Heart Chat Bubble

livet

Nya pennor, sista skoldagen avklarad, nyss hemkommen från Gotland, o en massa spännande på G. Livet känns rätt bra just nu.

Fler Gotlandsbilder:


greyzone alien

Åååååh, den här bilden blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Bajs också. Detta var meningen att bli "månadens bloggporträtt" men tror att jag spårade ut lite. hehe. Så vi låtsas att det inte alls är någon "månadens bloggporträtt", utan en helt vanlig bild:)

Btw..lite roliga nyheter! Jag ska ställa ut konst på Närcon i Lin(Lid?)köping i år :) Kommer även att finnas en hel del prints till salu också:)


färgkarta

Igår roade jag mig med att göra en ny färg-karta av mina copic-pennor. Den gamla var lite...öh...full av cola och pizzafläckar?(måste vara kattens fel). Tog mig evigheter att sortera alla pennor o fixa o dola, men nu är jag klar:) 130 copicnyanser har jag just nu...gah! O ändå känns det som om jag har brist:O Tur att det finns ytterliggare typ 200 att beställa;)den nyaNybeställda pennor:)


magiska trädgården

Ja, då var man tillbaka från semestern då:) Jag o min pojkvän var till Gotland en snabb sväng och det har varit KANONFINT VÄDER!! Vi har tittat omkring lite överallt, och en av mina favoritdelar (förutom alla vackra byggnader) var den botaniska trädgården dom har där! Ni anar inte hur mkt målar-inspiration jag har fått denna resa!! Tur att mitt sista prov är i morgon, så jag kan få börja måla lite på allvar nu :Djag bland tulpanernaLars njuter av skuggan:)Fin trädgård:)


jaa!

Äntligen!:D det här har har jag väntat på ända sen twix white försvann!


vårnaglar

Måste pausa i studerandet och göra lite roliga saker också:) som att måla naglarna:D
mot gotland!

Imorgon har jag fysikprov...KANSKE. Jag anmälde mig till fel prov, och upptäckte det efter sista anmälningsdag, så inte helt säkert att jag ens får göra provet. Det skulle vara riktigt surt, för jag har verkligen pluggat som bara tusan!Det är en av de få regelerna jag ogillar med att läsa på universitet: Att man måste anmäla sig till alla prov, annars får man inte göra dom. Är det inte självklart att man vill göra alla prov, om man ändå läser ett program och så?Aja, nog om det, känner mig på allt för gott humör för att vara bitter!

Nästa vecka ska jag och min pojkvän till Gotland:) Det blir en ganska snabb visit, men ska verkligen bli jättekul, då jag aldrig har varit i Gotland:D Någon som har något tips på " det här får man inte missa" om man är på Gotland?:)

Hört att dom ska ha raukar på gotland


runor

Uff, har så sjukt mycket plugg just nu, har nämligen fysikprov på måndag!GAH! Satt i skolan (ja på en lördag) och pluggade i några timmar. Min goa pojkvän skjutsade mig dit, och på vägen hem tog vi en liten omväg. Jättefin natur och så stötte vi av en slump på en gammal runsten!Vi hittade också en jättefin kyrka med en fantastisk kyrkogård som den rann en å igenom! Det är inte så vanligt:) Väldigt mycket sol har det varit idag också:D

bilder från turen

mini

Hehe! Skulle ta kort på mig själv, då jag såg ett litet huvud sticka upp i bilden, när jag kollade på resultatet. Min lilla mini-katt, alltid lika nyfiken:) Nu blir det att plugga igen!


riktigt gammalt

Idag åkta jag och min pojkvän iväg och tittade på en gammal kyrka som står mitt ute i ingenstanns typ:) Kan vara rätt kul att titta på gamla byggnader och komma ut i naturen:). Just denna kyrka är typ sveriges äldsta kyrka, och för några år sen var det en pyroman som brände ner den, men man håller just nu på att bygga upp den igen, precis så som den var. Dock tar bygget rätt lång tid, eftersom man bygger den på det sättet som man gjorde från början, så inga moderna verktyg här inte! Ganska fina målningar de hade inne i kyrkor förr, fattar inte vad dom använt för material, eftersom färgen fortfarande håller?


man har valt att behålla dom nedbrunna delarna, så man kan göra kopior av dom


här pågår bygget för fullt!

En annan nedbrunnen byggnad:) Lite modernare dock:)


konst i kyrkan


Maleficent

Ibland när jag får totalbrist på ideer på vad jag ska måla, så gör jag gärna mangafieringar av redan befintliga karaktärer. Jag vill måla hela tiden, så något så dumt som ideebrist får inte hindra mig:) Om denna mangafiering: Detta är en omgjord variant av en mkt känd karaktär från en Disneyfilm. Jag tror att alla som ser orginalverisionen (dvs disneys verision) vet vem det är, men är det NÅGON som vet vad hon heter? Jag har tänkt på det, dom säger aldrig det i filmen. Var tvungen att gå in på wikipedia, och hennes namn, ja det har ni i rubriken:) Passande natt-målning, dock var det ett tag sen jag gjorde den... XD


luft

Trött, ledsen, besviken. Ingen rolig kombo! Tror att jag ska ta mig ett varmt bad(åh, vad länge sen det var jag gjorde det!) och sen gå på kvällspromenad. Rensa hjärnan och få lite frisk luft, det är bra grejer det!


red hair tutorial

En ny tutorial:)


self-love

"How in the world did this particular reality get so far of the track, that we were taught that self-love is a no-no?"

"You chose it"


redhead

redhead-liknar det någon?


polkadots

Målade om mina naglar i ett trevligt poladots-mönster:) Minst tre personer som har frågat om jag har nyckelpigor på naglarna. Folk tycks ha glömt att nyckelpigor har svarta prickar ;)

Mina naglar
nevaart får egen sida

Nu finns även Nevaart uppe på facebook som egen sida:) Gå gärna in och "gilla" om ni vill. Sidan kommer att uppdateras med tutorials, materialtips och allt annat som har med min konst att göra:)

adress: http://www.facebook.com/artbyneva

röd

Ny vecka, nya möjligheter!

Gillar min röda tröja som jag fått av challe :3In progress


vindar friska

Idag har jag....

med...

och doftat på...


nämen!

Oj, JISSES vilken röst! :O Verkligen unik för att vara rösten från en man!


lycklig ovetande?

Ibland undrar jag ifall man skulle föredra att leva lyckligt ovetande om vissa saker. Jag har märkt att ju mer jag lär mig om kemi och fysik i skolan, desto mer förstår jag hur saker och ting hänger ihop. Men inte alltid till min fördel!

Nu ska jag ta några exemplen:

1. Vi hade en kemilab häromdagen, som gick ut på att vi skulle bestämma hur mycket c-vitamin det är i ett juice-paket som stått i kylen över dagen. Vi kom fram till ca 1/3 av det som stod på juiceförpackningen. Dvs om ett juicepaket står framme en hel dag, så förlorar man ca 2/3 av alla C-vitaminer! Fatta vad lite som är kvar i den efter en vecka (som mina paket brukar stå i kylen)! Helt plötsligt känns det inte alls nyttigt att dricka juice!

2. Vi pratde om strålning på fysiklektionen igår. Vi fick reda på att dagens "kraftigaste bomb" är ca 1400 ggr starkare än atombomben man släppte över Nagasaki. Usa skulle dessutom testspränga 4 sådana över stilla havet, och råkade av misstag spränga bort en ö med befolkning på (!). Känns inte så tryggt att veta! Känns som om man inte borde testsspränga bomber, och om man gör det, kanske man borde ha lite större koll på om det råkar finnas en ö i närheten?

Samtidigt tror jag nog att det är bra att veta. Ju fler som vet, desto fler har en chans att säga till om sådana saker. Så kanske det är bra att veta, även om sanningen är obehaglig?

Från kemilektionen :)


vårat mest kända monster

Hehe, ok, att måla karikatyrer är inte direkt något som jag har gjort förut, eller känner att jag har talang för, men ganska kul ändå att prova på:) Jag är med i veckans torsdagstema, där temat var karikatyr, denna vecka. Kom på först idag att det är torsdag, så det blev en rätt slarvig skiss, men kanske ni kan gissa ändå vem det föreställer?:)

Ganska svårt att måla en karikatyr av denna person. Meningen med en karikatyr är ju att få porträttet att se överdrivet ut, denna person ser redan överdriven ut i verkligheten ju XD. Hursomhelt, tycker att hon är en rätt cool tjej, som kör sitt eget race:)

Vårat mest kända monster;)


tutorial?

Jag funderar på att göra en ny tutorial. Frågan är: Vad skulle ni vilja se mig måla? Kommentera i detta inlägg:)

cherryblossom

ÄNTLIGEN så är jag klar med denna bild! Nu kan jag sätta mig vid matteboken i lugn och ro...har matteprov på lördag. LÖRDAG!

ja...LÖRDAG!...


translator

Finally a translator on my blog:) You find it right to the left, at the bottom of all text, under "flagcounter". Just choose "engelska" for reading this blog in english:)

när jag blir stor, då jävlar:)

ÅÅåååååh!:D Jag har ÄNTLIGEN fått hem två mycket efterlängtade böcker! Eller, nja, en utav böckerna är FEL, jag ska ha bok två och fick bok tre *mummelmutter*, men men, tänkte väl ändå läsa bok tre förr eller senare också!

Ialla fall: En utav böckerna är en copic-manga-bok av en av mina favoritcopic-artister, nämligen Supittha Bunyapen! Hon är verkligen helt fantastisk på att använda sina copicpennor! Nu fattas bara att bloggerskan Bokkei släpper en copicbok, och min samling blir komplett och jag kan dö lycklig *drömska blanka ögon*.:)

I ärlighetens namn...det är riktigt svårt att få tag på bra manga/copicböcker tycker jag. De flesta jag hittar är mer basic, typ "så här målar du ett huvud" , "så här målar du en näsa" och går man till biblioteket är det ännu värre. Böckerna är från tidigt 8o-tal och det märks att illustratören inte riktigt har koll på vad manga är, utan målar en vanlig tecknad figur med asiatiska kläder typ.Den vackra dag då jag blir tillräckligt bra, ska jag banne mig göra en ORDENTLIG manga bok och SKÄNKA till Sveriges bibliotek, så alla stackars unga, fattiga mangaartister slipper dte slit jag har fått gå igenom ;)

Preciousssssss...


One cat, to rule them all


Många har säkert lagt märke tilll att försäljningen av Hello Kitty har ökat rätt mycket i Sverige de senaste åren, men jag är inte säker på att vi i Sverige förstår hur STORT Hello Kitty-märket är utomlands, framförallt i Asien.

Hello Kittymärket finns verkligen på alla typer av produkter i världen, vin, bilar, cyklar, slott, hotell, bensin,matprodukter,kläder m.m . EVA air har nu också kommit med nyheten att de lanserar sitt tredje Hello Kitty FLYGPLAN, på deras Hello Kitty-flygplats i Taiwan. Ni börjar inse nu hur stort Hello Kitty är:)?

Hello Kitty kommer från Japan, och beräknas idag vara värt över flera miljarder dollar. Måste erkänna att jag är lite småförtjust i den lilla katten, men som med allt annat, så är det mest njutbart i lagom mängd! Skulle nog bli lite för mycket hello kitty om man både i tex Japan:)

Källa:

Här är lite bilder från Hello Kitty-flygplatsen:English:

Many have probably noticed that theHello Kitty brand  has grown a lot in Sweden in recent years, but I'm not sure that we in Sweden understand how BIG Hello Kitty brand is abroad, especially in Asia.

The Hello Kitty brand is really on all types of products in the world, wine, cars, bikes, castles, hotels, petrol, food products, clothing and more. EVA Air have also come with the news that they launch their third Hello Kitty AIRPLANE, in their Hello Kitty airport in Taiwan. You begin to realize now how big Hello Kitty is:)?

Hello Kitty is from Japan, and are now estimated to be worth over billions of dollars. I Must admit that I am a little bit of a fan of the little cat, but as with everything else,it is more enjoyable
when it's not too much, as in japan;)

men varför?

MEN VARFÖR!? * det rosa strecket i högra hörnet*english:

BUT WHYYYY?!! * pink thing in the top-right corner*

trudiluuu

det går framååååt!!


true evil

Tillåt mig att presentera: MINA LÄRARE!

English: Ladies and gentlemen, I give to you: MY TEACHERS!


saknas bara en astrid lindgren...

Sånt grymt fint väder idag! Vi tog oss ut en sväng på landet, där vi fann ett riktigt pittoreskt samhälle, äkta barnen-ibullerbyn-känsla med fik, röda hur, vita knutar och härligt sommarsken! Resten av dagen har jag typ pluggat, då jag jar prov på lördag...jippi...*djup ironi*

En övergiven gammal kåk...nån som kan tänka sig att köpa och rusta upp denna åt mig?:)Se blombladet på denna! Wierd! HALVA gul liksom? Blandrasblomma?:)
WIP

bild på g...


koskit o annat kul

Igår slet jag som en slav i skolan, därav ingen uppdatering, men nu är jag tillbaka igen:)

Det blev också en sväng ut på landet med pjkvännen. Både han och jag gillar att bara köra in på småvägar i skogen ibland, och bara se vart man hamnar! Denna gång hamnade vi i ett naturreservat med MASSOR av vitsippor! Helt underbar miljö, synd bara att de nyss gödslat ett fält bredvid, det förstörde liksom hela känslan, när hela denna vackra plats stank kobajs!

English:

Yesterday I tore like a slave in school, therefor no update, but now I'm back again :)
Yesterday, my boyfriend and I went out to the country. Both he and I like to just drive arround and find new roads in the woods sometimes, and just see where you end up! This time we found ourselves in a nature reserve with LOTS of anemones! What a wonderful environment, too bad that the newly fertilized(what?!is that the english wors?I use google translate) a field next to it, it ruined like the whole feeling, when all of this beautiful place stank cow-shit!

featured

Jag har förresten skaffat mig ett konto på www.copiccolor.se. Det var faktiskt dom som ägde sidan som tipsa mig om det:) Kul! Då kanske copic kan börja leverera mer pennor till sverige?*hint-hint* Hehe! Ialla fall! Fick ett meddelande att jag har blivit "featured" på deras sida, dvs mina bilder är i spotlight där och ligger på deras framsida, vilket naturligtvis är jättekul! Spana gärna in på denna adress: http://www.copiccolor.com/

tror jag heter nevaart där...typ...tror det...

Cola vanlij har förresten kommit till butik i min stad. Så här glad blev jag:


English:

I've been spotlighted of featured on copicolors site: http://www.copiccolor.com/ . Pretty fun, I didn't know that that site even existed until they contacted me. So now I got an account there, I call myself nevaart there:) visit the site to see my art:)

Pictture: Coca cola vanilla has arrived to my town. This is how happy I became:)

hemligt projekt!

vart i skolan hela dagen men nu kändes det som om det var dags att måla lite:) Tihi! Jag ska plugga mer i morgon....jag lovar!

Min katt börjar bli bättre i benet! Jag var riktigt orolig och tänkte ringa till veterinären, då min pojkvän sa: " Nä men titta, han går ju normal!". Detta skedde alltså igår och mycket riktigt, han gick normalt på benet!:D Ett bra tecken! Idag har han varit ute lite (han tjatar så att han vill ut) och han haltar fortfarande, men han stödjer sig allt mer och mer på benet! Jag är så GLAD!:'D

Ja just det! Håller som sagt på och målar lite! På två olika verk! Ett verk är lite av ett "experiment" och det andra är ett hemligt projekt jag håller på med. Har nämligen fått ett uppdrag från en viss tidning att måla till dom, men berättar mer om det när det närmar sig ;)

Måla måla *tralala*English:

I've been in school the most part of the day, and now I'm drawing!:D I promise I will do my homework...tomorrow...maybe XD

My cat is a lot better in the leg!:D I was going to call the vet, I was really worried, when my boyfriend suddenly said" Look, he is walking with the leg". I'm so happy, he uses his leg more and more, that's a god sign!:D

I'm working on a secret project. I'm going to draw for a magazine, but I will tell you more later :) Right now, I'm drawing this, an experiment-picture ^^

körsbärsblom

Idag är det extremt fint väder här i min del av landet! Alla körsbärsträd vid universitetet blommat för fullt, överallt regnar det rosa blommor! Så fint! Jag och några klasskamrater passade på att käka glass i solen på lunchen:)

det blev den traditionella twister- i ny smak!
lunchpaus för Neva :)
shabby chict kanske?

nu är jag snart helt klar med omålningen av mitt skåp:) Funderar på om jag ska skriva nån snygg text i den, eller bara låta den vara som den är? Köpte en snygg turkos låda också, så jag har någonstanns att förvara alla nagellack o sånt:)english:

soon I've finished to re-paint it:D

real-life barbie

UA! Vad läskigt! Jag brukar läsa "the daily mail" för att hålla mig uppdaterad vad som händer i världen. Häromdagen stötte jag på denna artikel om en 21-årig tjej som ser exakt ut som en docka! Ja, bilderna här är på henne!!!

Enligt henne själv så har hon INTE opererat sig, utan hon sminkar sig bara väldigt docklikt. Jag väljer att inte lägga min energi på att fundera om hon ljuger eller ej, men hursomhelst så ser hon ju onekligen verkligen ut som en docka. Men VILL man verkligen se ut som en?

Jag resonerar att det är upp till var och en hur de vill se ut, om de opererar sig eller ej. Jag ser verkligen inte poängen med att döma andra efter deras personliga val. Idag känns det som det finns människor som verkligen är villiga att göra allt för att bli kända, och det är väl upp till dom. Däremot så skulle jag nog själv aldrig vilja operera mig, och personligen tycker jag att dockor är lite läskiga. Dom är liksom....döda?

Jag undrar ibland vad det är folk tycker är så lockande med att vara känd? uppmärksamhet?Att betyda något?Bli rik? Jag vet inte, jag tror att allt går att uppnå,på ett eller annat sätt, det är bara lite olika pris vi får betala.

Källaenglish:

UA! scary! I sometimes read "the daily mail" to keep me updated what is happening in the world. The other day I stumbled upon this article about a 21-year-old girl who looks exactly like a doll! Yes, these pictures are of her!

According to herself, she has NOT uesd surgery i, her makeup is just very doll-like, however. I choose not to put my energy into thinking about if she is lying or not, but anyway she looks undeniably certainly like a doll. But do you really WANT to look like one?

In my opinion, it is up to each one how they want look,if  they operate themselves or not. I am really not interesting in judging others by their personal choices. Today it feels like there are people who are really willing to do anything to become famous, and that's up to them. However, I would probably never want to operate myself and personally I think that dolls are a little scary. They're like .... dead?

I sometimes wonder what people find so attractive about being famous? attention? to mean something? Become Rich? I do not know, I think everything is going to achieve, in one way or another, we just have to sacrefice diffrent things to achive our goals.