Heart Chat Bubble

untouchable flower

Uh...jag är dyngförkyld o har knappt sovit nått på 2 dagar. O SÅ SKA JAG HA TENTA IMORGON:( Känns förjävligt, för denna tenta går bara 1 gång/ år o sen så måste man klara 80% för att bli godkänd!! O så går jag o blir sjuk, uhuuu:( men får pallra mig dit, febrig o grann, jag har inget val.
 
Blev förresten klar med denna bild också, här i veckan. Ögonen blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, men annars blev den okej ialla fall:)  Det blev en tistelkvinna. Jag fick ideen här för några veckor sen, när jag såg en tistel som envist höll sig kvar trots vinterkylan. När jag var liten villa jag alltid plocka tistlar för de är så fina, dock är de väldigt stickiga, så jag fick snällt hålla mig till andra blommor. Därav fick tavlan namnet "Untouchable flower" ;)
 
spana gärna in mitt galleri på: www.nevaart.deviantart.com
 
 

tistelkvinna

o så började färgläggningen idag också...ack ack, jag kommer bli underkänd på kommande prov om jag inte lägger  ifrån mig pennan o börjar plugga snart XD
 
 
 
 

sketching pågår...

ja,nu bestämde jag mig för att det var dags att ta tag i mitt skissande igen. denna gång blir det något mellanting mellan manga och realsim...semirealism?Känner mig sugen på att testa på något nytt.just nu vet jag inte riktigt vart detta ska sluta, men jag lovar er, jag har en idee ;)

 
 
 
 

Nytt ställ för pennor

Jag älskar mitt nya pennställ som min käre far har designat och gjort åt mig:) Förut förvarade jag mina pennor i en stor väska, vilket gjorde att det var rätt svårt att hitta rätt färger. Sen köpte jag två copicställ i hopp om att få lite mer ordning, men de kostade typ 370 kr/st o jag skulle behövt minst 3 ställ till för att täcka upp alla nyanser jag har. det kändes inte riktigt värt det:/ så min pappa kom med förslaget att han skulle gör ett ställ åt mig, då han ändå svetsar o grejar rätt mkt (han är lärare på en gymnasieskola i svetsning). O vips, här är resultatet! Nu kan jag ha alla mina färger framme o synligt, i färgordning dessutom;)

 
 

for the lips

Var till Göreborg en sväng häromdagen, och passade på att inhandla ett nytt Mac-läppstift. Har inte provat läppastift från Mac förut, men har hört mycket bra om själva märket i sig. Detta var läppastiftet jag valde.
 
 
 
 
 
 
 
Och så här blev resultatet:
 
 
 
 
Nyansen var  verkligen supersnygg o precis den jag ville ha, men läppstiftet lade sig verkligen i lager i alla små veck. Dessutom blir färgen ojämn när man "gnider runt" med läpparna och all färg hamnar i läppkanten eller mungiporna. Inom en halvtimme är läppstiftet borta helt. Jag är verkligen jättebesviken,trodde att det skulle vara mycket bättre än så här>:(
 
Men men, kan ju passa på att tipsa om några andra riktigt bra läppstift som jag använder:
 
BUDGET:

Ett riktigt bra budgetläppstift är detta läppstift från Loreal. Finns i många härliga nyanser och sitter läääänge (för det priset) och pigmenten ör riktigt bra.
 
 
 
LYX:

En lite lyxigare variant är Diors läppstiftserier. Det bästa med deras läppstift är att själva läppstiftet lägger sig som ett supertunt, jämnt lager, men täcker ändå perfekt. Man märker knappt att man har läppstift på sig. Sitter också förhållandevis länge:)
 
 
 
 

förvånad

idag har vi varit på en rejäl rundtur i skopje, mycket till fots! vi har varit på marknad, besökt en moské, varit uppe i ett gammalt fort o sen avslutade vi det hela med en rejäl shoppingtur! priserna här är verkligen sjukt låga, förutom på designmärken, men man kan hitta mkt bra saker som inte är märkes, men ändå bra kvalité:)

skummaste köpet var nog när min sambo bestämde sig för att köpa en massa gurkor på en enorm grönsaksmarknad. både jag o Robert protesterade vilt o drog en massa hepatit a-smittorisk-fakta, men helt i onödan. nu är vi hemma på hotellet en stund för att pusta ut. sambon ligger i sängen o käkar gurkor( i ren protest). blir nog en sväng ut till.de lokala pubarna. en öl kostar ca 8 kr;)

lite bilder, här har vi utsikt från fortet
lite glass


sambon;)


o ett annorlunda apotek:)

landat i Makedonien

igår landade vi i Makedonien. jag kan säga att jag blev riktigt nervös när mannen i passkontrollen mumlade "sweden" o sen började ställa frågor om jag vart här innan, om jag reste själv, hade förbokat hotell osv. kändes väldigt oroande...

men sen vände det! hotellet är riktigt bra, o vi drog till en traditionell makedonsk restaurang som hade helt fantastisk mat! inredningen var ubersnygg o till maten spelades levande musik. så det ser mkt lovande ut:)

förrätten
musik
Pink Panther

Det är lite dött på bloggen här nu, men räds ej, jag har bara lite hemliga projekt på g som jag pysslar med, men är snart klar.
 
O på tal om projekt så är jag klar med ännu en bild. Det fick blir en liten catwoman-manga-teckning:) Nej, inte alla mina bilder är djupa o tankefulla. Jag älskar att måla precis vad jag känner för, o denna gång kände jag för att måla något lite mer vågat:)
 
Överlag så tycker jag att det är mycket roligare att måla kvinnorkroppar än att måla mäns kroppar. Kanske för att kvinnokroppar har mer kurvor?Vet ej, men däremot tycker jag mer om att måla mäns frisyrer tror jag. Fast det kanske beror på att jag alltid är lite för överambitiös med frisyrer till kvinnor XD haha. Anyway, här har ni min "Pink Panther" ;)