Heart Chat Bubble

Another Ophelia

Sitter i skolan o pluggar kemi som bara den!åååh, ser typ bara redox-formler framför mig när jag blundar! Men efter imorgon så har jag äntligen lite LEDIGT!!!så skönt o efterlängtat!!

Har inte tid o skriva så mkt så bjuder på lite bilder från när jag har målat:)


variation

Ibland får jag för mig att jag ska ha som projekt att lära mig att måla en viss sak. Det är så himla lätt att bara snöa in sig på ETT område när man målar, men mitt mål är att jag ska kunna behärska flera områden. Så jag har skaffat ett "extra fint" målarblock (som jag dock förstört genom att välta ut bläck över hela framsidan) där jag samlar mina ideer över vad jag ska bli bättre på att måla. Ganska bra, har jag upptäckt!Ett tag fick jag för mig att jag ville lära mig att måla orkideer, så drog till bibblan o studerade orkideer. Så nu kan jag lätt slå upp sidan i min bok, om jag vill se hur en orkidee ser ut:) ( ja, man kan ju googla på en orkideebild också, men inte lika roligt ju;) )

Nej, nu måste jag sätta mig ner o plugga! Har kemitentamen om tre dagar! Uff! Wish me luck!

Neva i målar-action :)close up:Tadaa!english:

I have a sketchbook, where I collect my drawings. I try to vary myself when I draw, so I do not just draws the same thing all the time. A while ago, I wanted to learn how to draw orchids. Here are some pictures from that time.

Fina Fynd För Fröken :)

Jag älskar bokrea!Det är nästan en högtid för mig!:) Hehe! Nej, kanske inte riktigt, men jag gilllar verkligen böcker! Extra mycket gillar jag böcker som är stora, otympliga men fulla av BILDER! Jag har en bok som är typ är en halvmeter i diameter, fylld med hela världens ros-arter!jättebra att ha, om man tex vill öva upp sig på att måla rosor! O häromdagen hittade jag en fantastisk bok som heter "sköra vingar". Låter visserligen som någon riktigt smörig romantisk tragedi-historia, men nej, det är en bok om FJÄRILAR! Fantastiska bilder i:)

Bilder ur boken:


En annan bok som jag däremot inte köpt på rea, men är omåttligt glad över, är Mark Crilleys "mastering manga". Helt fantastisk tecknare o jag är så glad över att han har släppt en bok om tips o tricks om manga:)

Bild ur boken:English:

I just looove when it's book-sale in sweden! I love books, especially thoose that are heavy and full of pictures! My favorite-book is a almost ½ meter high book with over 1000 roses in it! Good too have, if u need to practise on drawing roses. Yesterday I bought this wonderful book about butterflies, and I also ordered a book about manga, of the fantastic mangadrawer Mark Crilley:)


bevingad

woho! Jag klarade fysiktentamen!:D så glad, nu har jag bara kemitentamen om 5 dagar, sen har jag hela 3 veckor kvar till nästa tentamen!Mitt liv närmar sig en möjlighet till att andas ut!!

Idag har jag haft en helt underbar förmiddag tillsammans med min pojkvän, fylld med loppis, solsken o pomenad vid sjön. Naturen är en sån fantastisk plats att hämta energi ifrån! Nu däremot blir det lite kemiplugg:)

Lite vårtecken:
älvor

Så! Här har vi bilden äntligen inskannad:) för er som vill se mer av min konst, så kan ni kika in på mitt galleri på: www.nevaart.deviantart.com


min låtsaskompis

Dagens torsdagstema är: Min låtsaskompis och det passade ju lite bra ihop med en bild som jag redan börjat på, men inte kommit mig för att måla klart, nämligen DENNA bild, som ÄNTLIGEN är klar! Den är ganska stor, så har inte kunnat skanna in den ännu, den får inte plats i min skanner, men nu ska jag berätta lite om den:

När jag var liten (ja även nu) så äääälskade jag älvor! Som liten brukade jag fantisera om att det fanns älvor i skogen o hade lätt kunnat tänka mig att ha en älv-polare. Som peter pan hade tingeling:)Låtsades nog även att jag hade det! Jag var en riktigt flick-flicka när jag var liten :) rosa, älvor o prinsessor var min grej:D

Denna bild innehåller väldigt mkt av det som jag gillade som liten. Den är målad med airbrush, copic markers och bläck:)


Lineart tutorial

Okej, på mitt galleri får jag mycket förfrågningar kring hur jag gör linearts. Här kommer en beskrivinig, dock på engelska, då jag har rätt mkt internationella läsar:) enjoy!


copic

Är det NÅGON som vet hur man beställer copicpennor från artistbutiken.se ? Hittar inte någonstanns hur man beställer dom, ändå är det folk som rekomenderar den sidan?Är jag blind?!

Två skedar räcker!

Hehe! En rätt kul video på en minut, som handlar om den stora frågan "hur mycket oboy är tillräckligt?". Jag har nog gaaanska mkt pulver i min oboy, men jag hade en gång en vän som nästan hade i galva glaset pulver o halva glaset oboy. Kände mig nästan som killen i filmen då ( ska du slösa på min oboy?!). Haha! Men sen skulle jag nog också vilja påstå att jag är rätt beroende av oboy!

Imorgon har jag tenta, så har inte målat något i helgen. Jag ska repetera lite till idag, sen ska jag nog städa o ta det lugnt. Jag tror att det är viktigt att man inte har allt för mkt i huvudet, och att man sover ut ordentligt innan tentan.

Som vanligt när jag pluggar, så är vädret grymt fint ute!Hoppas att det är lika fint imorgon eftermiddag också! Är lite sugen på att ta mig ut o fota lite i naturen, nu när lite vårtecken har ploppat fram. Idag såg jag årets första tussilagos! En hel dikeskant fylld med tussilagos! Fast såg dom bara på avstånd när jag åkte förbi med bussen, så har inte hunnit plocka några än! Imorgon kanske:D


Game of thrones-intro

Någon mer än jag som tycker att introt till "game of thrones" är riktigt bra? :)


my fair lady

okej, efter 7 timmars fysik kände jag att jag faktiskt hade samvete att måla lite en stund:) Håller ju på med denna bild, har inte hunnit måla på den på aslänge! Den är i A3 format, så den tar lite extra tid, känns det som!Skulle vilja beställa lite nya copicpennor, funderar på att beställa från artistbutiken.se , men hittar inte VART man beställer copicpennor?! Ändå fick jag tips från metalimo (de som står för svenska inköpen av copicpennor) att artistbutiken.se var den enda sidan som hade alla copicpennor (sketch) i full färgkarta! Nån som vet hur man gör?

bild jag håller på med just nu. Tips? (innan jag hinner förstöra den ;) )


Torsdagstema: min kropp

Mja, det här temat tyckte jag väl var lite så där lagomt kul. Kom inte på något roligt till "min kropp". Men som ni kanske redan vet så övar jag mig ju just nu på att måla skelett (både djur o människa) så kan bjuda på en liten skelett-hand, som vi kan låtsas är en del av min kropp:) Dock har jag verkligen inte haft tid att måla den seriöst o ordentligt, tveksamt att jag ens fått med alla delar på rätt ställe o så, men men! Slarvade ihop den lite snabbt igårkväll, har ärligt talat inte haft tid att göra något ordentligare (tenta på måndag).

Pennan i bilden är min favoritpenna just nu, en "fjäderpenna" eller vad de nu kallas. Bläckstiftpennor? Kalligrafipennor?Äsh, vet inte vad de heter, sån där penna man doppar i bläck ialla fall:) Ni kan se hur den ser ut i ett inlägg (där jag målar skelett) lite längre ner i bloggen, om ni undrar:) fantastisk penna är den ialla fall:)Nej, jag är inte vänsterhänt, jag målar med höger, därför blev det lättare att måla en vänsterhand:)

antagligen är det så

Wow, such a beautiful day today!

Idag började det brinna i skolan. Har upptäckt att vi har värsta hi-tec brandlarmet. Imponerad och nästan döv!

Har ju fysiktentamen om mindre än en vecka nu, så sitter helt nergrävd i mina böcker. Men igår så hade jag lite tjejmiddag med en polare och min mamma. Min polare är kines, så det bjöds på lite kinamat :) Gott!

En tavla min mamma gjort o hängt upp hemma hos sig:) Hon är också en konstnärssjäl:)


Matlagning pågår


efterrrätt: pannacotta med bär


Memento mori - klar

Så! Äntligen klar med denna målning, som jag kallar "Memento mori", som betyder ungefär "kom ihåg döden" eller "kom ihåg att du är dödlig". Ett ganska känt uttryck som väl syftar på att vi alla en dag ska dö eller något sånt.

Ialla fall, här är min tolkning av det uttrycket. Till bilden har jag använt mig av copic  markers, bläck och airbrush. Känner mig rätt nöjd med håret, men huden och skelettet skulle jag nog vilja göra annorlunda, så här i efterhand. Vad tycker ni? Tips?

In english:

So! Finally finished with this painting, which I call "Memento mori" which means "remember death" or "Remember you are mortal." A rather well-known expression that refers to all of us will one day die or something.

Anyway, here's my interpretation of that term. To the picture I have used the copic markers, ink and airbrush. I feel quite satisfied with the hair, but the skin and bones, I would probably like to do differently in retrospect. What do you think? Advice?

Redhead

Finally finished!intressant fakta

Sitter i skolan (ja, på en lördag) o räknar lite fysik. Börjar nästan känna mig yr i huvudet av alla formler,men nu är det bara en vecka kvar till fysiktentan! Men ikväll ska jag MÅLA!Känns som om det var jättelänge sen jag gjorde det! När man sitter så här o pausar, hittar man alltid en massa intressant fakta. Som tex denna sida. Väldigt intressant!


lätt som en fjäderpenna?

Fasiken vad bitter jag blir! Jag har airbrushat klart hela jäkla jobbiga skelettet, men jag hade gråa linjer under, o de syns igenom!! "well, well, bara att fylla i med white gel pen, som vanligt" tänkte jag. ICKE!! Det funkade inte alls bra! Men däremot funkade det fantastiskt att måla med "fjäderpenna" och vitt bläck över! Problemet är att det däremot INTE fungerar att måla med fjäderpennan där jag redan har målat med white gel pen. F*CK! Det blev skitfult med white gel pen, men det går inte att få bort!!!åÅåååå, vad arg jag blir på mig själv när jag inte testar hur de olika medierna går att blanda med varandra på ett KLADDPAPPER innan jag målar på själva teckningen >:(

Aja, ska försöka att rädda skiten på något sätt. Hur nu det ska gå till *mummel mutter*

Detta är vad jag menar med fjäderpenna, samma pricip som äkta fjäderpennor. Utdöd teknik verkar det som, supersvårt att få tag på bra pennor, eller tips hur man använder, men helt wonderful att göra linearts med :)
torsdagstema: lycklig

Lycklig är nog ett riktigt svårt tema att måla till. För vad är lycka? Olika för olika människor, antar jag. Däremot skulle jag vilja säga att lyck är resultatet av kärlek, glädje, insikt, medvetenhet och medkänsla.

En person i min närhet, berättade om hur han var inne i en stor matbutik o handlande, så plötsligt en fågel föll ner framför honom Den låg bara där o tittade på honom. Ingen gjorde något (vet inte om någon ens märkte något), så han tog upp fågeln i händerna, och tittade på den. Sen kände han hur fågeln dog. Han gick sedan ut med fågeln o la den på en fin plats.

Sådana händelser, eller människor som gör sådana val, gör mig lycklig. Allt för många bryr sig inte om sånna små saker som medkänsla. Antinge är det inte "mitt problem" eller "jag har inte tid" eller "jag bryr mig inte". Hur många har inte sett ett barn stå o gråta mitt bland en massa folk, ropandes efter sin mamma, utan att någon bryr sig?Men sen finns det de som SER, De som GÖR något! Det ger mig hopp, och hopp ser jag som en viktig del för att vara lycklig. Känner man hopp, är lycka en möjlighet!

Så egentligen kanske inte bilden illustrerar lycka, men denna bild ger mig en hoppfull och lycklig känsla. Jag tycker om den bilden! Den här bilden är nämligen inspirerad av den berättelsen, även om person, miljö o allt har bytt ut.

Bilden är målad med hjälpa av copic markers, airbrush och vitt bläck:
hur sitter du?

Så här kan det se ut när jag målar (the sofistikerad stil)

Så här kan det också se ut när jag målar ( the not lika sofistikerad stil)

Japp, jag sitter i en upp o nervänd lotusställning.

KONSTen att slappna av

Sjukt lång skoldag idag, men rätt intressant. Dock känns 5 timmar fysik lite väl mkt på en o samma dag. Nåja, nog om det!

Idag ska jag ha en riktig mys-dag, så nu får läxorna gå åt sidan! Ibland måste man slappna av lite också:) Funderar på o börja måla lite tutorials inför boken dag i örebro, där jag ska hålla i några manga-workshops.  Jag har inte helt bestämt mig för vilka typ av tutorials dock. Manga ansikte?Manga proportioner?Manga färglägga?Tips, vad vill ni se?

Måste välja ut en bild som ska få vara med i tidningen också. Funderar starkt på att ta denna. Det känns väldigt manga, enkel och stil-typisk. Har några timmar till på mig att fundera ^^

Gjord med copic markersEller kanske denna? (minus rosa bandet-loggan)


memento mori

Pausar i pluggandet med lite målande. Just nu så håller jag på o air-brushar. Hoho, galet svårt och tar väääldigt lång tid!Det är så himla lätt att göra misstag när man airbrushar, speciellt om man maskar med maskerfilm, så som jag gör. Jag måste airbrusha alla delar i precis rätt ordning, annars kan hela motivet bli förstört! Så det som tar tid/är svårast, är att komma på vart man ska börja:O Eftersom jag har en förmåga att lägga handen i färgen hela tiden, är det smartast att börja från vänster.Tur att det bara är halva figuren som jag ska airbrusha fram ett skelett:3

Vad tycker ni än så länge?Den ser väldigt orange ut, så här genom kameran, men den är inte lika orange i verkligheten:) tips?
Glad

Har inhandlat en helt ny vår-garderob denna helg. Skor, byxor, jackor, hela rubbet! Känner mig nöjd över att ha det avklarat! Nu ska rensas i min garderob lite! Bort med alla gamla slitna kläder som jag inte längre använder!

Söndag- grymt soligt idag! Plugg med pojkvännen på biblioteket, lite sol, och nu mera plugg. Fysiktentamen om två veckor. Ska nog måla lite, man får inte glömma bort att belöna sig själv mellan varven!

Känner mig glad. Denna helg har varit bra, på många sätt!Känns som om jag har fått mycket gjort!Jag har pluggat, jag har jobbat, jag har målat och jag har shoppat klart det jag måste, och allt detta i sällskap av min pojkvän:) O så har vädret varit toppen hela helgen:)

skeleton girl

Hittade två fantastiska böcker om hur man målar skelett, när jag var på bokrea för några dagar sen!Har fått massor med ideér nu, bland annat denna bild:) Ingen aning om hur den kommer att bli i slutändan, men jag har allting klart för mig i huvudet. Nu gäller det bara att försöka förverkliga min ideé och få ner den på papper:)

Förresten: Många har frågat mig vad jag använder mig av för material när jag målar. Jag antar att ni syftar på när jag färglägger en bild. Jag använder mig då av copic markers, eller marker-pennor som man kallar dom i sverige. Jättebra att färglägga med!

Lite trixit att omvandla skelettets proportioner till manga-skelett bara:)


På besök hos en konstnär

Häromdagen var jag på besök hos en konstnär som jag verkligen beundrar! Dels för hans otroliga förmåga att kunna växla så i stilar, och sen för att han dessutom är TECKNARE! precis som jag:)!Jag tecknar också mer än jag målar. Eller....ja. Jag använder mig mer och hellre av pennor än av penslar ialla fall:)

Ialla fall...vem var det då?Jo, tecknaren Bertil Blom! Kanske mest känd för sina karikatyrmålningar (tror jag, det är ialla fall dom som jag mest har hört talas om). Ett riktigt trevligt och givande besök, då jag fick se massor av hans målningar och teckningar. Wow, säger jag bara! Bertil har dessutom blivit utnämnd till årets hedersutställare i karlskoga, vilket jag verkligen tycker att han har gjort sig förtjänt av, ska bli väldigt spännande och se vilka tavlor han väljer att ställa ut:)

Och förresten...några dagar efter mitt besök, fick jag denna bild hemskickad till mig från Bertil:) Kan ni se vem det är?:) Jepp, det är jag, hihi :)


Torsdagstemat: Vårtecken

Hehe, som den nördiga konstnären jag är, så får ljusa pastellfärger mig att tänka på våren. jag köper nya pennor minst en gång i månaden, så för mig är ett säkert vårtecken, när det börjar komma in pastellfärger att köpa i butikerna. Även när klädbutikerna tar in nya vårfärger. Så min "vårtecken"-bild får bli denna :)