Heart Chat Bubble

den fallna mänskligheten

Så äntligen är jag klar med denna bild! Tänkte att jag ska berätta lite om tanken bakom den:
 
Bilden är målad med copic markers o airbrush (as usual), och jag har valt att kalla den "Den fallna mänskligheten". Bilden är en reflektion av hur jag ser på mänskligheten i dagens läge.Jag tror inte på onda eller goda människor, men jag tror på onda/goda handlingar/val.
 
Jag läste en gång att demoner är änglar som begått ett brott, o fallit ned från himlen, o i samband med det, blev deras vingar också svarta. Den historien gav mig en tanke.

Från början levde mänskligheten i symbios med naturen, men ju mer tiden har gått, har det kommit att ändrats. Jag ser det numera som att det snarare är ett parasitförhållande hon har. Från början föddes hon som en ängel, men själviska val har gjort henne girig. Numera har oljan fått hennes vingar att svarta, samtidigt som oljetornen växer ut som två horn ur hennes panna. Hon håller jorden i sitt (monster) grepp men vägrar att se på vad som håller på att hända (därav bindeln över ögonen). Hon styr utan att se hur tiden börjar rinna ut (därav att jorden är som en klocka).

Hur mkt forsking som helst varnar för att när det gäller utsläpp av gaser/oljeutvining, så bör vi ta oss i akt, endel menar på att det redan är för sent, men som vanligt är det pengar som styr. Mänskligheten tycks hellre bada i pengar, än i rent vatten. Som läget ser ut nu, gör vi mer skada än vad vi kan reparera.

Kanske är det en pessimistisk syn, men också en realistisk syn. Men kom ihåg att man alltid har ett val, ingen föds ond. Vi är, dom vi väljer att vara, o dom handlingar vi väljer att utföra.

Jorden kommer alltid att överleva, även om det tar tid att återhämta sig, frågan är bara om mänskligheten kommer att överleva, med den?

Ja, det var boken om min bild;)
 
 
detaljer:
 
 
 

Kommentarer
Postat av: hannah

jag är mållös! det är för snyggt!

Svar: tack så mycket:D
Neva

2012-12-10 @ 21:26:22
Postat av: Johanna

underbar!:)

Svar: tack:D
Neva

2012-12-11 @ 06:34:12
URL: http://geminaarts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback