Heart Chat Bubble

ring ring klocka

Nyårs-afton då:) Egentligen är jag inte så superförtjust i nyårsafton, därför jag har en ovanligt stort otur just den dagen, o råkar nästan alltid ut för något dåligt just den dagen. Förra året var visserligen helt ok o lugn (var inte på någon fest då) men typ 5 år i rad innan, har det varit den värsta dagen på hela året XD Så kan inte påstå att jag är överlycklig att det är nyår.
 
;Men i år ska jag ge nyår en ny chans, och ska faktiskt våga mig iväg på en fest igen. Som tur är, befinner sig den festen rätt när mig, så om det blir totalkatastrof, är det bara jag flyr hem:) Hehe!Nej, men det blir säkert jättebra, har massa av mina trevliga goa vänner som ska dit, så jag ska nog överleva. Tyvärr måste jag dock sitta o plugga hela dagen fram till des...uhu!
 
Men sen var det det här med nyårslöften! Jag brukar inte avlägga några speciella löften direkt, men iår tänkte jag göra det.Och mina löften ser ut så här:
 
1. Ta mig till Japan någon gång under året.
2. Försöka vara med i någon utställning
3. Få magrutor :) (dvs träna då)
4. gå upp minst 5 kg i vikt
5. Plugga mer
 
Klarar jag av dessa grejer, är jag faktiskt helt nöjd.Ser fram emot 2013:)
 
Och göra någonting åt mitt jävla hår också!!!
 
 

Sann frihet

Ja, okej, då var man klar med ännu en bild, o som vanligt så har jag använt mig av copic markers o airbrush. Eftersom jag har ett internationellt galleri, så skrev jag texten på engelska o har i ärlighetens namn inte ork att skriva den på svenska också, så om ni vill höra bakgrundshistorien till denna bild så får ni läsa den här nedan på engelska ;) Ni får jättegärna kommentera vad ni tycker:) (inte om min engelska, utan om bilden XD )
 
The story behind this picture is to loooong, but to make it short, I got this idea, after an argument with a stranger on a bus, that turned out to be a rasist.
 
The truth is, that fears limit us humans (or, at least what I belive myself). And when we are limited, we feel imprisoned. And when we are imprisoned, we feel insecure, and  we feel more fear and anger over our own limitations. And we start to hate. Hate everything that is outside of our own comfort zone. And we begin to imagine danger and threats,  that do not even exists.

True freedom is daring to love, and to dare to be loved too. those who believe that you need eyes to see a persons value, are wrong. It is only when we look at a person with our hearts, as we see the person's true nature. It is only when we are free to love whomever we want, we are free for real.

With this picture, I would advocate "the freedom to love" whoever you want, because love requires no eyes. In Sweden right now, racism has been a disturbing upcoming trend, and even if it has not spread much yet,  I think it is important that at an early stage, show a strong and united opposition to racism. Do not believe all the stupid rumors and false facts that junk magazines and the internet spreads! Do not build up a fear against a threat that does not exist! Never let hatred be greater than love. And remember:
The only true danger, threat and what limits you,is yourself and your thoughts.If you want freedom, make sure to always be free to love.
 


en häftig chock

Idag har jag för ovanlighetens skull suttit o pluggat i flera timmar på bibblan. Jag hade skrivit ut hur mkt pappren som helst, o det sista jag gjorde, vad att jag slängde ner häftapparaten i väskan vilket jag minns väldigt tydligt.
 
När jag väl kommer fram till bibblan, så är den naturligtvis spårlöst försvunnen ( must be aliens), så får blev ju totaltrörigt med alla pappren överrallt.
 
När jag kommer hem, trött o sliten som man är, kastar jag mig med hög fart ner i soffan- O FLYGER NÄSTAN MED LIKA HÖG FART UPP IGEN! Av alla möjliga ställen som min häftapparat hade kunnat legat på, så ska de naturligt vis ligga där jag precis kommer med min rumpa i 160 km/h. Great, då är man en av de få som nästan lyckats med prestationen att häfta ihop sitt eget rumphål typ. Nästan stolt. Har tagit en instamgram bild på det hela. Nejdå, det har jag inte, men däremot har jag skaffat instagram. Känns som om jag är den sista i sverige som har gjort det. Jag är i ärlighetens namn inte så teknisk, så har inte riktigt så stor koll på vad jag heter o vad man gör. Men har ialla fall lyckats lära mig hur man tar kort o laddar upp:) Tog (i brist på annat) kort på mina kära aminosyror idag. Fint va?
 
 
Ne, kanske inte så jättespännande bild. Men på tal om oteknisk. Vad är det med farmödrar/mormödrar och tv/dvd-dosor? Jag tror att i över 10 år nu, så har vi "yngre" släktingar fått förklara för farmor hur dvd-dosan fungerar, varje jul, därför "den är ju så mkt krångligare än kära gamla VHS dosan". vaaaaad!? Dom skiljer sig ju knappt något alls, mer än att det finns en "open dvd"-knapp typ. Tror det här ska bli min julklapp till farmor nästa år:)
 
 
 
 
 

ta min hand

Idag har det varit full rulle med trevligt umgänge, hockey o middagsbjudning! Inte helt fel! Känner att jag har varit mer social denna vecka, än vad jag har varit på hela hösten typ, haha!Antar att det blir så när man pluggar konstant..o på tal om o plugga så har jag inte pluggat det minsta lilla idag!GAH! Bäst jag sätter mig ner nu o gör det...snart tenta!!
 
Men däremot har jag greppat pennan idag o MÅLAT lite! Så här långt har jag kommit än så länge! Det slog mig nyss, att det är faktiskt första gången jag har provat att måla mörk hud med hjälp av copicpennor. Jag har kännt att jag vill exprimentera lite med olika hudtyper, inte bara köra samma hela tiden, men man blir ju lätt ganska enkelspårig ibland tyvärr. Denna bild som jag målat på nu, har en rätt intressant historia bakom sig, som jag tänkte passa på att berätta när jag är klar med den:)
 
Händer hör till det som jag tycker är svårast att måla, så det passar ju bra att jag övar mig lite på det....
 

gnäll om harry potter-filmerna

Uff, tittade på "harry potter o halvblodsprinsen" nyss. O jag vill verkligen gilla Harry Potter filmerna men NEJ! Alltså dom förstör verkligen den fina känslan man fått från böckerna. O bara för att vara lite gnällig ska ni få en lista på saker som inte är bra med filmerna:
 
* de avviker från böckerna i handling
* Ok, inte deras fel att den första som spelade Dumbledore dog, men varför ändrar de frisyr, klädstil o personlighet på rollen. Kort sagt: Varför förvandlar dom Dumbledore till en otrevlig bitch?
* dom som spelar Hermione, Harry, Dumbledore, ja kort sagt alla viktiga roller, suger!
* Hermione o Harry kan tydligen inte gråta på ett realistiskt sätt i filmerna.
* Alla filmerna tycks ha olika regissörer och olika stilar, så filmerna blir bara förvirrade
* VARFÖR bär alla trollkarar och häxor MUGGLAR-kläder?
* För korta scener, för stressig takt.
* De  lägger till scener som inte ens finns i boken. ONÖDIGA sådana också.
 

Ja, listan kan göras lång!  Men för att inte verka allt för gnällig kan jag ju tillägga att Alan rickman (snape) och Maggie Smith ( Minerva) är riktigt bra i sina roller. Mycket bra val!
 
Ja, jag är helt enkelt för fäst vid böckerna.
 
En av de få bra sakerna med filmerna
 
 

ett begynnande muskelberg

Det är verkligen tur att vatten o v'ärme ingår i min hyra, för nu när den här kylan har kommit, så BOR jag nästan i min dusch. Ahhh...finns det något skönare än att duscha? Spinkig som jag är, så får jag snabbt upp värmen också:) Hihi!
 
Men det ska det bli ändring på nu! Jag har tjuvstartat lite på mitt nyårslöfte, som är att gå upp mer i vikt o träna , genom att jag drog o köpte nytt gymkort idag. Nu jäklar! Jag skulle SÅ GÄRNA vilja få bättre hållning, mer styrka i kroppen, synliga magmuskler samt lite mer kurvor. Hehe. höga krav, men varför inte?
 
För tillfället väger jag ynka 44.5 kg typ, vilket är waaay för lite för min längs, så därför vill jag upp i vikt, men som jag har sagt tidigare, så vill jag inte käka en massa skräp bara för det (ni vet, är ju kemist, så vet ju vad allt skräp innehåller) så istället ska jag strukturera upp mitt ätande i samband med att jag tränar. Jag lider av en konstant aptitlöshet typ, men när jag tränar blir jag faktiskt hungrig på riktigt, vilket är superbra! Dock får jag nog ta o fixa lite näringsdrycker också, så man får den där lilla extra energin man behöver när man tränar!
 
Så om vi kallar detta dag 1, så får vi se igen hur det ser ut om en månad:)
 
Btw, har något riktigt skumt "streck" på magen. Det vägrar att försvinna. Börjar inbilla mig att det beror på att jag för ofta sitter böjd i pluggar. Kan det bli så då? (o mina nya träningskläder ocksååå:D)
 
Så nu jääääävlar får ni akta er för det kommande muskelberget (haha)!
 

den brittiska dalahästen

En sak slog mig när jag var på Londons flygplats förra månaden. Är inte denna häst ( som stod utan för en "typisk brittisk restaurang" ) lite av en "rip off" av våran dala-häst?Nästan som "hungerspelen" är en rip off av "battle royal". O frågan är vad vi borde göra åt saken: starta ett krig mot england, bojkotta allt hästkött från england, eller helt enkelt sno allt te från hela storbritanien o slänga i havet. Ett " teaparty" del 2 liksom.
 
Wow, jag gör verkligen allt för att slippa plugga...
 
Den brittiska dalahästen. Lyckades inte övertyga Carl att han skulle ställa sig bredvid den så jag kunde få med båda två på kortet XD
 

ett år av utveckling

Inte långt kvar till nyår nu o jag har faktiskt lite svårt för att bestämma mig för vad jag ska göra på nyår. känner mig inte så partysugen i år faktiskt, så funderar på att bara vara hemma o softa med familj faktiskt. Eller med mig själv. Haha, nejdå, men ibland känner jag hur jag vid jul-tiden kan förvandlas till värsta grinchen. jag TROR det beror på att jag varje år typ firar 3 st julafton 3 dagar irad pga alla släktingar, och det är väl gränsen för hur social jag orkar vara med folk i juletider. Jag tycker jättemkt om att umgås med folk, men jag är också lite ensamvarg o behöver min "kvalitetstid med mig själv", som jag kallar det:) Eller så tycker jag helt enkelt att det är jävligt gött att softa omkring i mjukisbyxor o bara take it easy.
 
2012 har för mig verkligen varit ett utvecklingsår, både mentalt och på alla möjliga plan. Det känns som om mycket gammalt groll sen flera år (heter det så?) fick tas itu med och släppas taget om, för att blicka framåt och ta nya tag. På så vis har det också varit ett jobbigt år, men jag har också kommit till insikt om mig själv,och jag har också hitta mig själv och känner mig tryggare i mig själv än vad jag någonsin har gjort. Nästan som att se sig själv i ett nytt ljus, o det känns rätt härligt.
 
Så jag ser fram emot år 2013. Detta år ska jag satsa mycket oå mitt fysiska plan också, jag vill att både kropp o själ ska vara i balans, så mkt kommer handla om kost, träning o hälsa för min del, men det är nästa år det:)
 
Pluggat idag, så nu chillar katten o jag i soffan. Sådan matte, sådan katt:)
 

Touch twin marker?

Åh, en liten fågel viskade i mitt öra att det har kommit ett NYTT märke med markers (eller så har det funnits länge, bara det att inte jag har upptäckt det) som dessutom är mkt billigare en copic OCH tycks ha samma eftertraktade penselspets. Någon som har provat dessa och tycker att dom är lika bra som copics, eller är detta bara för fantastiskt för att vara sant? Någon? Kommentera o berätta i sådana fall:)
 
Dessa "Touchmarkers" finns i 204 färgnyanser, copic har över 300 dock...
 
'
 

Lockigt hår tutorial

Ja, en tutorial då, denna gång förklarar jag lite hur jag tänker när jag gör lockigt hår. Beskriver även vilka färger jag använder o sånt, typ . Dock har jag gjort ett STORT misstag i denna tutorial, jag ger adressen till mitt "galleri", fast har skrivit fel adress XD. Mitt galleri är på www.nevaart.deviantart.com så klart, o där kan man ladda ner alla mina tutorials XD Ni hittar även lite annat roligt skräp på min fb-sida, o adressen dit hittar ni HÄR
 
O här är min tutorial:)
 

Som handen i handsken

Något som jag tycker är riiiiktigt svårt att måla (och något som jag dessutom är helt kass på) är HÄNDER! Det är liksom mission impossible att få dom att se bra ut! Därför blir jag så underbart glad när jag hittar människor som denna fantastiska människa, som har ett helt galleri med bara foton på händer i olika vinklar och vridningar. Så underbart, och dessa bilder är alltså till för oss som har lite svårt med detta! Det är en fantastisk hjälp, jag är verkligen superglad över att jag hittade detta galleri!
 
Hennes sida hittar nu HÄR, o här nedan ser ni lite typiska handposer som hon har fotat:
 

tuff choice

Jag är så grymt sugen på att köpa en A3-skanner, samt ett ljusbord. Problemet är att båda kostar kring 1500 kr/st, o med tanke på hur lite pengar man får från csn (särskilt kring jul) så kännes det inte riktigt aktuellt att köpa båda två. Frågan är vilket jag ska satsa på?Med ljusbord kan jag definitivt skynda på mitt måladen, eftersom kan kan trace:a av på markerpappret direkt från råskissen (jag skissar alltid på vanligt papper, eftersom jag inte vill sudda o ha sönder markerpappret jag sen ska måla på). Men med en A3-skanner kan jag som sagt skanna in mina bilder i MYCKET bättre kvalite, vilker jag verkligen skulle vilja kunna göra nu! AAAh! Vad ska jag välja?
 
 

God Jul!

God Jul på er allesammans! Jag har precis kommit hem efter att ha firat jul tillsammans med lite nära o kära. Nu ska jag fortsätta en stillsam afton med myycket godis, film o kanske liiite pluggande också;)
 
Blev förresten klar med denna igår. Håret är i verkligheten mer orange, men kan inte rätta till det i PS ens, så det blir nog till att skaffa en ny skanner för min del, denna gång en A3, har jag tänkt mig. Hoppas nån butik har rea på det nu här till mellandagarna:)
 
Har också gjort en tutorial på denna (dock bara håret) som jag ska ladda upp nån dag här snart!
 
ha nu en underbar fortsättning, o hoppas ni får en kväll fylld med godis, kärlek o värme:)
 

mod

Trots all julstress måste man ju unna sig lite jul-målande;) Ok, kanske inte så mkt jul över denna, men ungefär så jag känner för julen för tillfället. Är inte alls särskilt taggad för jul, mest för att jag känner det otroliga trycket av alla läxor (asså, jag måste verkligen sluta tjata om mina läxor här) och sen för att jag bara känner mig allmänt trött på allt som är rött o glittrar typ. Men det kan ju hinna ändras tills imorgon:) Älskar ju julmat ialla fall :D (speciellt när jag slipper laga iordning den) :D
 
Denna bild håller jag på med nu. Bestämde mig för att det ska få bli rött hår. Men ju mer jag målar, desto mer tycker jag nästan den liknar "merida" i "Modig". Kom då plötsligt på hur otroligt bra den filmen är, och hur jag verkligen borde ta o köpa den-idag helst- så jag kan se på den efter att jag pluggat/målat klart:) Det borde jag göra:) Tur att ica maxi har öppet lääänge idag >:)
 

Cute pink pie

Mina bröder är verkligen ett par lustiga typer ibland. För er som inte vet, så har jag tre yngre bröder, varav min yngsta bror är 10. Han har verkligen min mellanbror (18) som sin största idol, vilket min mellanbror inte alltid tycker är sådär jättekul. Bland annat för att min minsta lillebror gärna lånar hans saker (tex fanns det en tid när han var yngre som han använde min mellanbrors kalsonger/short, som byxor) och försöker efterlikna honom ganska mkt.
 
Min mellanbror spelar tydligen endel dataspel där han kallar sig "T-bag" eller nått i stil med det.Nyligen gjorde min mellanbror upptäckten att min minsta lillebror OCKSÅ har börjat kalla sig det i en massa olika data spell Tydligen kände min mellanbror att det var att "gå över gränsen" och bestämde sig därför att ändra om alla hans namn till "cute pink pie" när min minsta lillebror lämnat sin Ipad helt obevakad. När min minsta lillebror kom tillbaka sen och upptäckte det, så läte konversationen ungefär så här:
 
Minstingen: - Vaaa, har du ändrat mitt namn?
Mellan:- Ja, jag ändrade det till något coolare.
Minstingen: - Cute pink pie?
Mellan: - Jaaa...
Minstingen:- Vad betyder det?
Mellan: - Äh...öh..typ "mördarmaskin"
Minstingen:- Coolt! Det ska jag heta i alla spel!
Mellan: - *evil smile*
 
Ja, mamma hörde hela konversationen, men valde tydligen inte att rätta min mellanbror, antar att hon hellre vill att hennes yngste son heter "cute pink pie" än "mördarmaskinen" i sina spel. Ska bli väldigt intressant o se hur lång tid det tar innan han får reda på vad det egentligen betyder XD
 
min bror, den rosa pajen
 
 
 
 
 

juligt

Igår tog jag faktiskt helt paus från alla läxor (något som jag dock har lite ångest för idag dock) och hade en riktigt supertrevlig dag istället! Dels så fyllde min mamma år, så var över o grattade henne. Hade köpt en stickad tröja till henne (vinröd, vilket är lite av hennes signumfärg) samt en gigantiskt te-mugg från indiska (min mamma dricker verkligen löjligt mkt te...krävs stora koppar då) och ett te som luktar hur gott som helst av mango:). Sen var jag även o hade lite julmys med lite polare som kommit hem nu lagomt till jul:)Inte helt fel det:D Nu ska jag slå in de sista julklapparna, samt göra mig lite julfin. Har roat mig lite med att fixa till lite juligare naglar:) För övrigt har jag verkligen totaldissat allt vad julpynt heter i år. Känner helt enkelt inte att jag har tid med sånt, men köpte faktiskt en julblomma idag, så här får ni se en bild med mitt enda julpynt iår.
 
Guldskimrande naglar fick det bli
 

godis o konst i perfekt kombo:)

Godis o konst, två av livets bästa njutningsämnen, kombinerade i ett. Ialla fall enligt den tyska artisten Johannes Cortes. Han gjorde en tavla av en massa gelebjörnar "mest på skämt" men efter att den några dagar senare blev såld, insåg han möjlighetena i denna fantastiska kombination, och har nu gjort ett flertal tavlor, bestående av gelebjörnar. Tavlorna tar över 100 timmar att slutaföra. Enligt honom själv så tillbringar han dessutom en stor del av vardagen med att sortera gelebjörnar ur de påsar man köper, o han kan konstatera att ungefär hälften av björnarna man får i en påse, är antinge för små, för deformerade eller fel på färgnyansen, så han kan bara använda hälften av dom. Undra om han äter resten?:) Snacka om att få sitt sockerbehov tillfredställt, dock kan jag tänka mig att man blir rätt trött på gelebjörnar tillslut....
 
Ett av hans mästerverk:
 
 
ett annat av hans verk
 

mitt egna

Nej, nu gör jag helt enkelt det jag gör bäst: Min egna konst! Av någon anledning blir det helt enkelt inte bra när jag gör bilder som andra har beställt. Jag får ingen inspiration och försöker bara får det överstökat, och resultatet blir där efter också. inte bra, helt enkelt! De två senaste "änglabilderna" den med blond hår och den med rosa hår, är verkligen årets sämsta bilder. Det enda dom har gemensamt är att de är totalfula och beställningsjobb. Från och med nu ska jag ta det lugnt med beställningsjobb o bara satsa på mitt eget, så får folket helt enkelt köpa det jag redan  har målat_) Tro mig, det blir helt enkelt bäst så!
 
Nedan är en av mina senaste EGNA skisser, och jag tror faktiskt att resultatet kan bli bra. Såpass okej ialla fall, att jag tänkte göra en tutorial på den (lockigt hår tutorial), men vi får se:)
 
Skiss, A5
 

en ovanlig förälskelse

Nu ska ni få höra om en galen grej jag har drabbats av för tillfälletXD:
 
Det är nämligen så att jag gått o blivit lite småförälskad i en man som jag inte känner för 5 öre! Låter det konstigt?Ja, men här ska ni få höra hela historen!
 
Denna man jag då snackar om, pendlar alltså till samma ort som jag pendlar till varje dag när jag ska till universitetet. Hur ska man beskriva honom lite kort? Snygg, artig, trevlig, KONSTINTRESSERAD (råkade höra det när han diskuterade med sitt sällskap) och utrstrålar helt enkelt en sån fantastisk karisma! Hur började då detta?
 Av en slump har vi ofta hamnat rätt nära varandra när vi åkt buss, så har börjat lägga lite märke till honom, men inget mer än så, än att han är snygg o så himla trevlig mot alla (inklusive stans suraste busschaufför). Men sen hörde jag honom prata om konst o då blev tankarna mer "Hm, den här snubben asså!Verkar ju vara en rätt intressant själ". MEN SEN!
 
Ni vet när man drömmer typ om choklad hela natten, sen när man vaknar upp, så bara MÅSTE man ha choklad! Detta hände med denna man! Häromnatten drömmde jag att jag var på värsta perfekta dejten med honom och vi upptäckte att vi var värsta soulmates o hela fadderullan liksom, så sen när jag vaknade upp var det precis samma känsla som med choklad! VILL HA!
 
Problemet är att han är säkert minst 20 år äldre än mig (!), antagligen supergift (all the good ones are taken) och antagligen inte intresserad av en 20+ Zombie (vilket är ungefär så jag ser ut på morgon när jag åker t skolan XD). Haha, ja, o sen det faktum att jag inte har en aning om vem han är, o lite sånna detaljer också. Han kan ju vara värsta mördaren! Men vem vet, jag kanske vågar slå mig ned brevid honom nån dag på bussen;)
 
Skämtåsido, dom känslorna svalnar nog rätt snart, men lite kul ändå. :) Har ni någon gång haft någon såndär "konstig" förälskelse som ni nästan lite småskämts för?Berätta gärna:)
 
Bussen= nya dejtingplatsen?
 
Photo: Aila Lapikova
 

Tråk-hår

Jag skulle vilja göra något kul med mitt hår, men har ingen aning om vad det skulle kunna vara. Allt jag vet är att jag inte vill ha det som det ser ut just nu. Det liksom bara...hänger där!
 
När jag var ung (ja, för jag är är ju runt 100 år nu...) så brukade jag färga håret i alla möjliga färger. Den värsta färg jag någonsin har haft, är oranget, kombinerat med att jag hade lockigt hår. Morotsorange, verkligen! Till mitt försvar vill jag ialla fall påpeka att jag inte aktivt färgade det orange, det bara blev så efter att jag färgat det rött, o färgen gick ur.
 
Jag har kommit fram till att blond är det jag passar bäst i alla fall. Har aldrig testat svart, det kanske vore något?;) Nej,mina planer är att jag ska spara ut håret, men just nu känns det oerhört segt, som om det inte växer överhuvudtaget, plus att det är slitet och ostrukturerat. Så det blir nog kanske att dra iväg till frisören inom en snar framtid o ialla fall färga i en annan blond nyans (om det går) samt klippa ordentlig lugg o lite mer frisyr. Försöker ju spara snedlugg, men tror helt enkelt att det inte går i mitt fall, därför håret har sin egna vilja o delar upp sig i en fin (och uberfånig) mittbena-lugg. Vad tror ni? Vad kan jag passa i, utan att klippa håret för mkt?
 
Jag i den tråkigaste hårlängden man kan ha
 

pinup angel

Alltså jag har inte det ringaste hum om varför min bild blev så himla mörk o ojämn, när jag skannade den?Kan det bero på att det är A5? Eller är det bara min skanner som suger? Har aldrig varit med om att det inskannade resultatet har blivit så dåligt. har provat att skanna om flera gånger, men samma resultat?!
 

färg

Trots all stress har jag ialla fall tagit mig tiden att börja färglägga denna:) Jag har kommit på att det är bättre att måla lite mindre bilder, om jag vill kunna öva mig mer. Denna är en A5 bild, i vanliga fall brukar jag måla A4 eller A3.
 
Jag täntke att jag ska lägga ut en "Artsummary 2012" här någon dag i veckan, så håll utkik om ni är nyfikna hur mitt målar-år har sett ut:)
 
Bilden jag börjat färglägga:
 

Drömmar om japan

Just nu känns det som om jag skulle behöva mer TID. Jag gör inget annat än jobbar, städar, eller pluggar (ja, o lite målar) men det känns som om jag aldrig får något gjort. Jag blir bara halvklar med allt!Ush, hemsk känsla:(
 
 
Men nu till lite roligare nyheter: Jag fick en brilljant idee häromdagen! Jag har drömt hur länge som helst om att få resa till Japan. O plötsligt slog det mig: Varför sitta hemma o drömma, när jag faktiskt kan dra dit? Okej, just nu kanske det är lite tomt i plånboken, men kanske till våren?Sommaren kommer jag säkert jobba hela tiden, men våren är ju perfekt!Måste kolla upp lite vad det kan kosta o så. Men någon här som varit i japan? Vad rekomenderar ni?Hur flög ni? Vad kostar hotell typ?Berätta allt ni vet:)
 

ängla-tatto

Idag hade jag tänkt shoppa julklappar, men så bidde det inte, utan det bidde att jobba istället. Inte helt fel, då jag definitivt kommer att vara urfattig efter denna jul. Av någon brilljant anledning (or not) tycker CSN att studenternas bidrag ska halveras under decembermånaden. Ja, vi har ju hela två dagar ledigt, det måste ju straffas!( åh nej,inte alls bitter). Jaja, nu till trevligare saker:
 
Idag skickar jag iväg mina sista leveranser innan jul, så alla hinner att få sina bilder. Tror jag. Posten, ni vet. Nu under julhelgen tror jag tyvärr att jag inte kommer att få så mkt tid till att måla , men vi får väl se:) Just nu håller jag på med denna, som är ett beställningsjobb. Den ska bli en tatuering (förutsatt att köparen blir nöjd med den ;) ) vilket känns lite extra kul, det är alltid roligt när folk väljer att tatuera in ens motiv liksom. Har faktiskt sålt redan 4 tatueringsmotiv innan, dock målade jag två av dom när jag var riktigt ung, ack, ååå...sånt får jag ångest för! Det finns alltså en människa därute som bär tatueringar som jag målade när jag var typ 15 och verkligen SÖG på att måla! Fast jag antar att jag kommer tycka så om typ tio år, om hur jag målar nu med XD
 
Aja, bilden ska bli en manga/pinup/sexig/ängel. Vi får väl se hur resultatet blir. Har fått ganska fria händer, o i detta fall gillar jag det:)
 
skissen ser ut så här, men har ändrat endel på den sen dess;)
 

Ny Era eller?

21 december närmar sig o världen håller andan...eller inte;)
 
Nä, jag tror knappast att jorden kommer att gå under den 21, men det är ett väldigt intressant ämne, det där med 21 december. Dock är det många som har gjort en feltolkning av vad mayaindianerna sa. De sa nämligen aldrig att jorden skulle gå under, utan snarare sagt att en era skulle nå sitt slut. Sen kan man ju tolka det som man vill, men personligen skulle jag tolka det som att en ny era tar vid.
 
Det lustiga är att detta år har jag drömt väldigt mkt drömmar om just vad som kommer att ske i dessa tider. Mitt logiska tänkade säger att det beror på att när man bombarderas av "nu är det 2012, världen går under"-posts på facebook, är det väl inte så konstigt att man drömmer om sånt. Min lite mer magkänsla feeling är att något intressant faktiskt är på g att hända, men jag tror nog inte att det är exakt 21 december som det kommer ske. Jag tror snarare sagt att vi långsamt är på väg in i en ny era, vad det nu kan innebära, och att drastiska förändringar tids nog kommer att ske, både till det positiva och för vissa, kanske negativa. Ska bli intressant o se om nått av det stämmer in på vad jag har drömt, hehe;)
 
Min käre mor, som fyller år den 22 december tror verkligen inte jorden går under då, så tyvärr slipper jag inte köpa födelsedagspresent;)
 
Hittade förresten en riktigt intressant bild som en helt fantastisk konstnär har målat. Del lustiga är, att målningen påminner EXAKT om en av mina drömmar!!!
 
Ni hittar bilden HÄR
Artist: Louis Dyer
 

snäll av misstag?

Jag tror att jag av misstag har råkat skänka bort min vinterjacka till välgörenhet. Jag har inte hittat den, trots att jag letat nästan varje dag sen jag kom hem från Malta, o SÅ många ställen finns det inte kvar att leta på (om jag inte har lagt den i frysen eller dylikt). Typiskt!
 
Hur kan man råka skänka bort sin jacka till välgörenhet?
 
Jo, jag brukar med jämna mellanrum samla ihop en påse med kläder och lägga i sån där "rödakorset container" eller liknande. Saken är den att förra året när jag skulle packa ner min jacka o ställa i förrådet, har jag för mig att jag mosade ner den i en påse, som blev kvar ganska länga i mitt sovrum. Sen helt plötsligt var den borta en dag! Känns ju lite sådär lagomt kul, men hellre att något barn i Ryssland fått sig en riktigt varm o skön jacka, än att jag bara slarvat bort den ändå. Däremot önskar jag att jag också hade en varm o skön jacka nu...uhu!
 
Nej, nu ska jag plugga, för imorgon ska jag julshoppa det sista!
 

Book mountain

WOW!! Jag pluggade INGENTING igår!!Har nästan panikångest idag för det!Tentan är i början av Januari, o det är fortfarande ca 1 miljon saker som jag inte förstår!Men jag HANN helt enkelt inte igår!Min lägenhet var verkligen i kraftigt behov av att städas, o sen blev det ju bio och wii-kväll till typ kl kvart över 3 inatt. Helt galet (o jag vann inte en enda gång,..haha, men kul var det XD ) Nej, idag måste jag verkligen sitta som en slav vid mitt skrivbord.Dock har jag ju badminton o labbrapport idag...attans!
 
En bild som skulle kunna föreställa mig o mina läxor...
 
 

movietime:D

Kom precis hem från "The Hobbit" nyss. Hade ganska höga förväntningar på den, med tanke på hur bra "Sagan om ringen"-triologin är, plus att jag tyckte väldigt mycket om boken. O jag kan berätta att jag INTE blev besviken:) Det var fart o spänning genom hela filmen (t o m lite VÄL mycket spänning ibland!) och naturlandskapen var FANTASTISKA! Man gör nog rätt i att se denna film i 3D, kan jag säga! Synd bara att Mikael Persbrandt inte är med i den första filmen, ska bli så kul att se honom i dessa filmer, haha, speciellt efter att jag nu i flera veckors tid tittat på "Beck" varje söndag!
 
Nu ska  jag spela Wii med min bror o hans tjej:)
 
Här är en trailer till filmen:
 
 
 
 

3D-skiss

Inför kommande organkemitenta, har vår lärare sagt att vi bör kunna måla figurer som beskriver hur en molekyl ser ut i verkligheten, alltså i 3D. Funderar på om man skulle få godkänt om man lämnade in denna bild, är den tillräckligt 3D tror ni?;)
 
Hihi,ja, som ni kanske märker så blir jag lätt uttråkad när jag pluggar ibland. Bilden jag har målat är helt enkelt ett visuellt trick, det ser bara 3D ut i visa vinklar så att säga. Inte direkt ngt proffsjobb, men kul att prova på lite nytt ibland:)
 

ja, verkligen jättebra av mig...

Ungefär så här jag känner när jag får tillbaka en labbrapport....
 

Ett mästerverk

Haha! Nämen titta vilket mästerverk min mamma la ut på facebook häromdagen. Ett av mina tidigare alster, kan man väl lugnt säga. Antar att jah är runt 5-6 år, med tanke på vem bilden är tilll...hihi!
 

Tomte i labbrock

HUA vad trött jag har varit idag! Kunde inte sova inatt, o var i skolan jättetidigt idag, trodde seriöst nästan att jag skulle avlida på lektionen. Efter två timmar bestämde jag mig helt enkelt för att det var bäst att åka hem. Det känns som det är ingen idee att sitta på lektionen när man ändå inte kan ta in vad läraren säger. På tal om läraren: Jag undrar vad hon tänkte om mig idag. Jag sitter verkligen absolut längst fram, mittemot läraren, så hon har full uppsikt över mig. Mina ögon gled hela tiden i kors, och jag gjorde en massa konstiga ryckningar hela tiden (ni vet, sånna där ryckningar man ibland gör när man håller på o somna). Måste sett helskumt ut, ur hennes perspektiv....Tur att vi får alla lektioner inspelade på videos som vi kan se online:)
 
Men nu är jag ialla fall lite piggare, o som vanligt så har jag en enormt stor lust att måla, men (som vanligt här också) så har jag massa saker att plugga också>:( Antar att det blir plugga först, o måla sen. Hoho!
 
Imorgonbitti bjuds det på julsprit i vårt laboratorium. "Renare sprit kan mann inte få" som våran ena labbhandledare uttryckte det. Hehe! Antar att det inte är sprit köpt från affären direkt...
 
Köpte förresten en supermysig tröja häromdagen. Den är helt underbar!Ganska gott samvete kan jag ha också, då jag misstänker att en av mina tröjor fått på sig nån skum kemikalie, den klias som attan!
 
Tröjan är köpt från H&M
 
 
 

avslöjandet!

Jag tänkte att jag ska passa på o berätta om en fantastisk nyhet, som jag suttit o ruvat på länge nu. Det är nämligen så att jag blev kontaktad av HOLTZ här i slutet av November, o de berättade att de sett vad jag har målat o de gillar det, o undrade om jag kunde tänka mig att vara med i den nya Copickatalogen, för 2013. Ni anar inte hur GLAD jag blev! Copic är alltså det märke som de pennor jag målar med, är tillverkade från, o att de vill att min konst ska publiceras i deras katalog känns helt galet underbart!Ni anar inte hur mkt jag ser upp till dessa pennors tillverkare, eftersom jag älskar att arbeta med copics:D Dock är jag inte helt säker på i vilka länder katalogen ges ut, måste ta o kolla upp med. De som jag skrev kontraktet med är från Tyskland, men vet inte om den ges ut i Tyskland eller om det är i fler länder. Hm..måste kolla upp det! Aja, ser supermycket fram emot Januari nu (även fast jag har två tento då....huuu!). Berättar mer när det närmar sig!:)
 

Loreens största (och minsta) fan

Haha! Wow,vad söt!:D O vad DUKTIG han är också!Haha, detta kan man nog verkligen kalla Loreens både största och minsta fan:D
 
 

Självportätt som körkort

Hehe, det är kul med sånna här kreativa människor ibland:) I vår stad har vi en konstnär som heter Fredrik Säker, en helt fantastisk "realism"-konstnär!Många av hans tavlor ser nästan ut som fotografier, fastän de är målade med olja! Han var bla med i "Konst runt Möckeln"-rundan, o då passade jag på att spana in hans alster.
 
För ett tag sen så målade han ett självporträtt, tog kort på det o använde det till sitt körkort. Otroligt nog, så funkade det faktiskt! Ja, kanske inte så superotroligt eftersom det är ju ändå svårt att avgöra om det är ett foto eller ej, men coolt ändå. Undra om den funkar med mangaporträtt, jag kanske ska försöka mig på en bild..haha, skämtåsidon, men han har faktiskt fått flera beställningar nu av folk som vill ha "körkortsmålningar". :)
 
Man kan läsa om historien HÄR, och här nedan ser ni hans bild, samt körkort:
 

katastrofbild

O så målade jag även klart denna bild i natt, vilket verkligen inte var någon hit >:( När ska jag lära mig att man inte ska sitta o stressa mitt i natten med målningar? Hela bilden blev bara så grymt konstig, helt enkelt.Aja, men ibland får det gå åt skogen, jag är rätt nöjd med den förra bilden, så det väger upp att denna blev en katastrof XD
 

den fallna mänskligheten

Så äntligen är jag klar med denna bild! Tänkte att jag ska berätta lite om tanken bakom den:
 
Bilden är målad med copic markers o airbrush (as usual), och jag har valt att kalla den "Den fallna mänskligheten". Bilden är en reflektion av hur jag ser på mänskligheten i dagens läge.Jag tror inte på onda eller goda människor, men jag tror på onda/goda handlingar/val.
 
Jag läste en gång att demoner är änglar som begått ett brott, o fallit ned från himlen, o i samband med det, blev deras vingar också svarta. Den historien gav mig en tanke.

Från början levde mänskligheten i symbios med naturen, men ju mer tiden har gått, har det kommit att ändrats. Jag ser det numera som att det snarare är ett parasitförhållande hon har. Från början föddes hon som en ängel, men själviska val har gjort henne girig. Numera har oljan fått hennes vingar att svarta, samtidigt som oljetornen växer ut som två horn ur hennes panna. Hon håller jorden i sitt (monster) grepp men vägrar att se på vad som håller på att hända (därav bindeln över ögonen). Hon styr utan att se hur tiden börjar rinna ut (därav att jorden är som en klocka).

Hur mkt forsking som helst varnar för att när det gäller utsläpp av gaser/oljeutvining, så bör vi ta oss i akt, endel menar på att det redan är för sent, men som vanligt är det pengar som styr. Mänskligheten tycks hellre bada i pengar, än i rent vatten. Som läget ser ut nu, gör vi mer skada än vad vi kan reparera.

Kanske är det en pessimistisk syn, men också en realistisk syn. Men kom ihåg att man alltid har ett val, ingen föds ond. Vi är, dom vi väljer att vara, o dom handlingar vi väljer att utföra.

Jorden kommer alltid att överleva, även om det tar tid att återhämta sig, frågan är bara om mänskligheten kommer att överleva, med den?

Ja, det var boken om min bild;)
 
 
detaljer:
 
 
 

hörnan

Idag har det varit full rulle, jag har varit o skannat bilder på tryckeriet, sen har jag varit o spelat badminton, sen skulle jag behöva plugga hur mycket som helst!Hehe!  Gjorde även klart en bild igårnatt,om jag lyckas skanna in den, så ska jag lägga upp den sen lite senare:)
 
Jag o lillkatten, vid mitt målarbord. Han är alltid med o studerar mina tekniker:)
 

ge mig färg

Så inne i mitt målande att jag märkte inte ens att lill-katten smugit sig upp i knät på mig, när jag målade. Fick bara en chock, så jag märkte att mina knän gav ifrån sig ett spinnande läte. haha, ja, så är det när man är koncentrerad:) Ialla fall, håller på med denna bild just nu...den blir väl sådär.Inte alls särskilt nöjd, men jag måste ha en bild klar tills på söndag, o det lutar åt att det blir denna, eftersom det är den enda som jag har kommit såpass långt på, dessutom börjar jag få slut på allt för många färger, kan inte måla så invecklade bilder just nu, när jag saknar färger. Buhu, snälla tomten, jag önskar mig copic-pennor i julklapp!!!
 
 

en liten udda typ

Som ni kanske redan vet så har jag ju två katter. Den ena katten är...öh...tämligen lite...udda. För det första så är han väldigt liten, han tycks liksom inte bli större än så här. Han tycker inte om att vara ute, så han är självvald innekatt (till skillnad från sin bror). Han apporterar gummisnoddar och älskar blod. Konstig liten sak, helt enkelt.
 
Ialla fall, på senaste tiden, så har han varit extremt tjatig varje gång jag går in i köket. Jag har trott att det är för att han vill ha mat, men nej, det hjälper inte att ge honom mat. När jag kom hem från Malta var han helt superxtremt jobbig när jag skulle laga mat, bara jamade o jamade o gav sig inte. Trött som jag var, ropade jag nästan rakt ut "Vad vill du!!" sen satt jag mig ner på golvet o stirrade rakt in i hans ögon. O han tystnade o stirrade tillbaks. O plötsligt så var det glasklart!Det kändes så uppebart vad det handlade om! Jag gick o hämtade en stol, o ställde den mitt i rummet. Katten hoppade genast upp på stolen, o slog sig nöjt ned o spann. Sen satt han där tyst o nöjd hela tiden medans jag lagade mat.
 
Jag vet inte riktigt varför, men det funkar ialla fall. Varje gång jag lagar mat, hoppar han upp på stolen numera, o sitter där. Kanske vill han bara ha uppsikt över vad som händer, ingen aning. O vet inte riktigt heller hur jag fick ideen, kanske fick vi lite telepatisk kontakt?;)
 
Min mini-katt
 

Gottigt:)

Efter att vi varit på utflykt till Gozo typ hela dagen, var vi verkligen helt supertrötta när vi kom tillbaka till hotellet. Så trötta att vi faktiskt beställde upp mat till rummet, för att vi inte orkade röra oss en meter till. Jag var lite mer modig denna gång,o beställde en maträtt vars namn jag inte var helt säker på vad det betydde. Kollade dock noga så att namnet inte antydde till att den innehöll fisk eller något annat farligt;) Det visade sig vara en riktigt supersmarrig risotto, jag tror faktiskt att jag aldrig har ätit risotto tidigare, så var ju lite kul att prova på något nytt:) När jag var i Kina däremot,så var det typ "prova på ny mat" varje dag, eftersom det typ inte fanns någon "normal" mat. Jag vet fortfarande inte än idag exakt vad det är jag åt när jag var i Kina, men det var ialla fall både innälvo o allt annat läskigt (dock inte så läskigt som fisk) o skulle inte bli förvånad om jag faktiskt har käkat hund också. haha! Men till mitt försvar så var menyerna faktiskt väldigt svåra att läsa, o mitt resesällskap ( o den enda av oss som kunde kinesiska) sa att allt typ va ko. Typ.
 
Anyway, lite efterrätt blev det också sen:) Mums!
 
 

Artist in action

Idag blev det lite fotande för en tidning jag ska vara med i, i början av året. Som ni kanske listar ut när ni ser bilden nedan, så kommer det att handla lite om mitt målande o så:) Ska avslöja vad det är för tidning o så på söndag, då alla papper, kontrakt o bilder är inskickade. Riktigt skoj ska det bli, den saken är klar:D
 
Artist in action:
 

Inglot

Jag tror jag har hittat mitt nya favoritmärke inom smink: INGLOT! När jag var iväg o gjorde mina naglar, så var det i en inglotstudio/butik, o då hade jag ingen aning om vad det var för något märke, har typ inte hört talas om dom innan. Men naglarna blev verkligen superbra, o jag kunde inte låta bli att lägga märke till att de hade hur mycket smink som helst! Så jag passade på att köpa 3 ögonskuggor, o nu i efterhand så ångrar jag att jag inte köpte fler! Skuggorna sitter verkligen hur bra som helst, pigmenten är väldigt bra, plus att priset var helt ok. Helt klart bland de bästa märkena jag har provat!Någon som vet om de säljer inglot i sverige, eller om det finns någon hemsida som levererar till sverige ialla fall?
 
Hehe, på tal om när jag skulle handla skuggorna...bland det mest stressande jag vet, är när butiksanställda kommer fram o frågar om man vill ha hjälp eller så. När jag skulle köpa mina ögonskuggor, var det precis det som hände. Jag tänkte bara köpa två, men sen kom en anställd fram o sa "det är 3 betala för 2, så du vet", så då fick jag ju en gratis på köpet. Tackade då, o sa att jag skulle välja en till, men hon står kvar! Sånt blir jag helt febrig av, vet inte varför, men det slutade med att jag bara grabbade tag i en skugga, bara för att hon skulle sluta stå bredvid o titta. Som tur var blev det faktiskt en helt ok skugga (även om jag egentligen velat haft en annan). Haha...åh, nån mer som känner så?
 
Mina nya skuggor
Morgontrött Neva i nya skuggorna:)
 
 

Like a lady

Dag 3 på Malta, och denna dag bestämde vi oss för att äta på hotellet. Dock var hälften av alla orden på menyn, obegripliga (här skulle man behövt ett google translate) och eftersom jag inte ville riskera att få någon typ av fisk eller bläcksfisk (som för övrigt tycks vara någon slags favorit på den malteiska menyn) så slutade det med att jag beställde pizza. Haha! Hilton-pizza:) Riktigt gott, men tycker ändå att karlskogapizza är snäppet godare;)
 
kvällen till äran, passade vi på att klä upp oss lite extra.Fyndade en supersnygg klänning från Zara, som jag passade på att använda. Shopping i Malta är helt ok, priserna typ samma som i Sverige dock.
 
 
Carl looked "like a sir" :)
 
Pizza a la Hilton:)
 

Det blå fönstret

Vi drog till gozo, grannön, för att spana in de omtalade naturområdena här. Dock mår jag så sjukt illa av att åka färja, så var riktigt glad när vi kom iland! Vi begav oss till Azur Window, som är en ENORM klippa precis vid havet, o som det hörs i namnet, så ser det nästan ut som en fönster!Det var mkt större än jag trott! Överallt var det klippor, o i dom satt det fast massa gamla fossiler och snäckor. Vi kom dit lagomt till solnedgången, o känslan att sitta höst upp på klippan o se solnedgången var verkligen mäktig!:D
 
Jag, vid Azur Window
 
 
dom små prickarna på klippan är alltså människor, då förstår ni hur stort det är!
 
 
vackra färger i solnedgången
 
 
Carl (och alla andra) var olydig o gick bakom förbjudet-skylten:)

dags att skissa!

har inte målat på flera dagar, så riktigt skönt att få skissa av sig lite..haha!Dock har jag två bilder som jag skulle behöva bli klar med innan veckan är slut o jag känner att jag har liiiite ont om tid:O Just nu hålller jag på o skissar på denna bild. Har dock lite svårt att bestämma mig för kläddesignen,
 
 
helklänning eller tvådelad?
 
 
 
 
 

den perfekta väskan

Hittade en jättefin o smidig liten väska från kimmidoll, när jag var på Malta:) Den fanns i massa olika mönster o färger så det tog mig riktigt lång tid innan jag kunde bestämma mig för just denna lilla väska. Den passar perfekt om man bara ska ha med sig mobil, kort o eventuella lösa pengar. Har letat i evigheter efter denna variant på väska, jag är riktigt petig när det gäller väskor ibland, därför jag vill helst kombinera snyggt, smidigt, bra kvalitet o ett bra pris, vilket tycks vara omöjligt ibland XD
 
Passade även på att få lite manikyr på Malta, så nu ser naglarna snygga o fräscha ut igen:)
 
 
Gillar de söta figurerna kimmidoll har:)

En frukost som heter duga!Ur resedagboken

En av de bästa sakerna med att bo på hotell, är helt klart frukosten!:D Jag ÄLSKAR hotellfrukost, det är nog typ det enda tillfället där jag faktiskt äter frukost i lugn o ro o bara njuter av den. Och jag måste erkänna att denna frukost var tämligen imponerande! Det fanns i stort sett allt man kan önska sig till frukost, samt en kock, redo att laga iordning det man saknade typ XD Dock försov vi oss första dagen o missade frukosten!Buhu, men det tog vi snabbt igen;)
 
Det fanns massor med frukt
 
Det blev många tallrikar till frukost:)
 
 
Av någon skum anledning fanns det även vin(?) till frukosten, om man ville ha...skumt...
 
Även en hel del bakverk serverades till frukosten...
 
 
Och hur många marmelader som helst, fanns det också!
 

Tillbaka från paradiset

Woho! Då var man tillbaka till Sweden, o här var det...myggfritt...
 
Nej, men seriöst, när jag åkte till Malta var det +2 C i sverige, så snacka om att jag (o alla andra på planet) fick en chock när de ropade ut i högtalarna på planet, att det var minus 17 C och SNÖ i sverige!Asså, vad hände egentligen när jag var borta?Träffade sverige av en jättesnöboll från yttre rymden?
 
Ialla fall. Jag har haft superbra o tagit typ en miljon bilder, så jag tänkte att jag ska ladda upp lite bilder då och då, samt inlägg från min "resedagbok", så även ni får ta del av min Maltaupplevelse.
 
Ur Resedagboken, dag 1:
 
Landade i Malta idag, o både jag o Carl är supertrötta o hungriga. Luften är varm, palmerna svajjar o hotellet är supernice!Utsikten är fin, o hotellet ligger precis vid havet! Vi drog ut en sväng o utforskade närområdet samt käkade ute på restaurang. Mums!Dock tycks fisk verkligen vara en favorit på alla restauranger i Malta..bläää!
 
Hotellet vi bodde på:
 
 
baksidan/närområdet kring hotellet: