Heart Chat Bubble

mutan o modellandet

J:- Heeej! Du, jag o Johan ska fota lite imorgon. Vi tänkte att du ska få vara våran modell!Bra va?
Jag: - Jaså, det säger ni!*grinig*
J:- jaaa,asså , jag bjuder på en cola Cherry
Jag:- COLA VANILJ *om jag får be*
J:- Jaja, cola vanilj
Jag: - *tänka*
J:- Du kan t o m få FYRA cola vanilj
Jag: - Vi har en deal!
 
Ja, så kan det se ut ibland, i mitt liv. Har två fotografpolare (som båda heter Johan), som för tillfället har massa skumt för sig, massa nya blixtar o sånt, så snäll som jag är (o mutad med en massa cola vanilj ;) ) så ställer man upp. Här är några bilder från en av Johan:erna
 
 
 
 
Foto: Johan Sjöström
 
 
 
 
 

mysigt!

Det ser verkligen skönt ut att sova, när man är katt. Manfred ser alltid så nöjd ut när han  sover. Typ hans favorithobby:)
 
 

vårens sämre sidor

Det har varit så grymt fint väder på senaste (då jag jobbat) men idag har jag faktiskt varit ute en sväng:) Gick omkring o lallade lite för mig själv, då jag plötsligt såg dessa! Haha, så typiskt, typ första blommorna jag sett i år (nästan). Ogräs liksom:) Men jag tycker de är rätt fina, som små solar:)
 
En annan grej som jag varit med om, som också är ett av de lite sämre vårtecknena, är att jag fick en fästing på mig, häromdagen. Har ingen aning om hur det har gått till. Låg o sov, vaknade till lite av att det kliade på ryggen, så kliade mig där, o kände att något följde med på mina fingrar. Eftersom jag är närsynt, o inte hade linser i, drog jag fingret typ 3 cm från mina ögon, o fick syn på en vidrig liten varlelse med ben som spretade åt alla håll. Fick världens chock, skrek till, o kastade iväg den över typ halva rummet. Inte så smart, nu ligger det en fästing NÅGONSTANNS i mitt hem, o jag har inte hittat den än:( Kommer inte kunna sova en blund förrest den är hittad o förintad. Ååååå...dessutom kliar bettet från fästingen asmycket, o det är helt rött. O självklart håller vi på o läser om borrelia o sånna sjukdomar i skolan nu >:(
 

chained

Jag har tenta om tre dagar, o har i ärlighetens namn inte haft tid att plugga något alls. Eftersom det blev krångel med sommarjobb, så måste jag ta allt jobba jag får dessa månader, så jag överlever sommaren. Som tur är, har jag fått rätt mkt jobb på senaste. Dock betyder det ju att jag inte haft tid att plugga, så känner lite dåligt samvete, men what to do liksom?Den kursen vi har läst nu, är nog den lättaste kursen hittills (o jag har ju klarat alla kurser hittills) så får helt enkelt ta o vänta med tentan till nästa tentatillfälle, helt enkelt. Känns lite trist, men jag föredrar faktiskt att ha pengar till hyra i sommar;)
 
aja, det var lite onödig info, men kände att jag behövde bikta mig lite eller nått XD
 
Har inte hunnit måla ngt dessa dagar heller, men igår innan jag gick o la mig, så fortsatte jag lite på lineartsen till denna. Vad tycks?Tips, än så länge?
 

dofta regn

Har länge letat efter en ny parfym, då min favoritdoft från Escada, oväntat tog slut!:O Efter långt letande, hittade jag en skum liten serie med tråkiga flaskor med dofter av "regn", "bomull", "nytvättad" "hud" osv. "Vad är det här för skit?", tänkte jag, o doftade sedan på dom, bara av ren nyfikenhet. WOW, VAD GOTT! Den som doftar regn, är helt fantastisk!!Varför har jag inte hört talas om dessa tidigare?!Ialla fall, så idag så bestämde jag mig för att köpa hem lite regn;) Den va ganska dyr, men när det kommer till parfym, tycker  jag att det kan vara värt att lägga ner pengarna på lite dyrare märken, så länge det doftar o håller som det ska. Parfym är egentligen en av de varor som jag avskyr att slösa mina pengar på, då det är dyrt, man får inte så mkt, o så "syns" det inte att man har ny parfym liksom XD Så jag kan inte påstå att mitt hem är överfullt av parfymer. Jag har....en , nu XD Eller två, men den andra använder jag inte XD Hohoho!
 
Aja, så här ser den ut. Märket heter "Clean". O ja, designen är ju väldigt clean o fantasilös, men huvudsaken är ju insidan;)
 

krabba

Börjat skissa lite på en ny tavla. Egentligen känner jag att jag inte har tid, då jag har tenta om en vecka, men satt i flera timmar igår o pluggade, så kände att jag kunde unna mig en timmes målande efter det:) Saken är den att inför konstrundan jag ska vara del av i höst, så ska tre konstverk fotograferas o läggas ut på konstrundans egna hemsida (samt vara med i reklamblad, broschyr o sånt), o det ska ske den 5:e maj, o vill jättegärna ha lite färska bilder med, så att säga. Insåg också att jag själv ska vara med på en bild, så måste lära mig kontrollera min nya frisyr tills dess också XD haha!
 
Aja, här är en inzoomad del av bilden jag håller på med just nu. Ni kommer förstå senare när ni ser hela bilden, varför hon har en krabba i frisyren;) Eller nån som kan gissa?
 

japandrömmen

Uhu, min rese-polare till Japan får bara semester i Juni, men jag kan inte åka förrens i augusti >:(. Irritation. Jag VILL verkligen till Japan, det kanske är helt galet, men det känns liksom som om det är ngt viktigt som väntar mig där i år, så börjar faktiskt överväga tanken att åka dit helt själv, ifall jag inte hinner fixa nytt sällskap dit. Jag har egentligen inget emot att resa själv, men tyvärr har jag ett förfärligt lokalsinne och det i kombination att man befinner sig i ett totalt främmande land, där man inte kan språket, är ingen bra kombo. Risken finns att jag aldrig kommer hem igen, slutar med att de hittar mig någonstanns i japans "djungel", där jag gått vilse eller nått, i jakt på en copic-butik. ÅÅÅ...vet inte hur jag ska göra!!Jag vägrar vänta ännu ett år!jag SKA till Japan i år!! Finns det ingen sajt eller nått där man kan hitta fler japan-intresserade resemänniskor? Min bekantskapskrets är hopplöst ointresserade av Japan XD Nån som vet ifall man kan klara sig bra på engelska i Japan? I kina märkte jag att typ ingen pratade engelska:/
 

inneboende

Snart tenta igen då (därav att det är så dött här). Om en vecka typ, GAH! Det känns som om vi har tentor konstant nu!
 
Snart flyttar också en inneboende in hos mig. Ska bli kul! Kan dock bli lite av en utmaning, det är alltid svårt när man ska dela sitt hem med någon, när man är van vid att få bestämma o bete sig hur som helst typ XD Jag kan vara rätt principfast o vilja ha saker på ett visst sätt, tänk er typ Sheldon i "the big bang theory". Haha. Funderar allvarligt på att skriva ett "roomate-agreement" liksom. Tycker den här videon nedan är rätt kul,just för oboy är en av de saker som är helt heliga för mig XD
 
får väl hopppas dock att det inte slutar så illa mellan oss...
 
 

min nya frisyr

Jag har alltid drömt om långt, blond, lockigt hår a la Marua montazami typ. Jag tycker det är så himla snyggt, o hade verkligen sparat mitt hår jättelänge, men för er som följt min blogg ett tag, så vet ni att mitt hår blev totalförstört efter ett frisörbesök hos "Vassa saxar". Nu, typ 2 månader senare, har jag insett att jag helt enkelt får ge upp ang mitt hår. Det är grått/grönt, går inte att kamma ut, vare sig det är blött eller torrt eller dränk i diverse balsamprodukter. Det är äkta svintokvalitet, o det har nu gått av så mycket exakt vid utväxten där de färgade, att håret står som ananasblad åt alla håll.
 
Så jag gick till min ordinarie frisör (som fick en allvarlig chock när hon såg mitt hår) o även hon tyckte som jag: vi klipper av det!Det gör asont i mitt hjärta, för jag hade verkligen sparat mitt hår så länge och jag vet att det kommer att ta FLERA ÅR innan det ens kan bli så långt som jag hade det nu (o ännu längre innan det blir maria-långt liksom). Men samtidigt tänker jag: hur mkt val har jag? Så jag klippte av skiten. O om jag ändå ska klippa kort, så ska jag banne mig ha en cool frisyr. Av en slump så spanade jag igenom lite av mina teckningar häromdagen insåg att jag tycker det faktiskt är jäkligt snyggt med vissa korta mangafrisyrer på tjejer, så frisyren jag tillslut bestämde mig för, är inspirerad av mina egna målningar:) Grät lite inombords när mitt hår föll av, men måste erkänna att jag blev jäkligt nöjd med resultatet:) Kanske liiiiite för kort, men om 2 cm kommer det se ut precis som jag vill (dock vill jag att håret längst fram ska bli några centimeter längre också:) ).Känns otroligt skönt nu också, jag kan kamma mitt hår, jag kan ha VANLIGT balsam i håret o reda ut det och det känns mer LEVANDE nu! Tack Ann-Christines hårvård, du är underbar!Måtte du aldrig gå i pension!;)
 
Jag i min nya frisyr
 

den äckliga insekten som förstört allt

Jag avskyr insekter. De kan vara väldigt vackra, men jag vill att de håller sig på rejält avstånd. Förra året plockade jag MASSOR med blåbär, o plötsligt upptäckte jag en skum skalbagge bland mina blåbär i hinken. Försökte få tag på den (med en pinne) men ju mer jag försökte, desto längre ner sjönk den. "Eh, jag tar den sen, jag ska ju ändå rensa blåbären efteråt".
 
Problemet är att jag aldrig hittade skalbaggen när jag rensade mina blåbär. O jag rensade väldigt noga, tyckte jag. Så nu under hela året när jag gjort blåbärspaj, blåbärsmuffins o dylikt, kan jag inte låta bli att tänka "Just nu kanske jag käkar den där skumma skalbaggen". O så kräks jag nästan. jag får seriöst kväljningar varje gång jag äter mina egenplockade blåbär. jag kan inte alls njuta av dom, allt pga av den där jävla skalbaggen. Funderar allvarligt talat på att slänga mina resterande blåbär, o börja om från början detta år. Nya blåbär, inga skalbaggar.
 
Sånt tänker jag på när jag äter frukost:)
 
English
 
I hate insects. They can be very beautiful, but I want to keep them at a substantial distance. Last year I picked LOTS of blueberries, oh suddenly I discovered a foam beetle among my blueberries in the bucket. Tried to get hold of it (with a stick), but the more I tried, the further down it fell.
"Nah, I find it later, I'm going anyway clearing the blueberries afterwards."
The problem is ,that I never found the beetle when I cleaned my blueberries. And I cleaned very carefully. So now the whole year when I made blueberry pie, blueberry muffins, and similar objects, I can not help but think "Right now I might be eating that damn beetle." And then I almost vomit. I get seriously sick every time I eat my own picked blueberries. I can not enjoy them, all because of that damn beetle. Thinking seriously of throwing my remaining blueberries, and start from scratch this year. New blueberry, no beetles.

Things I think of when I eat breakfast :)
 
Mina blåbär
 

vilken hårfärg?

ok, bestämde mig trots allt för att fortsätta på denna målning. jag har helt enkelt lagt ner för mkt tid (och pluggtid framförallt) på den för att bara ge upp nu. Får se om jag kan rädda skuggningen med lite airbrush sen!
 
Ialla fall. har  fastnat lite...vad för hårfärg skulle denna demon kunna passa i?
 
English
 

Ok, I've decided to give this drawing a try, even thou the shadows are totally messed up. I've wasted so much time on it already, so I have to finish it!But maybe you could help me with, wich haircolor should fit the demon?
 
 
o så här ser den andra demonen ut
 

katastrof!

Åååå..jag blir galen på mina copic-pennor ibland!!Visst, jag älskar dom, men VARFÖR är vissa färger helt knäppa? Vad menar jag? JO, vissa av färgerna, tex "prussian blue" eller violet-serien KLADDAR och är liksom FETA vilket gör att man inte alltid kan måla med dom utan att de kletar ut, blir "klumpiga" på pappret o man liksom ser exakt hur man har dragit pennan. O SEN går det inte att måla över heller!Det är som att pappret har blivit mättat, fastän det inte har det!Någon som har en aning om varför det blir så här, samt tips o råd vad man gör åt det?! Blir så deppig, började precis måla på denna, o tittar  man på långt håll o svaga ögon, så ser det bra ut...
 
 
...men tittar man närmare, så ser det KATASTROFALT ut!det värsta är att de där ljusa fläckarna mitt i det mörklila, gå inte att måla över!Jag kan alltså inte täcka över allt detta med en mörkar färg, för färgen fäster inte:( O jag som kämpat så länge med just detta verk, det är väldigt stort, har tagit mig flera miljarder timmar (känns det som) så jag är inte så jättesugen att bara riva itu den, men just nu känns det så fult det som har blivit, att jag bara vill kasta skiten:'(
 

ser ni? det är jätteflammigt!
 

natten

Ush, jag har sjukt dåligt samvete för att jag satt o målade hela dagen igår istället för att plugga. Visst, mitt öga krånglade, så va tvungen att kolla upp det, men det kan jag måla, kan jag ju definitivt plugga också >:( Men icke, jag satt o målade. faaan!Så idag har jag MASSOR att ta igen (vilket betyder att jag inte kan måla...XD ). Och så har jag lektion. O så sover jag dåligt. Oj, vilken gnällare jag är!
 
På tal om sömn: på senaste har min sömnparalys ändrat lite karaktär. Inte fullt lika läskigt som vanligt(inte de 2 senaste gångerna ialla fall) men alltid en massa prat. Eftersom jag inte kan röra mig o inget hjälper att vakna, så har jag roat mig med att försöka ställa frågor under tiden, o se om jag får något svar:) Vem vet, man kanske kan få några vettiga svar från sitt undermedvetna om inte annat. Hittills har jag dock inte fått några svar som "make sense" liksom. Eller...ja..ganska luddiga svar.
 
Förresten...så här långt kom jag på bilden igår. Det är inte alls de färger som jag tänkte mig från början, men på något sätt så har bilden bara färglagt sig själv liksom. Det är som mina planer inte passade bilden, så jag lyssnade på lite musik o lät bilden få välja sina färger så att säga. Så här långt har jag kommit hittills. Kört fast lite på den vänstra demonens hårfärg, och den högra demonens fjädrar. Tips på vilka färger som skulle kunna bli snyggt?
 

en ovanlig header...

ja just det! Så här blev det färdiga resultatet av min bloggdesign till fröken K. Eftersom hon bloggar om mode,smink,gör-det-själv-saker och med inriktning på miljön, så tänkte jag att det vore kul att måla henne i bilden, hållandes en nål med "en röd tråd" som går förbi en massa saker som hennes blogg handlar om. Allt du hittar i denna målning, hittar du i hennes blogg:). Jag har kännt henne ända sen vi var små, o har alltid beundrat hennes vackra röda hår o fräknar, o jag vet också att hon har ett födelsemärke på armen (egentligen andra armen) o eftersom det är just sånna där små saker i vårat utseende som gör oss unika, så tycker jag att det fick vara med även i min målning;)
 
Hennes blogg hittar ni på www.modemanifest.blogspot.com
 
Spana gärna in den:)
 
english:
 
I've got the honor to design a blogheader to my friend and blog-writer "Miss K" as I call her, writer of the blog www.modemanifest.blogspot.se

About the drawing:

My friend is a lovely redhead with lots of freckles and because I've known her since childhood, I know she has a birthmark on her arm, and I find that very charming, so I decided to let it be there in the drawing too. Her blog consists a lot of fashion, make-up but also a lot of enviromental thoughts. She buys ecologic clothes and stuff like that. She also sew thing, so I thought the idea with her holding a needle with a red thread throught all the stuff in her blog. She love shoes, so of course I drawed a pair of shoes,and she's going to get married next year, so I put a ring in the corner of the drawing. Those "note'roses" is actually something the made in her blog, of old notepages, so I thought it would be fun to put some noteroses in the drawing too
 

babbel o sånt

Igår var jag på möte ang konstrundan jag ska delta i, i slutet av sommaren. Det var...intressant! Det ligger en viss sanning i att vi konstnärer kan ha lite udda personligheter ibland. Inget illa med det, men det gör också att våra viljor o ideer spretar åt lite blandade håll o kanter. Haha! Men väldigt givande på så vis att jag fått alla datum när saker o ting ska vara klara, det verkar som om jag har ända till mitten av september, på mig att måla:) Bra, för jag har typ INGA tavlor just nu (men massor med ideer däremot)
 
Nej, nu måste jag skynda mig!Ska t gymmet. Denna månad som gått har inte direkt varit idealisk vad det gäller gymtränande, eftersom jag blev sjuk, o i samband med det, gick jag ner 3 kg. Allt som jag kämpat typ, i stöpet:'( Har gått upp lite av det igen, så nu ligger jag på typ 46 kg, men ändå, jag hade kommit upp till över 47 o det kommer bli assvårt att gå upp allt igen, på så kort tid, speciellt när jag drabbats av denna hopplösa aptitlöshet efter jag var sjuk. Men det är bara att kämpa på, magrutorna ska fram, o vikten ska upp!Ciao så länge!
 

cold flower

Nu äntligen har jag lyckats skanna in denna bild. Dock försvann typ alla ljus färger totalt, men ah, vad göra? Ni ser på ett ungefär hur den ser ut ialla fall.
 
För ovanlighetens skull har jag faktiskt målat den i akvarell!Det ni! Jag har typ inte målat akvarell på flera år!Mycket pga jag kan inte, plus att jag har vääääldigt lågt tålamod när det gäller akvarell XD Men denna gången blev det ok:)
 
English
 

Finally I've scaned this one. It really took me some time, and the scanern totally killed the lighest colors, but, what to do?:)
 
Belive it or not, but it's not manga and it's not markers!It's aquarell, and it was a reeeally long time since I last used this material XD
 

akvarell-försök

ungefär vart tionde år får jag för mig att prova akvarell, o varje gång går det på samma vis. Ok , kanske lite överdroft där, men jag har aldrig haft särskilt stort tålamod med klassiska tecknarmedier, så som akvarell. Jag avskyr att skissa på akvarellpapper, jag avskyr att det är så svårt att få det som man vill, ja jag typ avskyr allt med akvarell FÖRUTOM att det blir så damn SNYGGT om man lyckas behärska taktiken!O därav att jag ibland försöker mig på skiten. Jag har massa färger hemma (skänkta från folk som hoppas att jag ska lyckas en dag) så det är ju synd att inte använda dom. Just nu har jag precis börjat på ett nytt motiv, som jag tänkte skulle kunna få bli i akvarell. ska bli spännande o se hur det går...
 
English
 
Every ten year, I give my aquarellcolors a new chance. And now it's time again. I don't like painting with aquarell, simply because I suck at it, but if I never practise, I will never get better at it XD
 
 

en fantastisk dag

Idag var första dagen i Vårutställningen, och jag vaknade tidigt imorse av att min telefon ringde. Det var T som ringde o berättade att jag stod omnämnd i tidningen o de hade med en bild av min målning också. OM de hade!Bilden de hade med täckte verkligen upp nästan hela sidan och recensionen av tavlan var så fin så det har känns som om jag svävat på moln hela dagen:D Fy fasiken vad kul!Jag är så glad att det blev en av de målningar som ligger mig varmast om hjärtat! Som grädden på moset, så blev tavlan också SÅLD inom loppet av några timmar, vilket känns himla kul, samtidigt som man blir lite nyfiken på vem som köpte den o så:) Passade även på att lite frenetiskt ta bort lite lera som fortfarande satt kvar på ramen, när ingen såg.
 
Jag hade satt ett pris på tavlan på 2500 kr, vilket onekligen kommer hjälpa mig denna sommar, då det fortfarande är lite oklart om sommarjobb o så, dock hade jag inte läst det finstilta att föreningen tar 20 % (eller var det mer?) av försäljningen, vilket känns lite väl häftigt (önskar jag satt ett högre pris...haha...nejdå;) ) men som sagt, bättre än inget, jag känner mig hursomhelst väldigt nöjd:)
 
Min målning i tidninigen
 

demons

Åååå...den här bilden är verkligen så sjukt stor!Den kommer typ ta en evighet att måla klart!Men nu är jag ialla fall snart klar med linearts!:D Dags att börja med det roliga: färglägga! Dock känner jag oerhört stor press på mig själv när det kommer till färgerna, för jag kommer aldrig att kunna förlåta mig själv om något går fel o jag inte blir nöjd, för denna bild har verkligen tagit upp på tok för stor del av min tid (och är orsaken till OM jag blir underkänd på anatomitentan XD) . Några spontana tips på färger?Jag vill att det ska vara någorlunda diskreta färger, inte för "skrikigt" o att bilden ska ha en liten "mystisk" stämning, så att säga:)
 
English
 
This drawing is so BIG so it's taking me like forever to finish! But I'm soon finished with the linearts, and then it's time for the fun part: coloring! Thou I feel a lot of pressure. I mean, I'm never going to forgive myself if I'm messing it up!I've already spent to much time on it (it's totally going to be this drawings fault if I'm failing my anatomy-exam). any advise for the coloring?I want the colors to be mysterious and not to bright.
 

new stuff

Idag gjorde jag min första dag på ett helt nytt apotek! Det hela gick väldigt fort, från att de ringde igår o undra om jag kan tänka mig att jobba hos dom, till att jag började redan idag:) Jättekul, och personalen verkar vara hur mysig som helst! Eftersom jag pluggar, så är det ju ett "vid-sidan-av"-jobb, men det är verkligen guld värt att jobba på apotek när man pluggar till receptarie, plus att som student, skadar det ju aldrig att tjäna lite extrapengar:)
 
En annan kul grej är att idag fick jag mina nya kurvmallar på posten. Wihi! Det gick mkt snabbare än jag trodde, vilket alltid är kul. Dock så satt jag igår o höll på o måla massa krångliga kurvlinjer, så lite småsurt att jag inte väntade med det tills idag då XD
 
har även köpt ett nytt akvarellblock o en akvarellfärg, så ska försöka mig på lite akvarellmålning sen:)
 
English:
 
Today I made my first day on a new work I got, at a drugstore. Things happens really fast sometimes. I was asked for the job yesterday, and I begun today XD My first day was just fine, and my new coworkers seems to be really nice. :)
 
I also got my new...eh...what are they called in english? Swedish translations is something like "curvliner". A bendable liner. I've also bought some new paper (aquarell) and color:)
 

tebax

Jag har inte dött, även om man skulle kunna tro det. Men nästan...eller nej, men det här nästan kännts som det XD Saken är den att jag har varit sjuk o haft feber o knappt kunnat röra mig en millimeter. Men nu är jag bättre igen o ska vara aktiv här igen:)
 
English:
 
I've not died ;) But I've been really sick and I had a really bad fever. Icouldn't walk even for a second so I've been laying ing bed in 2 days. But now I'm much better, so I will update my blog again:)
 

bloggdesign

Denna färg fick det bli på kjolen, efter en mycket lååång omröstning på min artistsida på FB (och här). Haha, i stort sett alla röstade för olika färger, men tillslut blev det en blandning mellan nr 4 o 5 tror jag det var. Det har tillkommit lite fler detaljer sen senast, vad tycker ni?:)
 
 
English:
 

I've add some more details to the drawing. And choosed a color for the dress. After a lot of votes, it became a mix between 4 and 5 :)