Heart Chat Bubble

Bond(e) maskerad!

Hade en riktigt trvelig lördagskväll igår. Va ju på maskerad igår med massa människor ur mitt "studentlag" samt ur matematikernas "studentlag". Dessutom var  det kul att se alla utklädda människor. Temat var Bond/Bonde så jag slog på rejält o skaffade mig skägg o allt, en riktigt "bonnig" stil.
 
Idag ska jag försöka att ta det lugnt o bara plugga (om inte något roligare dyker upp). Jag är sjukt trött efter igår, eftersom jag var på både konstrunda, måla maskeraddräkt åt min bror som skulle på kalas, var på hockeymatch o sen maskerad själv. Allt på en o samma dag!!Så idag ska jag "njuta" av en stillsam pluggardag,massa te/kaffe o kanske en sväng t skogen eller nått?Får se, får se...:)
 
jag som Bonde
 
 
Grisen Bengt hände med sin grisbonde t festen:)
 
 
Bonde med sin Bondskurkpartner:)
 

svambob kostym

På något sätt blev jag indragen i att fixa min bror maskeradkostym idag, när jag oskyldigt skulle över o dricka te hos mamma. Av alla saker man kan klä ut sig till, vill han klä ut sig till SVAMPBOB!Åååå....
 
 
mamma o jag, lagomt roade av det korta varslet på två timmar...typiskt bröder...
 

en kändis

Hm, vet inte om jag har någon "favoritkändis" direkt, men om vi ska ta i bloggvärlden, så är Fokis den blogg jag tycker bäst om! O andra sidan läser jag ju bara typ 2-3 bloggar XD Nej, jag får bli bättre på att läsa bloggar, men Fokis blogg gillar jag. Dels för att den är fylld av en massa fina bilder, och sen för att den är fri från skitsnack. DET tycker jag är riktigt bra! Fler bloggar utan negativ energi, tack:)
 
Så foki får bli min favoritkändis. Här är bilden jag inspirerats av http://fokis.se/2012/04/dressed-up-2/#comments
 
I manga så klart också:)
 

vårdar själen

Det känns som förra veckan som passerat har varit galen på alla möjliga sätt! O denna vecka känns det som om den bara har gått allmänt fort!! Lustigt med hösten, den tycks vara den årstid då det mesta händer, känns det som! Förändringar är som tydligast då. Förra veckan såg bladen gröna ut, denna vecka skiftar de flesta i gult o rött. Hm, funderar på att ge mig ut i skogen i helgen o plocka trattisar? Lördag blir de maskerad ialla fall:)
 
Idag var det en lååång dag i skolan. Belönade mig själv med lite te o munk när jag äntligen kom hem (typ nu). MMMmm!:)
 
fixat naglarna också, nu när det är ett tag kvar tills vi har labb igen. Känns ju fruktansvärt onödigt att göra snygga naglar, när man handskas med frätande ämen som typ saltsyra o annat kul...
 

sol o salt

Idag och igår var det full rulle med en massa plugg. Denna vecka har vi rätt mycket laborationer i skolan, vilket är kul, men det innebär också en massa extra arbete(som typ labrapporter o sånt där tråkigt).
 
O som vanligt när man har mkt plugg o måste sitta inomhus, så skiner solen för fullt ute. ÅÅååh!Nåja, vårt skolområde är väldigt vackert, och idag tog jag mig faktiskt en lång, härlig promenad till affären, för att kombinera nytta med nöje:)
 
Ett höst-träd på skolgården:)
 
 
Jag, löjligt stolt över det salt som L och jag tillverkade idag på laborationen:)
 

den förrädiska drycken!

Okej, nu är det banne mig bevisat att jag är allergisk mot vin!>:(. Jag är inte den typen som dricker för att bli asfull o spy, utan mer för att det är trevligt/kan vara gott med ett glas då eller då, men VIN! O bara RÖDVIN reagerar jag väldigt konstigt på!
 
Det finns EN gång i mitt liv som jag faktiskt spytt av alkohol, och det var när jag drack två glas vin en gång. Jag trodde seriöst att någon drogat mig eller nått! Men idag drack jag ETT litet glas vin, och min motorik är helt pajad. Jag är fullkomligt nykter i huvudet och håller på o försöker laga lite mat, men allt sabbas av att min kropp missar det jag ska ta vid eller att jag åker in i en massa lådor o skit! VÄLDIGT irriterande! Hade kunnat bli en extremt underhållande livesändning att se mig laga falukorv, samtidigt som jag på finska svär över att jag dröser in i kastrullskåpet. Detta händer BARA när jag dricker rödvin. Kan man seriöst vara allergisk mot rödvin? Trodde i ärlighetens namn att jag skulle kunna klara ett glas ialla fall, men icke!'
 
Denna förrädiska dryck
 

Dom där fula grodorna...

Ibland säger vi saker som vi inte menar. Vidriga, äckliga grodor som hoppar ur munnen på oss, mot den stackare vi riktat oss emot. Inget vi kan kontrollera, den lever sitt egna lilla liv.Jag gillar det talesättet. "en groda hoppade ur munnen på mig". För det är precis så det känns ibland. Dessutom är symboliken ganska slående, jag tror vi alla någon gång har varit med om detta!
 
ibland är det kul vad livet kan ge en inspiration till att måla. Jag såg en video om hur man photoshopar sin tunga till en groda (blää!), och dagen efter berätta en vän om något hon sagt som kanske inte var så fint,så här i efterhand. "Dom där fula grodorna, dom kan verkligen ställa till det när de hoppar ur munnen på en", tänkte jag. O vips var en målarideé född!
 
En målarideé föds
 
 
Klar!
 
 
O här har ni en länk ifall ni vill photoshopa er tunga till en groda;) : http://www.worth1000.com/tutorials/161192/tutorial

Lilium

Hittade av en slump ett par bilder på ett par liljor jag fotade tidigare i somras. Har som vana att fota alla fina blommor jag ser, så jag kan använda dom som referensfoton när jag målar. Lägligt att jag hittade dom här just nu, eftersom jag planerar en målning med liljor i, inom en snar framtid:)
 
 
 

Om mat o sånt

Mat och plugg. Precis vad mitt liv består av just nu. Av någon anledning blir jag verkligen jättehungrig av att plugga! Jag har aldrig ätit så mycket i mitt liv sen jag började på universitet! Vilket är bra, eftersom jag har som plan att gå upp ca 5 kg minst :)
 
På tal om mat, så har jag börjat med lite exprimentiell matlagning. Förra årets matlådor jag gjorde (dvs falukorv o snabbmakaroner) gjorde mig inte så inspirerad att äta, så nu denna termin ska jag satsa på goda och ordentliga matlådor (innan jag dör av skörbjugg). Jag har bestämt mig för att varje vecka skirva ut en massa nya recept o prova på o laga mat som jag aldrig har testat förut. hittills har det gått rätt bra (fast o andra sidan har jag ju bara testat i en vecka)!Så om ni har något kanon-recept som ni tycker jag borde testa, så skicka mig det;)
 
Idag fuskade jag dock lite o åt ute med Q på indisk restaurang. Såå GOTT!
 

For the eyes only

Jag tycker ju rätt mkt om att måla bilder som har lite mening o betydelse bakom sig, men ibland är det också bara så himla skönt att måla något For the eyes only. Hösten är definitivt här på rikigt, och är det något jag kopplar ihop med hösten, så är det alla röda, bruna, gula färger som träden förvandlas till. Underbart! Så denna bild fick lite höstfeeling i färgerna, även om motivet i sig kanske är lite mer sensommar;)
 
Till denna bild har jag använt mig av copic markers och bläck. Vallmo-blommorna var jävligt svåra att måla. Det gör jag aldrig om. Kanske.
 
For the eyes only.
 

Vallmoröd

Hm, Vallo är riktigt svårt att måla!Jag tror jag ger mig för idag, innan jag tar en massa dumma risker med mitt målande. Dessutom är jag rätt säker på att min kemiprofessor vill att jag är klar med de 40 uppgifterna han gav i läxa tills imorgon....
 

målarkompanjonen

Tom kom förbi på en kaffe och en målarstund:)
 
 

en äng av röda

En av mina absoluta favoritböcker jag har i min ägo, är faktiskt min flora över de flesta av sveriges växter. en gåva, faktiskt, som har kommit till mer användning än jag trott. Jag gillar ju att måla blommor i mina bilder och med min flora så kan jag slå upp massa roliga detaljer om blommor, hur bladen ser ut, knopparna, förkapslar osv. Visst, man kan säkert googla fram sånt också, men i en flora är det mer detaljerat har jag märkt. Dessutom övar jag upp mig på väldigt många namn (både latinska o svenska) när jag använder mig av den ;)
 
Just nu håller jag på o målar på denna bild. Jag har tänkt att den ska bli en rikigt färgbomb, vi får väl se hur det blir när jag är klar. Målar vallmo, en förvånadsvärt svårmålad växt. Svårt att få till blombladen så de ser snygga ut!
Men jag ska banne mig lyckas!>:)
 
 

en dag i solen

I helgen blev det kanonfint väder och trots att jag har så mkt plugg just nu, så tog jag mig ändå friheten att slappna av en dag. Det blev en fisketur med lite vänner, även om det inte blev så mycket fisk. Tur det, jag tycker inte om fisk, så det blev bara sola o njuta av stillheten för min del:) Riktigt härligt!
 
Min polare somnade en kort sväng, så roade mig lite>:)
Dom som  faktiskt fiskade
 

En värld av mönster

Många tycks tro att bara för att man är "vetenskapsman" eller gillar naturvetenskap, såkan man inte vara religös..Jag vet ingen direkt statestik om det hela, men jag vet att massor med framgångsrika vetenskapsmän har varit religösa, trots sina betydande upptäckter inom vetenskapen. Te x sägs både Isac Newton och Leonardo da Vinci har varit väldigt relgiösa.
 
Jag tror att vetenskap och "tro" hör ihop, mycket mer än vad vi kan föreställa oss. Man ska inte behöva välja antingen eller. Världen är inte svart eller vit, den är precis vad vi väljer att den ska vara.Genom att lita på och utvecklas inom naturvetenskapen, kommer vi närmare sanningen om hur världen ser ut, och på så vis också vad "gud" (i brist på andra ord" är och inte är.
 
Förr trodde man att vädret berodde på gudarnas humör. Idag vet vi bättre, och kan alltså komma närmare än sann bild av det man väljer att kalla gud. Genom att vidga sina vyer, kommer man närmare helhetsperspektivet, en idee jag fick av en av mina lärare. Han sa "atomvärlden är knappast en slump, allt följer ett mönster", och visst är det lite så?Världen tycks vara en väv, uppbyggd av en massa mönster, och ju fler mönster vi lär oss känna igen, desto sannare bild får vi av väven vi befinner oss i.
 
 
Foto: Johan Sjöström
Modell: Jag

tre vänner

Idag är första dagen som jag faktiskt haft lite tid att skissa på länge. Fast jag har iof prov imorgon. Hm. Kanske borde plugga. Hm.
 
 

Lär dig teckna manga

är du intresserad av att teckna manga? Bor du i örebro eller värmlands län? Well, nu till hösten ska jag hålla i manga-kurser, och för er som är intresseade-Hör av er! Här kommer lite info:
 

älskade tankevärld

Hum. frihetskänsla.Känslan av att styra sitt eget öde. Finns det något bättre?
 
Jag älskar verkligen min tankevärld! Ibland. Men för det mesta ialla fall. Tyvärr är den nästan lite för bra, min fantasi-värld är för det mesta bra mycket intressantare än verkligheten. detta leder ofta till att många kan uppfatta mig som att jag är lite okoncentrerad (speciellt mina lärare o klasskamrater). Men så är det inte-för det mesta.
 
När folk talar ser jag alltid bilder framför mig. som i "Scrubs". Ibland väldigt roliga bilder, vilket gör att jag kan flabba rakt ut i tomma intet ibland o på så vis skrämma slag på någon stackars tant som går förbi i just det ögonblicket. Sen är jag väldigt intresserad av livet, hur allt hänger ihop. Så jag går mkt o funderar också. Hur kommer det sig att man redan 500 f.kr visste om atomernas existens?Vad är egentligen mörk materia? Hur vet kroppen när den ska sluta växa på längden?uppfattar andra färgen röd, på det sättet jag gör, eller ser nån annan människa egentligen färgen röd som blå?
 

Foto: Johan Sjöström
Modell: Jag

en välförtjänt paus

Idag hade jag inga lektioner, men som våran lärare uttrycker sig "så är vi ändå inte lediga". Men idag har jag ändå gett mig själv lite semester. Jag har visserligen jobbat, men sen efter det så har jag faktiskt shoppat lite färg och bestämt mig för att prova på att måla med akryl. Har aldrig målat med akryl förut så ska bli väldigt spännande o se om jag orkar måla klart en hel tavla. Så här långt har jag kommit just nu. Vill tillägga att tavlan är rätt stor,så detta kan nog ta tid...
 
 
 

Modig

Wow! Jag har typ inte haft en ledig sekund på en vecka!Men nu är änligen nollningen över, så nu får jag tillbaka lite av min fritid igen:) Nollningen har verkligen varit fantastiskt roligt, men känns som om man är riktigt trött nu. Har man inte pluggat/haft lektion, har man jobbat eller festat typ. Ska bli skönt att ta det riktigt lugnt nu och MÅLA!:)
 
Var på bio idag med lite polare. Vi tittade på "Modig". Den var verkligen fantastisk!!!Det var länge sen jag såg en så bra animerad film! Den hade både animationen, musiken och handlingen! Jag är grymt imponerad, o kan verkligen råda er alla att se den!!
 
 

Bagare

ja, det blev en snabb liten målning denna gång. Jag tänkte nämligen vara med i starten nu på torsdagstemat och inför denna veckas torsdag så är temat " någonting som börjar på BA". Jag VÄGRAR måla någon baby/barn eller annat som man kan komma o tänka på. Bajs var väl det första jag kom o tänka på, men efter noggrant övervägande kom jag fram till att det kanske inte skulle bli så snyggt med en målad bajs liksom. Så det fick bli "bagare" för min del.
 
Här har ni min bagare:
 
 
 

om jag får för lite läxor

Tjohej allesammans!Idag har jag verkligen haft en abnormt stor målarlust, men jag har även haft abnormt mkt läxor! Igår skulle vi titta på FYRA 45-minuterslektioner via datorn, varav den sista filmen kom upp idag, 2 timmar innan lektionen. Dom är så gulliga ibland, dom där professorerna. Jättegulliga, verkligen.
 
Jag har kommit på en grej. Om jag någonsin blir författare, så ska jag använda mig av denna bild som "författarporträttbild" på baksidan av min bok. Den känns nämligen väldigt författar-aktig. "Redan som barn var Neva intresserad av konst...bla bla bla, målade på tapeter...bla bla..osv" Bra att va förberedd, ifall jag skulle få för lite läxor o för mkt fritid o får för mig att skriva en bok. Sannolikheten för att det ska hända är ju verkligen överväldigande stor. *djup ironi*
 
 
Min frisyr idag:)
 

ohlala!manga!

Ohlala, idag har jag ingen lektion på universitetet, utan bara videoinspelade lektioner:) Bra, då kan man sitta o måla samtidigt utan att någon lärare stirrar surt på en! Väldigt få lärare förstår, att jag lär mig bättre av att måla samtidigt.
 

o detta sammanfattar allt

Så här kan man väl sammafatta min förra vecka, lite snabbt.Det var en hel del fest med KEBAB (Karlstads Egna Bio-Analytiker och Biotekniker), sen blev det springa blodomloppet, och sen till helgen så var det Filipstadsmarknaden:) En riktigt trevlig vecka! Här kommer lite blandade bilder från veckan:
 
 
 
 

Det var på tiden

Woho! Äntligen har jag hittat ett skal till min kära Xperia Arc :) Det var inte helt lätt!Ett extra stort plus att det var ett Hello Kitty skal också:) Supernöjd. Tänk vad ett besök till Filipstadsmarken kan föra med sig:)
 

green-eyed

Jag har upptäckt att jag nästan alltid målar blåögda personer.Kanske är jag lite svag för blåa ögon?Haha, nej, men ibland inser man att man är lite enformig i sitt målande, te x så har jag upptäckt att jag nästan aldrig använder färgerna gul eller orange i större mängder. Så denna gång fick det bli en bild med mycket gul och orange samt en tjej med gröna ögon:)
 
Btw...visste ni att jag själv har gröna ögon?Faktiskt ganska så tydligt gröna ögon, men det syns nästan aldrig, eftersom jag av någon skum anledning, nästan alltid har heltäckand pupill:)