Heart Chat Bubble

krigsskadan

Great!precis vad jag behövde!Asså hur stor är sannolikheten att man råkar köra handen i en trasig glashylla, dan före en tentaskrivning på 7 timmar?HÖGERhanden också!Kommer bli en rolig skrivning >:( Blod över hela tentan!
Irriterande nog blev såret såpass djupt/brett att det vägrade sluta blöda, så fort jag böjde på det. Tillslut hade jag inget val, så drog till apoteket t mina jobbakamrater, så dom fick tejpa ihop mig med kirurgtejp o lite annat kul. dock blir man så extremt handikappad, kan inte böja på fingret och allt jag gör med vänster hand, slutar i katastrof. O värst av allt: JAG KAN INTE MÅLA!
 
Dagens kommentar, av mina kollega, efter att hon tejpat ihop min hand.
" Du, förresten, ska vi dra o bowla nästa helg?".
 
 

2 månaders träning

Inatt drömde jag att jag var i Japan. Världens härligaste dröm, trots att jag i drömmen typ var superklantig hela tiden o råkade förstöra ett japanskt vägbygge, vilket ledde till att japan ville kasta ut mig, men då kom några nyblivna japanska vänner o räddade mig o vi var med om en massa äventyr i Japan. Hoho, sen ringde väckerklockan (må den dö en plågsam död!) o jag vaknade upp här i sverige...
 
Men det är inte helt omöjligt! C har numera LOVAT mig att vi ska t Japan i sommar, o ni anar inte hur glad jag är över det!Jag har redan spart undan pengar till det,så hoppas bara att allt går ihop med sommarjobb o sånt, men det ska nog inte bli några problem:)
Idag är det ju också den 28:de , vilket betyder ny träningsbild!:) Två månader av träning  har nu passerat, o så här ser det ut:
 
Vikt: 46.3 (+ 8 hg :D Auw yeah!)
 
Helt fantastiskt att jag fortfarande går upp lite, men det börjar stanna av, så har köpt in lite proteinpulver i hopp om att få i mig lite extra kcal!O på långt håll o svaga ögon, kan man nog ana lite magmuskler också. Känns hoppfullt, kanske finns det några rutor där till sommaren;)
 

Natt

Har som sagt kännt mig väldigt präst-klädnads-intresserad på senaste, o för typ 2 veckor sen målade jag denna bild, dock men en ganska annorlunda präst-klädnad:) Passar ju bra in på veckans torsdagstema, då jag inte hunnit måla något sen temat kom ut, tidigare i veckan ( tycker temana kommer ut lite väl sent ibland, för att man ska hinna måla något nytt). O så har jag ju tenta imorgon, så ni kan ju gissa vad jag har roat mig med, denna ovanligt soliga vecka. Just det, näsan i en bok, i lägenhetsmörkret, studerande ett av de tråkigaste ämnen som finns: Organkemins mekanismer!*the bitterness*
 
Aja, ska ge mig med gnället nu! Om bilden: Den är målat helt med copic markers o bläck.Torsdagstemat var "natt" o miljön i denna är ju natt sååå:)
 
På tal om copic markers, så ska jag vara med i deras årliga magasin, med intervju o konst, här nån gång i mars. När, vette fasiken, jag har bett dom skicka ett exemplar när den kommer ut, då jag inte är säker på exakt vilka länder den kommer ut i, men tyskland är det som kontaktade mig ialla fall:O Tur att jag kan tyska XD Aja, update senare i mars om det:)
 
Priestess, kallar jag denna:)
 
 
 

allt o ingenting

Gaaah! Nu måste jag verkligen skärpa mig!Jag har tenta på fredag o jag pluggade typ NADA!Asså, jag blir så trött på mig själv!Jag kan plugga som bara fan , typ 10 timmar i sträck,no sleep bara äta,skita,sova,plugga MEN: veckan innan provet, då alla detaljer o viktigt ska tryckas in...DÅ!DÅ drabbas jag typ av hopplöshet,ångest och målarinspiration!Precis vid målstrecket ger jag typ upp! Men nu de sista två dagarna ska jag försöka ta mig i kragen, detta är nämligen en asviktig tenta!Värd massa poäng!
 
På tal om måla...guess who I'm drawing?;) Kanske lite svårt att se än, men snart så kanske:)
 

pope 2013

Ja just det, glömde ju att ladda upp resultatet av denna bild, som ÄNTLIGEN är färdig:) Fick ideen om en kvinnlig påve, nu när den nuvarande har bestämt sig för att avgå. Vore inte det coolt?:) Tror dock det kommer att dröja innan vi ser en påve som denna,..eller?;)
 
Som vanligt så har jag använt mig av copic markers, airbrush och bläck. Ganska nöjde med resultatet, även om man alltid hittar en massa fel när man granskar sina egna verk. Men det är ju bra, för då vet man vad man kan bli bättre på!
 
Kan också passa på att meddela att i samband med att jag laddade upp denna bild, så passerade mitt galleri www.nevaart.deviantart.com 10 000-besökare-strecket! Dessutom visar statistiken att under detta år som jag haft mitt galleri, har mina bilder visats över 100 000 gg!Känns sjukt kul, ska bli intressant o se hur kommande år ser ut:)
 
Pope 2013, kallar jag denna:)
 
 

sing

Har redan börjat på en skiss, men jag hoppas i ärlighetens namn att jag totaltappar inspirationen  de närmaste dagarna, så att jag kan koncentrera mig på att plugga istället. Har ju tenta på fredag, o känner att jag borde satsa all min energi på att klara den XD
 
Men men, här är skissen, kan ni gissa vad det är jag målar på?;)
 

ett paket från posten

Nu jävlar:) Nu har jag i stort sett allt jag behöver ha för en framgångsrik träning...eller...ialla fall vad jag har lärt mig hittills XD Har redan testat en drink av pulvret, o jag måste erkänna att det var förvånatsvärt gott!Hade förväntat mig att det skulle smaka typ som näringsdryck, med en sån där sjukt äcklig eftersmak, men nej, det här va gott!:D GREAT! Nu ska jag iväg till gymmet, har inte varit där på hela helgen XD
 

oj, det gick visst lite snett

Hahaha, kan inte sluta o skratta åt det här klippet, trots att jag känner mig som den ondaste personen i världen, med tanke på att jag vet hur smärtsamt det är att få sitt hår förstört. Å andra sidan så är det hon själv som har laft upp det på youtube, så jag antar att hon har kommit över förslusten, o kanske själv kan skratta åt det. Dock tycker jag faktiskt riktigt synd om henne också, fy för om man skulle vara med om något dylikt!
 

pope

Det går framåt....

manga underwear

Ååå, gjorde ett trevligt fynd idag, nämligen en "how to draw manga"-bok. I vanliga fall tycker jag att de flesta sånna böcker suger, därför det är alltid med samma skit i dom, men just sånna här böcker, som riktar in sig på en viss genre, ÄLSKAR jag! Denna bok tex innehåller 237 sidor om bara UNDERKLÄDER genom tiderna, i manga-format!Sånt är mycket intressantare att lära sig, eftersom sånt hittar man liksom inte så lätt! Hur man målar händer, fötter ansikte är ju hur lätt som helst att googla rätt på, däremot. Så nu har mitt humör stigit lite!:) Det värsta är dock att jag fortfarande borde plugga istället för att sitta o måla, så tyvärr blir det inget målande för mig än på ett tag, har ju tenta på fredag :/
 
Men här är en liten titt i boken:)
 
 
 
 
 

hopplösheten

Ush, antinge är jag på väg in i en depression, eller så är jag bara jävligt trött på vintern, tömd på allt för mkt blod, konstanta mardrömmar och har alldeles för mkt läxor o tentor. Hard to tell. Kan inte bli av med den förbannade hopplöshetskänslan. Det positiva är att jag blir väldigt effektiv med målandet när jag är i sånna perioder. Kanske blir det bättre när jag fått reda på alla de miljoner vitaminbrister jag har.
 
Snedbena-vänjande:
 

protein-djungel

Snacka om vilken djungel det är att hitta rätt bland alla proteinpuler o sånt när man ska träna!Känner mig som en noob, men som tur är har jag polare med lite större kunskaper inom det området, som ska hjälpa mig:) Dock känner jag mig lite halvnördig när jag sitter o spanar in innehållsföteckningen på varenda påse o roar mig med att försöka minnas alla strukturformler på de aminosyror jag ser. Wow, geeky, jag måste försöka väga upp det genom att skaffa mig nån cool hobby. Not. Ååå, jag svamlar!
 
Aja, om det är någon träningsnörd där ute som läser min blogg, får ni jättegärna komma med tips om proteinpulver, vart man handlar billigt o bra samt när man ska dricka vad. See ya, idag ska jag vara social o umgås, o faktiskt fira min födelsedag en sista gång. Sen får det vara nog, I promise!
 
 
Lite stuff jag har inhandlat:
 
 

där med fasta!

GRÄJT! Igår när jag pallrade mig iväg den långa vägen till vårdcentralen ( dvs 1 km) o satt i väntrummet i en smärre evighet ( dvs 5 minuter) så är jag med om detta:
 
Personalen: - Eh, ja just det. Vi glömde att nämna att du måste vara fastande för att vi ska kunna ta de här blodproven.
Jag:- Vaddå fastande?*irriterad*
P:- Eh...du får inte ha ätit eller druckit något på 12 timmar....
J:- WHAT?!
P: - Men ett halv glas vatten går bra!
 
ETT HALVT GLAS VATTEN! Ja, det var ju generöst! Med igentäppt sugrör då eller?Så nu måste jag alltså iväg idag igen...grr! Blir så TRÖTT!
 
btw...blev nästan klar med lineartsen igår. Nått bra ialla fall, kanske hinner måla klart idag:)
 
 
 
 

frisyrförändring?

Lider av värsta frisyr dilemmat. Eftersom mitt hår blev totalförtört hos frisören, och massa hår har gått av, kan jag inte länge ha mittbena utan att det syns väldigt tydligt. Men provade o kamma sidbena, o till min stora glädje, så synd inte det avbrutna håret då :D Dock tror jag att jag skulle behöva klippa rätt håret om jag ska ha sidbena helt plötsligt, men känns faktiskt helt ok:) Ska testa ett par dagar om jag skulle kunna tänka mig att leva så här, men nu ska jag iväg till gymmet. Ciao:)
 
Jag i snedbena?:)
 

kritik

Har äntligen börjat på linearts till denna. Tog åt mig av era tips o ändrade om armarna lite, så de inte blev lika stela. Är faktiskt grymt tacksam för alla kommentarer o kritik, därför det är lätt att stirra sig blind på sina bilder och missa uppenbara fel ibland. Så tack:D
 
Dock är det sista chansen att säga till om något nu, för ikväll ska jag göra klart resten av linjerna. Har lite svårt för att bestämma mig för om jag ska fortsätta med sepia-färg på även kläderna, men eftersom kläderna ska vara vita, vill jag egentligen fortsätta med grå. Dock tycker jag att copic grey multilinear är för ljus och BLÅ! Fick jag drömma fritt skulle jag vilja ha en mörkbrun linear samt en mörkgrå linear. Hört att neopiko ska vara bra, men hittar ingen bra butik? Tips någon?Eller tips på annat bra linearmärke med dessa två färger?
 
obs, fotade lite snett, så proportionerna ser lite förvrängda ut på denna bild
 
 
 
 

gnäll o mera gnäll

ÅÅååh! Jag blir så ARG! Eller trött snarare, kanske! Förra veckan ringde jag till vårdcentralen o frågade om jag kunde få näringsdrycker för jag behöver hjälp att gå upp i vikt (har haft det förut). Men istället för att bara fylla på det gamla receptet(som visseligen gick ut för ett par år sen) så va jag tvungen att åka dit o samtala med läkare. Väl där konstatera de bara saker som jag redan visste o redan nämnt, att min BMI ligger väldigt lågt, o att jag skulle behöva näringsdrycker.Precis vad jag bad om! Men nej, då ska läkaren först med en lite misstänksam blick försöka lista ut om jag lider av någon typ av ätstörningen, vilket gör mig ännu mer irriterad. Det var ju JAG som FRIVILLIGT tog kontakt med dom för att jag VILL gå upp i vikt! Vad är de rädd för ska hända? Att jag ska få näringsdrycker o INTE dricka dom?GRR! Aja, tog inte lång tid förrens läkaren insåg det ologiska i det hela, men däremot va jag tvungen att ta hela 5 rör med blod till blodprover. Också irriterande, eftersom jag tog blodprover i skolan veckan innan, o har redan koll på vad mitt blodvärde är. Men jag kan ändå förstå att de vill kolla själva, så fine.
 
Ialla fall. Så ringde de igår (de skulle ha ringt i fredags) o berättade att jag hade blodbrist (inte konstigt, så mycket blod som de tog...*mummel mutter*) och att de vill att jag kommer in IDAG för att de ska ta mer prov o kolla exakt vad det är jag har brist av. HALLÅ?!vad använde ni egentligen de första 5 rörena med blod till?! Eran vampyr-farm? ÅÅÅÅÅ!Jag blir så trött, nu måste jag alltså iväg IGEN o ta hål i armen (great, snart kommer jag få heroin-missbrukar-rykten, så som jag ser ut i armveckena) .
 
okej, ska försöka att inte gnälla mer om mina viktproblem,men börjar bli less på det här >:( Plus att man överlag blir på dåligt humör, när man agerat vandrande nåldyna i 3 veckor i rad. Bäst jag pallrar mig iväg till VC snart då. Lika bra att jag tar med mig kemiboken...det här kan ta tid....
 
Undra hur jag skulle se ut i Twiggy-frisyr?
 
 
 
 

torsdagstema Hår

Den här bilden gjorde jag visserligen för ett par veckor sen, men den passar ju faktiskt perfekt till veckans torsdagstema, eftersom HÅR var precis det som jag fokuserade på då:)
 
Jag har alltid älskat RÖTT hår, har t o m haft rött hår en kort period själv. Dock känner jag att jag passar bättre som blondin, men att måla rött hår, kommer alltid att vara favoriten!:)
 
Så här kommer min torsdagsbild:
 

bibblans insatsstyrka

Igår när jag skulle till bibblan, så mötte jag plötsligt en biblotekarie i trappan framför bibblan. När hon fick syn på mig, så pekade hon dramatiskt med ett finger på mig, spände ögonen i mig och ropade "DU" med en ondskefull ton.Okej, nu överdriver jag igen, för tonen var inte alls ondskefull, men saken är den att jag är typ sämst i världen på att låna om/lämna tillbaka biblioteksböcker, och just nu har jag en bok om fjärilar, som jag säkert lånat i snart ett år typ. Så jag har liksom bara väntat på den dagen då de ska få nog, ta stryptag på mig, dunka en nationnalencyklopedinbok i huvudet på mig, samtidigt som de gormar "hur svårt kan det vara att LÄMNA TILLBAKA EN BOK?!"
 
O nu trodde jag att den dagen kommit. Ställde mig i ninjaposition, beredd på att försvara mig, då hon frågar "är det inte du som målar manga?" .
 
"Oj, klurigt, hon vet redan en hel del om mig", men sen gick det upp ett ljus för mig att hon kanske INTE var ute efter att slå ihjäl mig med en nationalencyklopedin. Nej, i själva verket förklarade hon för mig att hon faktiskt försökt hitta något sätt att få tag på mig (inte för mina försenade böcker, verkade faktiskt som att hon inte visste vilken otrolig bok-återlämnar-snigel jag är) då biblioteket tänk anordna en manga-workshop till hösten. Haha, jaa, jag kan tänka mig att det måste vara svårt att få tag på mig, för både mitt för och efternamn är faktiskt extremt anonyma o vanliga:)
 
Men det var ju verkligen goda nyheter! Dessutom fick jag jättebra hjälp med lite böcker till en uppsats jag skriver, så nu kanske jag kan sluta upp med mitt paranoida inbillande att biblioteket har en speciell insatsstyrka med kung fu-biblotekarier som är redo att spela karate-kicka mig ut genom ett fönster,så fort jag kommer in genom dörrarna.
 
O så kanske jag borde bli bättre på att låna om mina böcker...
 

präst-fas?

Skissar vidare, det känns som att denna skiss kommer typ ta forever att måla klart. Suck. Jag äääääälskar detaljer, men suger på dom, o om jag vill blir bättre på detaljer, så måste jag ju öva XD
 
Känner också att jag för tillfället har kommit in i någon slags präst-fas här. Hm. vad hände?
 

på långt håll o svaga ögon

Puh, hemma från gymmet! Äntligen dags att ta det lite LUGNT! Idag var förresten första gången det gick upp för mig att min träning faktiskt har börjat ge lite resultat. Plötsligt, bäst som jag stod där o bytte om, så tyckte jag mig ana en mkt mer vältränad mage i spegeln, än för två månader sen. När jag sen studerade den närmar, insåg jag att på långt håll, svaga ögon och i rätt sken, så ser det faktiskt ut som om jag börjar få lite synligare muskler!Wiho, sånt blir man peppad av! Men nu är det dags att fylla på kroppens förråd med lite antioxidanter. Mums:)
 
 

Ett tämligen udda hotell

Hittade en rätt kul artikel om ett tämligen udda hotell. Eller...hotell är väl egentligen nästan en lögn att kalla det. Men det kallas ialla fall "Faktum hotell", och går att boka för endast 100 kr. Haken?Well, "hotellrummen" är i verkligheten inte direkt några rum, utan snarare sagt 10 noggrant utvalda sovplatser, som för dig till den verklighet som tusentals uteliggare tvingas att sova i, varje dag. Egentligen kan man väl därför kalla "faktum hotell" som någon slags "uteliggare-för-en-dag"-upplevelse. Du kan te x få sova under någon tunnel, en parkbänk eller något övergivet ruckel. Låter det inte så lockande?Men då kan du ialla fall trösta dig med att pengarna går till Faktum, en tidning för hemlösa:)
 
Bra eller dålig ide? Skulle du vilja prova detta?
 
''
 
En liten reklamfilm för faktum hotell:
 
 

längre dygn, tack!

Har börjat skissa lite på en ny målning, dock ser det ut som om det kommer ta ett tag innan jag får tid att skissa vidare på den...eller?
 
Just nu är det slaviskt mycket i skolan, och jag börjar få panik över allt vi ska hinna med!Även om jag sitter hela dagarna, så är det inte tillräckligt, jag börjar allvarligt fundera på att skippa lektionerna, för att läsa i böckerna går snabbar! Fi fan! Idag ska jag ialla fall bänka mig på bibblan, i hopp om att röja undan lite av det värsta. Skulle genom något slags mirakel, behöva lära mig alla muskler, ben och leder på latin idag. ÅÅÅåå...varför kunde inte jag ha fötts med Einsten-hjärna liksom?
 
Aja, see ya later!
 

Kan ni gissa vad det är jag skissar på?:)
 

den perfekta nyckelbäraren

Mina vänner är rätt roliga, för det verkar som om de lyssnar och lägger märke till mer saker än jag tror:) Te x så fick jag bla ett enormt paket oboy, en turkos "brödburk" och en nyckelhängare som består av en fågel och en fågelholk, i födelsedagspresent. Lite udda saker kan man tänka, men känner man mig, är det precis dom saker man vet att jag önskar mig:D Är supernöjd med min fina, gröna lilla fågel som numera vaktar mina nycklar i sin lilla holk, vid min dörr! Har länge letat efter den perfekta nyckelhållaren, o här är den:)
 
Själva nycklarna sitter fast tillsammans med fågeln, så fågeln följer alltid med när jag tar med mig nycklarna. Förutom att den är söt, så är den också ett överfallsalarm, då fågeln ger ifrån sig ett skarpt ljud, när man blåser i den. Kul grej va?:)
 
Min lilla fågel i sin holk
 
 

harlem brandmän

Såg att aftonbladet har skrivit en artikel om de dansande brandmännen från Borås. Som vanligt så tycker jag att aftonbladet försöker blåsa upp saker till att de är mkt större än vad de egentligen är. Personligen tycker jag att videon är rätt kul. Det behövs lite sånna här galna uppståt ibland för att sätta krydda på vardagen liksom.Dessutom används videon i syfte till att samla in pengar till Röda Slangen, en insamlingstiftelse för brandmännens cancerfond.
 
Jag ha visserligen missat att detta överlag är ett youtube-fenomen för tillfället, att man spelar in en 30 sekunders video till en snutt ur låten "Harlem shake". Här har ni orginalvideon:
 
 
 
Här har ni brandmännens verision:
 
 

drickbar färg

Mitt hem börjar mer o mer likna ett växthus efter alla grattisblommor som jag har fått. idag var farmor, farfar o pappa här också o lämnade av ännu ett gäng. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att få dom att överleva, luktar så gott när man har en massa växter!:D
 
Igår var det ju drop-in fika o sen fest hos mig på kvällen, så det blev endel färgglada drinkar o sen utgång. Känns som om det var typ hundra år sen jag var ute i min hemstad! Det blev en riktigt trevligkväll, o även om jag var rätt seg i morse, så har jag ändå tagit mig tif att städa o plugga en hel del.:) Så säger tack o godnatt för denna helg.:D
 
 

hello cupcake

Idag har det varit drop-in-fika hos mig, så känns som om jag har fått i mig hur mkt socker som helst idag XD Min hem är också för ovanlighetens skull, fylld med LEVANDE blommor (inte plast...wow!) så luktar så gott här nu. Ska verkligen göra mitt bästa för att hålla dom vid liv nu också...
 
Har bakat lite nya cupcakes med min muffinmaker, som verkligen är superbra! Tack mamma:) Dock är det bara en cupcake kvar nu XD Haha, aja, det är ju bra att dom går åt!
 
Ska försöka ta o styla om mig nu, för nu blir det partyyyyy!:D
 
 
 
 

Muffinmaker

Idag blir det ännu mer fest o party hos mig folk kan inte sluta fira detta, och denna gång är det lite andra vänner som kommer o firar. Dock kommer det att bli värsta drop-in-firandet, med fika o sånt under dagen, sen mer fest på kvällen. Ujuj, jag börjar bli för gammal för sånt här! *tar mig för hjärtat,som den riktigt gamla 25-åring jag nu är*. Nejdå, det ska bli kul!
 
Dock måste jag baka lite mer cupcakes,de som finns kvar, är nog lite för få och för gamla:O Dessutom är jag riktigt sugen på att prova min MUFFINMAKER som jag fick av mamma i present (typ en timme efter att jag bakat 4 satser med muffins....grr!!). Har höga förhoppningar på denna lilla apparat:)
 
En precis sån här fick jag:)
 

be my valentine

Så, då var den klar:) Prästen blev helt ok, men professorn får jag allt ta o ändra på lite, till nästa gång;) Jag har alltid gillat ideen om en väldigt free-spririt-präst tillsammans med en strikt och konservativ vetenskapsman:) Deras berättelse kommer jag nog spinna vidare på ett tag:) Dock har jag en massa annat kul som jag ska måla nu, så det kan nog dröja ett tag....o så har jag vääääldigt mkt skola...fyy
 
Be my valentine, kallar jag denna:)
 

Det skummaste erbjudandet

Igår kom jag hem rätt sent på natten, och av någon anledning fick jag för mig att gå igenom dagens post. Kunde inte låta bli att lägga märke till, att jag hade fått en avi (som såg ut som en räkning) från Tele2, trots att jag inte ens HAR tele2! Öppnade den och fick syn på detta:
 
 
Först blev jag förbannad. Visst, jag är inte särskilt datakunnig, men t o m JAG fattar att detta är ett jävligt dåligt erbjudande! Lite väl dåligt, t o m. Sen slog det mig " Är det inte t o m lite OSANNOLIKT dåligt?". Jag menar...100 års bindningstid? Dessutom...jobbar inte en av mina polare på tele2? Kikade i kuvertet igen, och där låg en present från en av mina polare, insvept i tele2:s kanalutbud! HAHA! Började asgarva, för jag fattar direkt vem det var ifrån, helt plötsligt! Well played, Annelie, Well played!
 
 

lick

Det börjar likna något, idag ska jag måla klart denna bild. Känner redan nu dock, att jag inte är nöjd, men jag tror det mest beror på att jag inte riktigt har fått färdigt hur jag vill att mina karaktärer ska se ut:/
 
Igår blev det inte mkt vettigt gjort, mer än att jag var till skolan en kort stund, och sen var jag faktiskt iväg o lät mig fotograferas tillsammans med en polare. Det var kul, tro det eller ej, men ett tag i mitt liv, höll jag faktiskt på med modellande. Jag älskar verkligen vackra foton, människokroppen och dess former, och ännu bättre när man kan göra konst av det.Dock kände jag att modellande inte direkt var något för mig, jag vill hellre skapa konst själv (måla) med det var onekligen kul och lärorikt att testa på:) Nu idag är jag god vän med många fotografer, så nån gång ibland kan jag va snäll o ställa upp om det är för ngt speciellt syfte/tema :) Men men, det kommer nog säkert upp någon bild när allt är klart :)
 
Aja, tillbaka till mitt målande: Så här långt gar jag kommit nu:)
 

puss puss

Ajaj, det går inte så bra för mig med min tidsplanering på saker o ting just nu. Tanken var ju attt denna bild skulle vara helt klar idag, men icke sa Nicke. Men men, jag tänkte att jag laddar upp den ändå nu när det är alla hjärtans dag idag;) Har jag riktigt tur, kanske jag får nån ledig timme i kväll för att måla klart den;)
 
Har lite problem med att bestämma mig för hur dessa karaktärer ska se ut. Jag tror att jag börjar närma mig hur jag vill att prästen (blått hår) ska se ut, men hans partner kommer nog ändra utseende ett par gånger, innan jag är klar. Tyckte han såg lite gammal ut på denna bild:O
 
 
NU ska jag nog städa lite efter gårdagens fikande. Tror nog jag ska baka lite nya cupcakes imorgon också, bara för  o testa min muffinmaker:)
 
En instagrambild på gårdagens cupcakes:)
 

Sanningen bakom påvens uppsägning

Eller?;) Gud verkar ha jävlats endel med honom, genom åren:)
 

cupcake-explosion!

Idag har jag haft en sån där fantastiskt kul dag, då man liksom bara går o fån-ler vid dagens slut, för att man är så nöjd. Mina polare från skolan kom på besök i min stad o firade mig, genom att vi käkade ute (pizza o taco-buffe), sen var vi på "studiebesök" i ett laboratorium ( som vi själva fixat att vi fick komma till) som var helt awesome att se, o sen blev det cupcakes-kalas hemma hos mig!:) Egenbakade cupcakes! Gav verkligen järnet på gymmet sen, antagligen pga allt socker, värsta sockerkicken XD
 
Ödet är så ironiskt ibland. Stod o bakade muffins som bara fan igår (typ 4 satser) inför fikat med mamma o bröderna, o vad får jag i present? En muffin-maker!GAH! Tänk om jag fått den INNAN jag slitit för hand i köket XD ÅÅåå..vad mkt tid jaghade sparat! Aja, bra present, den kommer jag definitivt ha användning för:)
 
Lite bilder på mina cupcakes:
 
 
 

En kolväte-cupcake:) ( egentligen sp2 hybridiserad, så borde vara plan, men ni får låtsas att  CH3 är sp3 hybridiserat). Min kompis Fröken H menar att jag är lite väl nördig ibland. Förstår inte vad hon menar.;)
 
 
 

regnbågens färger

Idag har jag bakat som bara tusan, eftersom jag fått gäster idag, o kommer även få hem fölk imorgon. Jag o Alex har hållt på ända sen i morse o bakat! Jag har bakat så mycket färgglada bakelser, att folk kommer att skita regnbågar efter fikat!
 
Dock hände en väldigt "typisk" sak idag. Jag har gjort typ 4 satser med muffins. O sen när min familj kommer o firar mig, så får jag en "muffinmaker"-maskin!ÅÅÅÅÅH! Tänk om jag bara hade fått den INNAN jag började baka allt själv!! Men men....

Lite av våra kreationer:
 
 

Gissa baket:)

Idag fyller jag år, så håller på o bakar för fullt:) Idag kommer min familj, och imorgon kommer lite klasskamrater  och så kommer det lite mer folk under veckan, så måste ju ha lite kul saker att bjuda på:) Kan ni gissa vad det är vi bakar?:)
 
 
 
 

vetenskap <3 religon?

ja, mitt sketchande fortsätter. Låt mig presentera peron nummer 2 i bilden:
 
"2" (har inget namn än) är en professor i kemi och extremt vetenskaplig av sig. Han hatar religon, hatar präster och är absolut inte gay. Eller?Inte än ialla fall.Rutiner är viktigt, för denna man. Och ordning. Han t o m stryker sina strumpor, liksom.Förutom att han är väldigt smart, så är han grym på matlagning också. Alltid kul med lite otippade par. Historien hur de träffades tar vi en annan dag. Nu ska jag se på "House" o leta efter något ätbart i mitt hem:)
 

bloood

Var till vårdcentalen o blev tömd på blod-igen!Typiskt, kollade ju mina blodvärden i skolan förra veckan, o så får jag göra det nu igen >:C Ialla fall, min kropp mår tydligen väldigt bra, förutom det faktum att den är väldigt lågviktig. Men det bevisar ju bara att det jag har sagt till dom redan är sant: Jag äter normalt, men går inte upp i vikt. Dock verkar det inte vara en helt enkel historia att få näringsdrycker, även om det verkligen tyckte att jag var i behov av det. Nej, först måste jag få testsvar på typ en miljon saker, o sen ska jag till en dietist. Suck. Sånt otroligt slöseri med tid, enligt mig. Men men, det är bara finna sig i situationen o vääääänta. Hatar att vänta. Förutom när jag åker buss. För då får jag tänka fritt:)
 
 
ajaj....
 
 
 
 

gayprästen

Skissar o skissar. Fått en massa underbara ideer kring min gaypräst (ja, han är gay). Ska nog fixa en liten historia kring honom, som jag kommer att dela med mig av vid jämna mellanrum. Här får ni se en liten skiss, inte färdig på långa vägar, men en ny karaktär kommer in i bilden:)
 

Elak uggla

Hemma från gymmet nu, o nu ska jag snart iväg o spela badminton också XD Har helt sjukt ont vid "armfästena" efter gårdagens bowling-spelande, så känns som om att dagens matcher kommer att gå åt skogen för min del. Kan knappt lyfta armen, och tyvärr kan det ju bli lite svårt att spela badminton utan att lyfta armen...
 
På tal om ingenting: Jag har ju nämnt förut att jag vill ha en uggla som husdjur, dessvärre är ugglor ett av dom få husdjuren man faktiskt INTE får ha i Sverige ( men en pingvin är helt okej...hmf!), men OM den lagen någon vacker dag skulle ändras, så har jag hittat den perfekta ugglan för mig!:D Kolla videon nedan, vilken supercool uggla!
 
 
 
 

Art summary 2012

Sååå, då var det dags för något som jag har dragit ut på skitlänge nu. Min årliga "konst-summering". Varje år brukar jag summera mitt målande, med att ta ut den bästa bilden från varje månad ur det förra året, vilket jag har gjort enda sen år 2009, då jag började att måla manga. Vitsen med det hela är att jag själv ska få en överblick över min utveckling, mina styrkor, mina svagheter osv.Jag har alltså målat manga i 4 år nu:)
 
Årets summering blev helt ok, jag har publicerat totalt 40 helt klara o färglagda bilder på mitt galleri på www.nevaart.deviantart.com så jag har verkligen varit produktig ialla fall. Dock känner jag mig lite missnöjd över utvecklingen, känner inte att jag har utvecklats så mycket under året:/ Inte om man jämför med de tidigare åren.
 
Här har ni alla mina summeringar hittils,samt år. Kan va lite kul o se:)
 
 
 
 
 
 

bowlingkväll:)

Har precis avslutat en superhärlig bowlingkväll tillsammans med lite polare:) Jag är totalsämst i bowling, men jag tycker det är så jäkla kul ändå!:D Dock bröt jag typ varenda nagel, så det blir att klippa rätt dom o måla om dom imorgon XD
 
mina tjejor:)
 
 
Challe stylar
 

Priestess

Idag var jag tröööött i morse, men det bästa av allt, är att jag trodde att det var lördag igår, men det är ju lördag idag, vilket betyder att jag får njuta en dag extra av min helg( på sätt o vis)!Auw yeah!
 
Målade klart denna idag, tycker faktiskt att den blev helt ok:) Det blir alltid lite bättre när man inte stressar när man målar, o denna tog jag det rätt lugnt med. Gillar mina nya liners i sepia, copic multiliner orginal:)
 
För er som inte vet, så har jag en FB sida ni gärna får besöka på www.facebook.com/artbyneva
Där laddar jag upp lite fler WIP:s o sånt :)
 
Priestess, kallar jag denna:)
 
 
 

bli seriös

Livet kom iväg, så var inte med på torsdagstemat denna gång heller XD Har hänt en massa flummigt de senaste dagarna, som jag ska berätta om senare, men under tiden kan ni få se vad jag pysslar med för målning för tillfället. Jag känner att  jag har varit lite slapp o slarvig när jag har målat på senaste, så nu försöker jag skärpa mig lite igen.:)
 

Samhällets olycksbarn

Nu är jag klar med min "les miserables"-bild. Hehe, ok, det blev lite av ett slarvjobb, men det var kul:) nu ska jag börja måla inför torsdagstemat,om jag hinner med det denna vecka XD Det vore kul ialla fall!
 
Har förresten hört att les miserables finns som bok/böcker, fast på svenska heter de "samhällets olycksbarn" typ. Enligt min badmintonpartner så är böckerna mycket bättre än filmen, men så är det väl alltid, antar jag:)
 

pippi

Efter 7 olika behandlingar av mitt hår( färgning, blekning, pigmentering osv) ser jag ungefär ut som jag gjorde från början, bara det att jag har MYCKET tunnare hår, mitt hår är av på flera ställen, o färgen är fortfarande ganska ojämn. Men nu känns det ialla fall som om jag kan överleva att vistas bland folk ialla fall, dock känns det lite som om man kastat pengarna i sjön typ. Har ialla fall lärt mig en viktig läxa: jag ska aldrig igen prova att byta frisör. Varför förstöra ett fungerande koncept, liksom?:)
 

goji

Mitt nyttiga liv artar sig riktigt bra, tycker jag! Känner mig faktiskt lite piggar och att jag har mer ork till saker o ting också. Ringde vårdcentralen i fredags också, för att be om recept på näringsdrycker, så man kan få lite hjälp att öka i vikt. Hmf. Det var ju ett givande samtal. Förklarade snällt o fint att jag ville ha näringsdrycker för att gå upp i vikt, men då fick jag frågan om jag led av nån ätstörning? Ser inte logiken i den frågan. Om jag ringer o ber om drycker för att gå upp i vikt, har jag väl knappast en ätstörning? Nåja, får fint pallra mig dit för de vill göra lite undersökningar o skit. Vem vet, jag kan ju ta en överdos av näringdryck liksom. Kan ju få superallvarliga konsekvenser som...ingenting. Eller en viktuppgång, vilket ju är poängen *djup sarkasm*.
 
Nej, jag måste skärpa mig med min attidtyd. Finns säkert en jättevettig anledning med det hela, även om inte jag eller övriga befolkningen ser det. De kanske vill samla in mitt blod, och lagra i en hemlig blodbank för att göra genetiska experiment med.
 

Aja, nu blir det lite daimglass och nån intressant bärblandning som innehåller gojibär. Har hört att det ska vara bra mot något. Minns inte vad dock XD
 

manga-cozette?

Fortfarande helt tagen av "Les miserables", men enligt min badmintionpartner, så är böckerna grymt mkt bättre, så funderar på att leta rätt på dom o läsa dom. Dock ska jag nog planera in det vid ngt tillfälle då jag känner att jag har enorm glädje o livslust, så sorgliga som de är XD
 
Målar en bild just nu, manga-cozette kanske?;)
 

aktiv

Idag känner jag en oerhörd inspiration till att måla!Kanske för att det är min städdag idag. Har varit t gymmet och nu ska jag först iväg på badminton, sen efter det blir det nog måla. Eller...egentligen borde jag städa först XD Och göra klart ett arbete också. Suck. Har lektion imorgon, astidigt, så klart.
 
Förrensten! Tänkte även berätta att mitt hår ser ok ut nu.Fortfarande inte helt jämn färg, hårbotten dvs utväxten är fortfarande typ gul, men övriga håret ser ialla fall ok ut. Än så länge.Nu ska jag låta mitt hår vila, o nästa gång ska jag dra till min ordinarie frisör, som är helt fantastisk, duktig och väldigt ärlig om ens hår XD Jag hoppas att hon aldrig går i pension, under min livstid!
 
Ja just ja! Måste ju visa hur jag blev i håret. Den här bilden säger bara allt:
 
 
nejdå, lägger upp en bild på håret senare;)
 
 

japan + sweden=sant

Jaaaaaaaa! Yohio gick till final:D Shit, nu blir jag glad:D Höll verkligen så många tummar jag kunde!Nu dröjer det inte länge förrens Japan o Sverige blir ett o samma land, killar börjar klä sig intressantare och manga blir Svapans (sverige+japan =svapan) religion:D Vilket gör oss mangatecknar till präster