgonhumör i vanliga fall, men det var ingenting jämför med hur mitt humör blev då. Jag tog rent ut sagt strypgrepp på min väckarklocka, innan jag stängde av den o somnade om, i hopp om att få tillbaka min dröm. Helt otroligt nog, drömde jag faktiskt vidare på denna fanastiska dröm, men sen när drömmen blev som mest spännande SÅ RINGDE DEN JÄVLA KLOCKAN IGEN! Tydligen hade jag inte stängt av den, utan bara snoosat den. Fuuuuuuuuuuuuuu!! Efter det gick det INTE att få tillbaka drömmen>:(
 
Skulle egentligen till gymmet idag, men låg kvar alldeles för länge i sängen i tjurade över min försvunna dröm, o gymmat stängde tidigt idag, så det blev bara badminton-träning idag. Nåja, nya tag imorgon (o även nytt gymkort) då jäääklar:)
 
Blev klar med denna bild idag. Den blev mkt mörkare än jag tänkt mig, men men. Jag har använt mig av både copic markers och acrylic airbrush, så mina händer är helt täckta av färg! Fast det är dom väl visserligen nästan alltid, jag har bröjat inse att det faktiskt inte är så stor idee att  jag tvättar av dom snart. Dock blev en vän till mig riktigt chockad häromdagen o utbrast" Men vad har du gjort, du är ju helt blodig om fingrarna" och tittade på mig som om hon trodde att jag blivit deprimerad och tagit ut min ångest i form av att stympa mina fingrar. Dock lugnade hon ner sig sen, när jag förklarade att jag råkat lägga handen mitt i en pöl med röd akrylfärg, samt att jag målat med röda copicpennor. Just copicfärger är rätt svårt att få bort från händerna, sitter som berget XD
 
Aja, detta är min mara. Does it look evil enough?
 

ett babbel-inlägg

Uff, nu måste jag ta tag i mina läxor. Jag är hopplöst dålig på att lyssna på vad lärarna säger på lektionerna. Det är inte det att det de har att säga är oviktigt eller tråkigt. Det är bara det, att jag har en sån ofantligt mkt intressantare tankevärld bara. Eller...ialla fall enligt mig själv:) Jag älskar att sitta o fundera o filosofera. På så vis skulle jag vilja kalla mig "en social ensamvarg". Jag har väldigt mkt vänner o jag tycker om att umgås med dom, men jag trivs oerhört bra i sällskap av bara mig själv också. Jag är en av de väldigt få, som jag delar mina tankar med XD Haha, skämtåsido, men det är ett av de krav jag har på en partner: En person jag ska kunna prata o dela mina tankar med, samt att jag måste kunna få ha mina jag-vill-umgås-med-mig-själv-tillfällen. Och en hel del andra krav. Suck. Jag kommer att förbli singel, men oandra sidan är jag hellre singel, än delar mitt liv med någon som jag inte trivs med. En sak är jag helt säker på: jag vill vara lycklig:)!
 
Har jobbat i helgen. Gillar min jobb-stol. En sån där hiss stol. Så här brukar det se ut då:
 
 
 

Hugh!

Hitttills har det faktiskt gått helt ok med mitt gymmande. Eller ja...jag har ialla fall inte gått minus i kostnad, jämför med om jag hade betalt per gympass istället för månadskort...hehe. (åååh!).
 
För övrigt så har jag fortfarande inte hämtat mig efter "Les miserables" i fredags. Jag har aldrig grinat så till en film i hela mitt liv! Jag satt hela filmen o verkligen kämpade för att hålla tillbaka gråten, trots att övriga salongen snyftade för fulla muggar. Men sen...de sista fem minutrarna, så gick det inte längre! Den scenen (nej, ska inte avslöja), ja då brast ALLT för ALLA! Det var inte längre någon hutlöst snyftande, det var ett brutalt hulkande av gråt i salongen, o även jag hulkade på! Tror nästan jag skulle behöva gå i terapi efter denna film! Varje gång jag ser Hugh Jackman, är det fågot som brister inom mig, samt att någon konstig moderkänsla inom mig, väller upp när jag ser hans hundögon! uhu!!Vem kunde ana att du var en sån fin människa, Hugh?* kramar dramatiskt om en fantasi-Hugh-Jackman*
 

mara

äntligen har jag vunnit tillbaka lite ork att måla:) Jag är snart klar med denna, som fick bli en riktigt mörk bild. Än så länge så har jag använt mig av airbrush och copic markers. Ska göra en sista touch med airbrushen imorgon, antar att det vore oklokt att starta den nu, tror inte grannarna skulle bli så glada då...hehe...
 
instagrambild på min teckning...ser lite annorlunda ut i verkligheten XD
 

så miserabelt

Idag ska jag o Fröken H på "Les miserable". Jag är verkligen inte så förtjust i musikaler, men tycker att "Moulin Rouge" och någon som heter "Shirley Temple" (tror jag)  samt "sweeney Todd" är riktigt bra, så jag är öppen för att ge en musikal ett försök. Så ska bli intressant o se, dock har jag hört att den ska vara rätt sorligt, så kanske bäst att ta på sig vattenfast mascara ;) Nån som sett den? Vad tyckte ni?
 

ännu en julafton

Idag har varit en riktigt bra dag, trots att jag inte fått ngt vettigt gjort:) Vaknade riiiktigt sent idag,men det var så otroligt skönt att sova ut! O det var tur, för imorgon ska jag jobba, fick jag reda på tidigare idag:)
 
Egentligen hade jag tänkt handla, måla byrå och städa idag, men istället blev det slappa och tacokväll med lite girls. Inte helt fel det heller, får bli städa imorgon...eller...imorgon ska jag ju jobba, sen blir det "Les miserable" XD Hoho! Lördag kanske?
 
Ialla fall. Fick även lite färgpåfyllning idag, mitt kära paket från artistbutiken kom idag (om dock något sent) men det känns som julafton varje gång:D Jippi! O trots att det är mitt i natten nu, o jag borde sova, så ska jag nog måla liiiite grann ialla fall :D
 
Btw..jag har bestämt mig: Jag ska beställa ett ljusbord snartXD
 
pennor o bläck, inpackat i min  rulle med airbrushfilm XD Kul att de verkligen packat allt i ett!
 

skönt!

åh, vad jag älskar att duscha o bada så här på vintern! Har blivit riktigt ambitiös vad det gäller gymmet nu, dock har det blivit riktigt kallt ute, så det är så himla sjukt skönt att bara komma in o duscha sen! Det bästa av allt är att gymmet jag går till, har stoooor bastu!Är ju halvfinne, så bastu är mkt viktigt för mig:)
 
Nu har jag ju dessutom det lite lugnare med skolan, men så här såg det ut förra veckan innan provet. Hehe, man får kombinera nytta med nöje:)

evil

idag har jag varit såå trött hela dagen typ. Har suttit o studerat cancer hela dagen (inte bra,jag har märkt att jag blir mer o mer hyprokondrisk ju mer jag läser om kroppen/läkemedel/sjukdomar...) som vi ska ha seminarium på om nån vecka. Så idag blev det paus från gymmet, men imorgon blir det gym igen:)
 
På min kära slöar-eftermiddag har jag ialla fall tagit mig liiiite tid att skissa lite också. Går lite sådär halvbra, jag  har sånt uselt tålamod, o skissa är typ den tråkigaste delen av målandet. skulle vara så mkt roligare om man bara kunde projektera ut skissen direkt på pappret, för att sen göra linjer o färglägga:)
 
Ialla fall. dessa två har jag skissat på idag. Detta år vill jag bli bättre på att måla miner och ansiktsuttryck, så den första bilden tänkte jag ska få en lite ondskefull stämning. vi får väl se om jag lyckas!
 
Den andra bilden hör till en idee jag har, på ett större motiv. dock känns det som om jag kommer att få måla om det, för det hamnade på tok för långt ner på pappret...ååå..ångest jag får över sånna saker,när jag tycker att jag i övrigt fått motivet som jag vill XD. Jag är skitdålig på att se proportioner och motivplacering i början av en skiss, det är först när skissen är klar, som jag ser  vad som behöver ändras (o det är också därför som jag nästan alltid målar en råskiss först). Men men, ledig på torsdag, så kan måla lääänge imorgon:)
 
 

mintgrönt

Såg att Ica Maxi, av alla ställen, har fått in massor med fina köksprylar i mintgrönt och lila! Mintgrönt är precis vad jag skulle vilja inreda mitt kök med, efter att jag har tapetserat klart det! Ska försöka pallra mig iväg redan imorgon o beställa den tapet jag vill ha, så jag kan börja tapetsera så snabbt som möjligt:) Men måste även köpa färg o sånt där annat tråkigt (samt hitta en person som frivilligt vill hjälpa mig att tapetsera XD ) så kan hända att det kan dröja någon vecka extra.
 
Ialla fall..tillbaka till mintgrönt: Tänkte att jag inte ska köpa några köksprylar förrens köket är helt klart, men en liten kaffeburk räknas ju inte:) Fint det blev!
 
 

new hair

Åh,fick mina pengar idag!LYCKA! Kastade mig iväg direkt till frisören, gissa vad det var behövligt!Mitt hår har verkligen varit ett enda stort, sorgligt trassel, och jag har inte känt mig ett dugg motiverad att pyssla om mitt utseende, när allting ändå förstörs av att jag har ett slitet, grön-grå-gult trasselrufs hela tiden. Men nu är det uppklippt, fixat och inte längre grönt. I ärlighetens namn bad jag inte ens om att det skulle ta bort det gröna, utan det var snarare saggt frisörens egna initiativ, efter att hintat väldigt tydligt om att mitt hår var grönt och hon visste hur man fick bort det. Ett bra initiativ från hennes sida:) Tror hon blev lika lättad som jag, att mitt hår återfick sin normala blonda nyans, jag har märkt att många frisörer nästan tar det som en personlig förolämpning att man vistas kring dom med missfärgat hår;)
 
Så här ser jag ut nu. Om ni vill veta hur jag såg ut innan, googla på "shrek", så får ni se:)
 

cat(ch) your dreams

Jag är klar med bilden, hallelulja :´D! Väldigt sällan jag målar med blyerts, o det beror väääldigt mkt på att jag inte har tålamod med att det går så långsamt, plus att det kladdar så mkt, så är nästan stolt över det faktum att jag faktiskt slutförde mitt arbete! Som vanligt blir dock det inskannade resultatet lite mer "grynigt" än i verkligheten,snart fyller jag år, o då ska min present från mig själv, till mig själv, vara en ordentlig skanner:) Det ser jag fram emot!:D
 
Ialla fall, denna bild kallar jag "Cat(ch) your dreams". Hoho! Jag älskar att leka med betydelsen av namn o meningar (vilket ni kanske märkt i en del andra bilder också). Vi får väl se om det blir något mer blyerts detta år, who knows.
 

skelett-mästaren

Jag måste bara tipsa om en helt fantastisk "ben-konstnär" eller vad man ska kalla det, som heter Andras Szunyoghy, och har tecknat flera böcker med bara ben XD Efter att jag fått min anatomikursbok, så fick jag upp ögonen för det här med att teckna ben, och har hittat Andras benböcker (tack julen, för du skänker oss bok-rea!) och blivit riktigt frälst i dom! Dom jag köpte, så är en bok med bara människoben och en bok med blandade djurben, och även KATT-ben, insåg jag igår, efter att jag redan hade börjat skissa på en kattskalle XD Haha, typiskt, men aja, då kunde jag rätta till lite i efterhand, plus att det är nog inte så många (mer än veterinärer) som vet hur kattskallar ser ut på riktigt ändå. Men tydligen har de INTE de där öronbenen jag har målat på min kattskalle, men jag lät dom vara kvar ändå, för tycker bilden ser mer katt-lik ut( Lik, höhö). Anledningen till att jag valde att måla en katt-skalle, har med bildens namn att göra. Ni förstår, namnet var det första jag kom på, och jag målar bilden utrifrån det, ni får se vad jag har döpt den till, när jag är klar:)
 
Andras kattbild och min kattbild:)
 
 
Undrar om han har en massa skelettmodeller av djur hemma, som han målar från?Men musklerna då?
 
 
mer av Andras bilder av kattskelett
 
 
 
 

maran

Det är helt otroligt! När jag äntligen är fri från tentor o har tid att sova, så kommer jag in i en sömnparalys-period >:( Fy fan säger jag bara! Under dessa tentaveckor har jag inte sovit mer än typ 6 timmar (max) per dag, så hade verkligen sett fram emot att sova, men nu istället är jag asrädd för att sova! Jag tror att det är svårt för folk som inte lider av sömnparalys, att förstå hur vidrigt det är! Och det värsta av allt: Det finns inget botemedel.
 
Så  jag målar istället. Min bästa terapi, och det hjälper mig att bearbeta sömn-rädslan. Gick och la mig en timme tidigare idag för jag var så trött , o tvärsomnade. Men sen vaknade jag upp efter typ en halvtimme, helt parasylerad och det kändes som "något" var i min kropp, andades med mig, vilket gjorde att min egen andning kom i otakt. Jag fick inte luft, för min strupe andades för två personer, sen äntligen släppte paralysen, allt försvann och jag drog världens djupaste andetag som om jag varit under vatten o inte fått luft.Ja, så är det att ha sömnparalys. Att på riktigt vakna, men samtidigt drömmer endel av hjärnan fortfarande.Väldigt otäcka drömmar dessutom, detta var en ovanligt mild dröm.
 
Men men, nog om det, ville bara förklara lite om läget. Men som vanligt försöker jag använda mig av min vardag i min konst, o denna gång fick jag ideen att måla en drömfångare (för mardrömmar) och kattskallen fick jag inspiration till av min kommande anatomikurs jag ska börja på måndag, då vi kommer lära oss en hel del om ben o muskler. Haha! Ja, jag s
er konst i allt:)
 
Vill prova lite nytt, så denna gång blir det blyerts, o inte manga:)
 

pannkakor, the jamie oliwer-style!

Jag avskyr att behöva erkänna det här, men jag har gett upp min kommande tenta på fredag, redan på förhand. Provet går igen om ca 4 veckor, o jag tror helt enkelt att jag har större chans att klara det då. Men jag har ändå bestämt mig för att dra t tentan o spana in den lite. O jag lovar att jag ska försöka sluta tjata om skolan in min blogg, men för tillfället är min vardag bara plugg typ XD
 
Idag bestämde jag mig dock för att ta det lite lugnt o chilla med challe. Så grymt länge sen vi sågs, nästan en hel månad sen. Vi spelade wii o gjorde pannkakor o challe tipsade om hur man pimpar sina pannkakor "The jamie oliver style" (citron o socker på). Precis vad jag behövde. Sen pluggade vi lite tillsammans (det var ju trots allt hon som lurade in mig på den här linjen, den jäkeln, fick VG i det här ämnet) o jag fick även en KAFFEKOKARE som jag ska ta med mig till vårt studentrum, så jag slipper köpa kaffe varenda dag i skolan!WOHO, miljontals kronor, kommer jag att spara in!!
 
Challe är expert på att göra runda finna pannkakor, mina ser mest ut som en allvarligt ihjälbitna och sönderrivna disktrasor...
 

bohemian

okej, då var den klar. Dock tror jag att det är ett av mina sämre verk, någonsin. Ush, avskyr när jag lägger ner tid på ett arbete, som blir helt blaha blähä när jag är klar. Ush. Men har en bild på g (än så länge i min hjärna dock) som jag tror kan bli riktigt bra:) vi får väl se:)
 
Bohemian
 

boho

3 dagar kvar till tentan o jag har aldrig varit så effektiv på att städa o måla. undra vad det kan bero på?*djup ironi*
 
I ärlighetens namn känner jag inte så mkt för den här bilden. Har inte fått nån riktigt inspiration för den, o det brukar också resultera i en ganska oinspirerande målning också. Vi får väl se om jag får någon galen idee imorgon som kan pimpa upp den lite, för nu ska jag plugga några timmar till, sen kanske se nån film, som avkoppling. Ni anar inte hur mkt jag längtar till denna tenta, bara för att den ska vara över...hoho!
 

Neopiko, någon?

Jag kunde inte hålla mig, igår beställde jag lite nya copics:3 Trots att jag egentligen är asfattig (men snart lön ju, o får ju extra pengar i januaro...woho!). Till mitt försvar, så är ALLA mina tre favorithudfärger HELT SLUT o det går ju inte för sig!Jag kan ju faktiskt dö!* allvarlig min*
 
Min favoritbutik för copic, är artistbutiken.se, men mitt problem är att dom inte har copic multilinear ORGINAL (jag gillar inte de där sp eller vad de heter...för mjuk spets!) samt multilinear i sepia eller grått, men de har bara svart!Någon som har något tips på var jag kan köpa copic multlilinear i annan färg, eller tips på annan bra linear, som tål markers?Hört något om neopiko att dom ska vara bra, samt ha ett större utbud av färger, men vart köper man dom?:Tips, någon? (och nej, säg inte inspiraart(screentec eller vad de heter), jag hatar den butiken. tar lång tid, skickar fel,svarar inte på mail,  o en gång fick jag t o m mina varor i en skokartong?!)
 
så här ser de ut, tror jag:
 

lineart o ångest

Ja, jag har ju bestämt att när det är tentatider, så är det bara dygnets sista timme som jag får måla. Men igår var jag snäll, jag fick måla dygnets två sista timmar.
 
I ärlighetens namn tror jag inte att jag har en chans på denna tenta, jag hinner helt enkelt inte lära mig allt fram till fredag. Inte ens tillräckligt för att jag ska kunna hälften av det. Vilket känns otroligt ångestfyllt, för jag FÖRSTÅR allt jag lärt mig, men det är så mycket föreningar o namn som vi ska kunna. Jag hade ju tenta för 11 dagar sen, och det var också ett sånt där onödigt stort ämne, så tror helt enkelt att jag la ner för mkt energi på det provet, o 11 dagar räcker inte för detta prov. Men jag tänker inte lägga mig ner o dö, jag ska gå iväg o skriva den jävla tentan ialla fall, så ser jag ju ungefär vad det är dom vill att vi ska kunna. sen är det bara att ta nya tag, tror omtentan är rätt tidigt ialla fall:)
 
Hann nätt o jämt börja på lite linearts igår:)
 

om du skriker i natten i sverige

Det roligaste med att vara student, är att man hela tiden får vara med om en massa galna saker och skumma studenttraditioner. En sån som jag nyss upptäckt är "elva-vrålet" som det kallas. Tydligen har det funnits enda sen 70-talet o för att ni ska förstå vad det är, har jag hämtat en sammanfattning från wikipedia:
 

Elvavrålet, även kallat Delphivrålet (efter studentbostadsområdet Delphi i Lund), Flogstavrålet (efter stadsdelen Flogsta i Uppsala).Lappkärrsskriket (efter bostadsområdet Lappkärrsberget i Stockholm), Tioskriket, Tisdagsskriket eller Ångestskriket, är en studenttradition som går ut på att studenter vid universitet och högskolor en viss tid varje kväll (klockan 22.00 eller 23.00, men på Lappkärrsberget endast under tisdagar) öppnar sina fönster, går ut på balkonger eller går upp på hustaken och vrålar ut sin ångest på grund av tentamina och stress. Vissa dagar förekommer mer vrål än andra, och ibland förekommer till och med vuvuzelor. Fenomenet är känt sedan 1970-talet.

Fenomenet har bland annat varit föremål för akademiska uppsatser och för en diskussion i radioprogrammet Folkminnen.


O här har vi en rätt kul video om hur det kan se ut:

 

 

 
 

One hell of a priest

Så! Nu är den klar ( o mu måste jag VERKLIGEN plugga). Jag kallar den "One hell of a priest". Hehe. Vad tycks?:)
 

priest 2

Så här långt var det ungefär jag hann igår XD Damn, jag blev inte klar, men tror jag ska ta o måla klart det idag, dvs om jag lyckats lära mig alla trivialnamn på organföreningar innan kvällens slut. Haha, jag kör på belöningssystem åt mig själv, om jag klarar mina läxorXD
 
Vad tror ni? Tips på vägen?
 

priest

Har bestämt mig för att måla BÅDA bilderna som jag hade omröstning om ( bla på min fb: www.facebook.com/artbyneva) eftersom JAG ville måla den högra bilden, men övriga världen ville att jag skulle måla den vänstra XD. Har dock börjat med denna:) Idag har jag nämligen gett mig själv tillåtlese att måla lite:) Så här långt har jag kommit än så länge:
 

Närcon starten

Jag är äntligen klar med att ha kollat igenom alla lektionsvideor en extra gång :'D Lycka! Det är över nu, o jag förstår ganska mkt nu. Eller. Nja, men förstår ialla fall mer nu, än innan. Vi snackar alltså om ca 30 timmar film eller nått, bara om kemiska mekanismer. Därför jag inte har bloggat på ett dygn nu, ville få det överstökat XD
 
O på tal om mekanismer o sånt där spännande. Jag har ju mitt slutprov i organkemi på fredag, och då ska vi bland annat kunna namn som dessa, utantill. Snällt va? Men fördelen är att jag kommer att bli en hänga-gubbe-mästare efter det här, kan alla de längsta namnen typ;)
 
o ikväll ska jag måååla XD
 

guds staff

Det känns som om jag är den enda människan i världen just nu, som inte får måla >:O ! Nej, för jag måste  vara en slav under läx-boken. Kanske är det guds sätt att straffa mig, för att jag valde en sån vetenskaplig linje.Uhu
 
"jaså, du visar intresse för vetenskap?Tror inte det var JAG som skapade jorden, på 7 dagar? Jamen då jävlar ska jag se till att du får läxor till du storknar,så får vi se vad du tycker om vetenskap sen!MUHAHAH"
 
Haha, jag har sjuk humor när jag är trött!
 
Måla...det var bra tider det!Se så lycklig jag ser ut, på denna bild!
 

Här ligger jag bra

"Det nystädade golvet?Öppna yttor i soffan?Kattsängen?Alla tillåtna utrymmen?
 
NEJ!
 
Jag vill ligga på mattes tv-dosa, chipspåse, penna och hålslagare, allt på samma gång!"
 
ÅÅÅÅÅ....varför va jag tvungen att få en sån MANGOKATT?!!!*irriterad*
 
Men älskar dig ändå katten...:)
 
 
 

kloning

En otäck tanke slog mig, när jag satt o pluggade häromdagen. Till biokemi-provet som vi hade i måndags, var ett av inlärningsmålet att vi ska känna till och förklara hur en kloning går till. O jag vet att det låter som det kan vara en svår sak, för folk som kanske inte läser så mycket kemi, men att klona är förvånadsvärt enkelt. O nu när jag insett hur enkelt det faktiskt är, känns det lite skrämmande, därför såpass väl känner man ändå människan, att man inser att kloning kan knappast bara ha stannat vid fåret Dolly.
 
Att klona djur/människor (med undantag bananflugor typ) är mot lagen, men det finns vissa undantag så klart, dock klonar man gener o växter hela tiden. Det som är svårt med vetenskap, är vart man ska dra gränsen. När är det "nog"?.Med tanke på den kunskap jag har om kloning, kan jag säga att det är min fullaste övertygelse att man faktiskt har testat detta på människor, även om det aldrig bekräftats offeciellt. O här kommer man till ett dilemma om vad som är rätt o fel. 
 
Ett annat dilemma är det här med hur mkt vi bör mixtra med våra gener. Det är egentligen ganska lätt att gå in o klippa bort en gen, hos tex ett foster, som kodar för att barnet kanske kommer få en allvarlig, dödlig sjukdom. O det känns väl ändå ok att kunna ta bort en sån gen. Eller? Men om genen kodar för kanske en allvarlig sjukdom fyllt med livslångt lidande, men ändå en full livslängd, ska man kunna få ta bort den genen? Eller om det bara är en vanlig , ganska jobbig sjukdom?När ska man dra gränsen? Är det rätt att lägga sig i en ödesbestämd sjukdom? O vad räknas som sjukdom?Ska vi kanske t o m bota synfel innan man ens fötts med det?
 
Den sorgliga sanningen är att en gräns är svår att dra,och en kanske ännu sorgligare sanning, är att samhället behöver sjukdomar o lidande. Om alla helt plötsligt föddes utan synfel, skulle så småningom alla optiker, ögonläkare, glasögontillverkare mista sina jobb. Ett samhälle utan sjuka individer, skulle ge en snabb överbefolkning. Jag tror ibland vi är för snabba med att hela tiden vilja bota/bli bättre/bli perfekta, att vi glömmmer bort att ett samhälle måste bestå av balans.
 
O vad jag vill säga med dettta inlägg är oklart, mer än att det är svårt att tänka steget längre, o ju större beslutet blir, desto större konsekvenser.
 
tror ni att kloning av människor har ägt rum?
 
 
 
 
 

vart bär min resa?

Jag är sjukt sugen på att åka utomlands snart igen!Mest av allt skulle jag vilja till Japan, men har insett att det är ganska dyrt såhär till våren (antar att det har med körsbärsblommandet att göra?) så får nog vänta med det till senare i sommar eller hösten. Men skulle kunna tänka mig en kortare, billigare resa nu till våren ändå, beroende på hur mitt pluggande ser ut. Frågan är vart?Kanske dags för ett besök i London igen? Det som är fördelen med London är shopping och att det finns så mkt att hitta på. Nackdelen är att det är extremt svårt att hitta bra matställen (eller nyttig  mat) samt att det är väldigt låg standard på hotellen där:/ Hm. Vi får se, nån som annars har något tips på bra, billigt resemål?:)
 
random bild

pi

Plugg hela dagen idag, men på kvällen sen, drog jag o några klasspolare iväg o tittate på "berättelsen om Pi". Jag säger bara "WOW, vilka naturlandskap" eller vad man ska kalla det. De är ju visserligen ute på vatten i stort sett hela tiden, men scenerna är verkligen hur vackra som helst! Tycker det verkligen är bra presterat att göra en sån lång film, med en ändå ganska händelsefattig historia (med tanke på att över halva filmen är ju bara hur de driver omkring på havet) så intressant ändå! Jättevacker, jag har hur många målarideer som helst efter denna film!Gå å se den, ni som inte har gjort det, o denna film är verkligen värd att se i 3D! :)
 
Några av mina favoritscener...för er som inte vet, så har jag ett stort intresse för djuphavsfiskar, fiskvärlden och korallvärlden och har säkert sett em miljon dokumentärer om just lysande maneter o plankton o sånt XD
 
 

En ovanlig präst...

...är vad jag målar just nu. Om jag inte var så lat, så skulle jag lätt teckna serier, för jag har så grymt mkt roliga ideer o berättelser i min hjärna, och en av dom ideerna handlar just om denna präst, som jag tänkte måla upp. Kanske kommer han och hans historia dyka upp fler gånger, vi får väl se:) Men som sagt, sista tentan är om 10 dagar, innan dess bör jag inte måla så mkt. Men vi får väl se...
 

pippi o jag

Inatt hade jag verkligen den mest puckade drömmen på länge! Jag o Pippi Långstrump var ute o reste omkring. Hela tiden oroade jag mig för att jag inte skulle hinna hem i tid till tentan, men Pippi bara sa "oroa dig inte, vi hinner". Efter ett tag frågade jag Pippi vad klockan var, o hon säger "kvart över 10". Men min tenta började ju halv tio, ropade jag.Sen började jag störtgråta, jag grät o grät o grät
 
Sen vaknade jag. Fortfarande med gråten i halsen. tittade på min klocka. 03:40 nånting. Snacka om att jag kände mig lättad!
 
Haha, så där blir  det nästan alltid natten innan jag skriver tenta!Antinge kan jag inte sova alls, eller så drömmer jag mardrömmar!
 
Skrev ju min tenta idag, den var helt galet svår, har ingen aning om hur det gick men, men, ingen idee att oroa sig, för kommer ju ändå inte få svar förrens om 2 veckor typ. Nästa tenta är fredag nästa vecka, sen efter det börjar vi nya kurser. Idag ska jag faktiskt försöka att inte plugga så mkt. Ska vila en stund o sen se om jag kan måla lite:D
 
Tänte visa upp lite bilder hur det kan se ut när jag airbrushar, här har ni dom:)
 
 

det ska löna sig att vara trevlig

Jag är fortfarande genomförkyld, men trots det har jag varit iväg o spelat badminton. Inte så smart kanske, men jag kom på att jag hade badminton, typ 20 min innan jag skulle vara i hallen, så kändes lite taskigt om jag skulle ringa i säga så sent, att jag inte kunde komma XD Gick inte så värst bra, jag fick verkligen dyngstryk, vilket inte är så konstigt när man knappt kan röra sig. Men nu har jag köpt energidryck och ska göra det sista rycket innan morgondagens tenta!
 
I januari kommer mkt kring mitt målande ske:) Dels kommer jag att vara med i copickatalogen i slutet av januari (vet ej vilket datum än), sen förhoppningsvis kommer en av mina illustrationer samt en intervju,vara med i Agent X9 (men har varit mkt krångel, så vi får väl se). Sen har jag målat klart en tattoo, o kunden blev riktigt nöjd (vilket känns asskönt, för jag va själv väldigt osäker på den, har alltid rätt höga krav på mig själv) o sen ska jag måla en till tattoo samt en blogheader. Så det är full rulle hela januari, vi får väl se hur mkt jag hinner. Jag ska också försöka anmäla mig till lite utställningar, för i år är första gången jag känner att jag faktiskt har några ok bilder att visa upp:) ska göra en års-summering lite senare sen:)
 
På tal om ingenting,så förutom att måla, tycker jag väldigt mkt om smink, fast bara som hobby.Det går ju lite hand i hand med att måla, och jag tycker det är jättekul att titta på olika smink-tutorial på youtube o lära mig nya stilar. Dock har jag skittråkiga ögon, för mitt ena öga är typ snett, o mina ögonlock syns i principc aldrig, så känns lite otacksamt när man sminkat sig. Men köpte en ny palett från Lancome häromdagen,av kicks, o jag är jättenöjd både med färgerna, priset (kostade bara 250 typ, orginalpris 570) och servicen. Jag tror verkligen att karlskogas kicks har den trevligaste personalen i hela sverige!O det gör mkt, för i marieberg i örebro blev jag skitdåligt bemött en gång, o jag har aldrig mer handlat där sen dess.Att vara trevlig, ska löna sig:)
 
Så här ser min palett ut, hette typ "umbre" nånting. Tycker att lancome (och inglot) i särklass är det bästa sminket på marknaden, av allt jag provat:)
 
 

äcklig eller tuff?

impulsköpte en ring. Har inte en aning om ifall jag avskyr den o tycker att den är äcklig, eller om jag faktiskt diggar den o tycker att den är rätt skön. Grejen är den att jag tycker att de flesta insekter är ganska äckliga, men samtidigt tycker jag också att de kan vara så otroligt vackra. Tror att jag har någon slags hat-kärlek till insekter. Ska försöka o bära den ett par dagar o se hur det känns:)
 
 
 

kanske den bästa bilreklamen?

Kanske den bästa bilreklamen genom tiderna?:) Haha, jag älskar ideen att man tecknar en hel video med historia, som reklam, mycket roligare o mer kreativt än de vanliga gamla silverfärgad-bil-kör-i-bergen-reklamerna, eller reklamer där bilarna förvandlas till robotar (har aldrig fattat dom, man lär ju ska bli tvärbesviken när man inser att man inte får en robot på köpet;) ). Mer manga åt världen!(o mer jobb åt oss manga-tecknare):
 
 
 
 

kaffe överallt

Alltså, det är HELT OTROLIGT! Som jag nämnt tidigare, så blir jag i pricip aldrig sjuk, men NU!Nu helt plötsligt, så blir jag det!!Precis innan malta-resan, o nu precis innan provet (har ju provet på måndag), alltså vid dom få tillfällen då jag absolut inte vill bli sjuk. Detta tycker jag är det ultimata beviset på att sjukdomar skapas av hjärnspöken! När man liksom blir sjuk vid de tillfällen som är de enda tillfällena man INTE vill bli sjuk på!Grrr...
 
Till råga på det lyckades jag spilla kaffe över hela mig o mina anteckningar när jag var på bibblan förut...great...

 
 
 

skiss o skräp

Som ni kanske redan har hört mig tjata om, bara si så där ett par tusen gånger, så har jag som sagt två tentor, de nämaste 2 veckorna typ, så kommer inte ha så där värst mkt tid på mig att måla. Men eftersom måla är nästan lika viktigt som att andas för mig, så kommer jag göra det ändå >:) Måste beställa lite nya pennor snart dock, uhu!*fattig student,kan det inte bli janurari snart så jag får mina pengar?*. I brist på färgpennor, får jag ialla fall skissa:)
 
Dock har jag rätt många skisser på g nu. Vet inte vilken jag ska ta itu med, men nån av dessa tänkte jag. Så jag lämnar deras öde åt er, vilken ska jag fortsätta på?:)Höger eller vänster?:)
 

Tips?

Auw, har superträningsvärk i hela kroppen, så måste nog bli bättre på att stretcha. Känns ganska skönt det här med att ha börjat gymma, men måste erkänna att jag inte känner att jag har sån där superkoll på hur man gymmar på rätt sätt. Mina mål är:
 
* Bli allmänt starkare (dvs bygga upp mina muskler mer)
* få bättre hållning (träna rygg?)
*Synliga(re) magmuskler:)
* gå upp lite i vikt
 
Eftersom jag läser kemi, så har jag själv kommit fram till att proteiner bör vara bra, för de bygger upp muskler o sånt, samt att det är jättebra att ta "andningspasuser" o andas "bra" därför att kroppens energiomvandling helt enkelt funkar bättre då. Men vad kan mer va bra att tänka på? Jag vill helst vara så naturligt som möjlig i min träning (dvs uppnå mina mål genom att äta rätt o träna rätt, inte fuska genom tabletter o skit). Har asdålig koll på HUR man ska träna o VAD man bör äta? Någon som har tips på bra träningsblogg/sida/annat bra? Varsegoda att kommentera:)
 

dance

Alltså det här fenomenet "killar" är verkligen ett lustigt ämne. Man blir inte riktigt klok på dom XD (har hört killar säga sak om tjejer dock).
 
På nyår va jag iväg på en fest, och det är sanneligen ett nöje att tänka tillbaka på hur killar betedde sig i typ högstadiet, samt hur de beter sig nu. Jag minns på högstadiet när man brukade gå på disco, o alla killar typ satt längst med väggen, superrädda över att någon skulle vilja bjuda upp dom att dansa. Så satt dom där hela kvällen, mendans vi tjejer dansade för full rulle.
 
NU på nyår,hade vi hemmafest, dvs inga dansgolv, men det hindrade inte ett gäng på typ 10-15 killar att stå i HALLEN o dansa o bröla med i refrengen till "när vindarna viskar mitt namn", av Roger Pontare. Vi tjejer däremot, satt ner o bara observerade spektaklet, haha!O så höll dom på i omgångar, hela kvällen, o var man våghalsig nog att försöka ta sig förbi när man skulle till köket eller toan, blev man genast indragen i någon disco-indiand-bugg-dans. Kul hur det kan ändras, undrar om det kan ha något med alkoholen att göra?:)
 
Hhaa, nej,men jag hade ett riktigt trevligt nyår, dock har jag en maaaassa skumma bilder på min kamera , som jag INTE har tagit(min kamera försvann titt som tätt under kvällens gång). Tror nog jag avstår från att publicera dom här, men FB kanske...Ni får istället njuta av dessa suddiga bilder:)
 
jag, nyårsredo
 
 
 
 
drink i pannan:)
 

cerise

Hm, någon/några har verkligen missbrukat min kamera, när jag lämnade den obevakad ett tag under nyårsfesten. Funderar på att hämnas genom att faktiskt publicera bilderna >:) Hihi! Vi får väl se senare, vilket humör jag är på liksom>:)
 
6 dagar kvar t provet, o jag kan nada, länns det som. Så därför ska jag sätta mig ner o plugga...igen...resten av dagen. Men jag tänkte jag ska visa er vilken fantastisk julklapp jag fick i år. Nämligen en tavla, målad av min mamma:D Vet inte om jag har nämnt det, men min mamma är en oerhört skicklig porslins/olje/akvarell-konstnär. Till skillnad från mig, som inte har tålamodet med att hantera penslar.
 
Denna tavla däremot, är målad med kniv. Har aldrig själv provat på att måla med kniv, men blir väldigt snyggt resultat, blir lite mer "struktur" i tavlan liksom. Det bästa med att ha någon som målar en tavla åt en, är att man definitivt kan få en tavla som matchar in bra. Jag har ju liksom en cerise fondvägg, så inte det allra lättaste att hitta tavlor hit:)
 
Det som ser ut som vitt i tavlan, är egentligen silver, så det skimmrar väldigt fint av den:) Plus att jag har endel silverföremål i rummet:)
 
 
passade på att inhandla en matchande växt också:)