Heart Chat Bubble

spring för livet!

Idag ska jag förresten springa blodomloppet i örebro!Ingen aning om hur det gick till, av någon anledning visar mina vänner ett märkligt stort intresse för ideen att se mig betala för att springa. Det här är tredje året i rad nu som jag springer antinge blodomloppet ett vårruset. O jag är inte ens särskilt förtjust i att springa.Men vi brukar alltid käka pizza efteråt och DET tycker jag om:) Sen är det ju alltid kul att träffa folk så  klart:) Så här såg det ut förra året när vi sprang:
 

Neva i pressen

Jag var med i en artikel i tidningen NWT och KT häromdagen. Artikeln handlade om det där öppna huset jag var på häromdagen (abf) och lite om de olika typer av kurser man kan gå där. Och eftersom jag eventuellt ska hålla i mangakurser, så var jag med o tecknade lite manga o sånt där. Well well, för att göra en lång histora kort, så blev jag ialla fall intervjuvad av en reporter och i slutet av intevjuven så vill hon ta ett kort när jag satt o tecknade. Så tog hon ialla fall ett kort o sen säger hon "kan du inte titta upp?" (jag satt o tittade ner när jag målade). Samtidigt säger kvinnan bakom mig någotm väldigt kul, så jag tittar upp o asgarvar. Självklart tar reportern kort då. OCH INGE MER KORT SEN!!
 
Bad till gudarna att hon inte skulle ha med någon bild på mig (ialla fall inte den bilden) men ja, lagen om jävlighet ni vet, självklart kom den bilden med...
 
Intervjuven i sig blev väl bra tycker jag, men jag svär, en liten del av mig dog inom mig när jag såg bilden. Jag har i vanliga fall inte svårt att dela med mig av fåniga bilder på mig själv, speciellt inte här på bloggen, men att dyka upp i hela min stad+ Värmland (och den staden jag numera studerar i) känns inte lika kul! Uaaa!
 
Hela artikeln kan ni läsa här:http://www.nwt.se/karlskoga-degerfors/article1158646.ece#.UDvmUeAnRpE.facebook
 
Och här är the picture of shame....En galet skrattande professor Fiskmås...
 

video tutorial kuroshitsuji

Ja, just det , så har jag äntligen laddat upp en ny videoturorial! denna gång är det om hur jag färglade min målning "kuroshitsuji- lost souls". Till den har jag använt mig mest av copic och promarkers, ja ni ser ju! Enjoy, o kommentera gärna:)
 
 

nolla

Ja, eftersom jag börjat på universitet i veckan, så har jag inte hunnit blogga så mycket alls. Det är ju nollning för alla oss nya, o jag kan lova att våra faddrar håller oss sysselsatta! Har haft jätteroligt och det har för det mesta varit ganska snälla saker vi blivit utsattsa för, förutom på våran första lektion, då dom lurade oss rejält!
 
Vi skulle som sagt ha uppropning och sen lektion. På lektionen var det en kille som ställde ganska svåra frågor lite då och då, och läraren svarade ganska otrevligt med typ "det där ska du redan kunna från gymnasiet, så den tänker jag inte svara på" eller "det där tillhör fysik, inte kemi" och massa olika saker. Jag o mina kamrater blev rätt oroliga över detta, för han verkade seriöst supersträng och inte alls villig att hjälpa eleverna. Men sen nästa dag visade sig att eleven som frågat en massa, var en "fake"elev (en utav faddrarna) och att allt bara var ett spel. Läraren förklarade det dagen efter, och bad t o m om ursäkt ifall vi blivit skrämda:). Haha! Well, i ärlighetens namn har jaf haft mkt värre lärare än så, som INTE skämtat:)
 
Igår var det en massa roliga aktiviteter som knappt går att förklarara i ord, men i stort sett alla nollor var ute på stan och härjade med en massa olika uppdrag som vi fått:) Väldigt kul kväll, trots att det började spöregna fram emot natten:)
 
 

men vi får väl se

Ännu ett kortmotiv är klart nu:) jag har en känsla av att jag kommer att måla mycket denna vecka:)
 

Nyheter

I lördags var jag på öppet hus hos ABF o visade upp lite manga. Denna gång i syfte för att göra reklam för mina kurser jag kommer att hålla i:) Mangateckning alltså. Det var väl lite sådär lagomt med folk, trevlig stämning, och sålde t o m lite kort trots att jag inte ens hade något till salu egentligen.Helt ok dag, men kan ju inte påstå att det var så mycket ungdomar där....Haha!
 

långt blont

O så var håret långt igen:)
 

Lost souls

puh! Jag har hållit på på tok för länge på denna bild, men nu är den ialla fall klar. O jag har VIDEOFILMAT hela förloppet, ska göra en tutorial av den sen, men nu är jag i ärlighetens namn för trött för att skriva. Här är min bild, som jag kallar "Lost souls". Enjoy
 
 
 
 

surrounded by roses

Det viktiga är inte vad man föds som, utan vad man utvecklas till.
 
En bild jag håller på med just nu
 
 
 

Ord

Det är en himla tur att potatis är så tråkigt att skala, annars hade jag nog levt på mos o gräslök.
 
Aja, nog med djupa funderingar!Eller, nej förresten! Jag har målat en ny bild, som jag också har skrivit en text till, med lite funderingar. O som vanligt blir det på engelska, så alla läsare förstår:) även om min engelska kan vara rätt obegriplig ibland. Enjoy o lämna gärna en kommentar med tankar.
 
Bild är målad med copicpennor o bläck
 
Words. They can be so wonderful, and at the same time, the most powerful weapon. That's why it's so important that we use them right and choose them carefully.

This week the schools starts again in sweden, and many students are happy to be back in school, and some are not. And then there are thoose who are really afraid to go back to school.

Every years, a lot of children (yeah, children!) comittes suicide, and most of them, are bullied at school. 10 years ago, at least they could feel safe at home from the bullies, but today we bring them home, throught the internet. " Is the person weak?U can't take internetbullying seriously!" I once read at a forum. But guess what: Every person is unique. We react diffrently. You can always choose your words, but you cannot choose how a person reacts. that doesn't means that you can say whaterver u want, and u don't have to care about the consequences, that means that you should choose your words carefully.

There is no law, saying you can't say whatever you want to a person ( exept in sweden it's actually againt the law to call someone a whore). it's never "someones" fault, when a person commits suicide, but I wonder, does that means that you are free from guilt? Is our human laws here on earth, the same as in heaven? I wonder, when your last day arrives, and you stands outside the heavens gates, will they open?(no, I'm not a christan, It's a metaphore)
 
 
 

gråt

Hela helgen har jag haft rit-stopp. Ofrivilligt! Ibland låser det sig bara, helt enkelt, men idag vaknade ritlusten till liv igen, som tur är! Till helgen ska jag nämligen vara med på "öppet hus" i min stad, där man kan få prova på att måla manga, samt anmäla sig till de mangakurser som jag kommer att hålla i till hösten:) Inför det tänkte jag eventuellt göra någon ny tutorial, vi får väl se, jag har ju en hel del gamla som fortfarande duger, men alltid roligt med lite nytt:)
 
Här är en av de bilder jag håller på med nu förresten
 

Snabba cash 2

Har jobbat dom senaste dagarna, så har inte haft tid att skriva, men nu är jag på g igen.
 
Igår drog jag och ett par polare o tittade på "snabba cash 2", en riktigt bra film, även om den är väldigt mörk och dyster. Tittade på 1:an bara för någon dag sen, så passade ju bra att gå på premiär dagen efter:)
 
För er som inte sett filmerna, så kan man väl säga att det handlar om den undre världen i sverige. Knark, pengafixerande och dess konsekvenser, och det är väl det som gör att jag tycker att filmen är sevärd, den visar en mycket väl möjlig eller befintlig verklighet och dess mörka baksida. Skådespelaren som gör huvudkaraktären gör sin roll fruktansvärt bra också:)
 
Här har ni en trailer:

skintutorial video

Ja just det, jag har gjort en videotutorial också..egentligen skulle det vara en tutorial om hur jag färglade HELA denna bild, men mitt kamerabatteri dog utan att jag märkte det, så jag hann i stort sett bara filma hur jag färglade huden på tjejen i denna bild. Aja, det får väl duga för denna gång, håller ändå på med en ny bild som jag tänkte att jag ska filma istället. Så här har vi en tutorial om hur jag färglägger hudtoner ibland:)
 
 

Owl u need is Love:)

Det är helt okej att äga en delfin eller pingvin, men inte en uggla. Det är synd, för jag älskar ugglor och skulle mer än gärna kunna tänka mig en som husdjur:) O andra sidan är jag inte riktigt säker på att den skulle komma så bra överrens med mina katter...Kanske om jag skaffar en kattuggla?:)
 
Istället får jag nöja mig med att försöka omge mig med uggleliknande föremål, som detta fina halsband som jag fyndade i helgen:) Tycker att de ser så kloka och fina ut, så råkade visst bli ett par örehängen och ytterligare ett halsband med ugglemotiv. Nåja, nu ska jag väl klara mig ett tag framöver:) Tror jag har 4 ugglehalsband totalt nu...
 
 
 

men jag kan ju bli triss-skrapar-proffs...

Frustrerad! Försöker måla lineart till denna, men är helt sjukt darrig i  händerna just nu! För mkt kaffe? Aja, inte så mycket att göra åt, får vänta till min darrhänthet har gått över...

Btw...någon som vet var man kan beställa copic multi linear? Inte de där "special" utan de vanliga. Blev superbesviken på "special" då spetsen bara böjer sig hela tiden o knappt ger ifrån sig ngt bläck...
 

turkos

Nya linslock, nytt nagellack:) Färg ska det vara!
 

kristallgrottan i Naica

Tittade nyss på en riktigt intressant dokumentär om kristallgrottan i Naica. Lite lustigt, det var ju inte så jättelänge sen jag skrev om den grottan, och lägligt nog, råkade jag av en slump se att en dokumentär som sagt, sändes idag. Jag har någon märklig passion för naturprogram och dokumentärer, helst med temat ormar, djuphavsfiskar eller kristallgrottor.Kanske lite ovanligt:)
 
Ialla fall. Denna grotta är verkligen helt otroligt spännande, dock väldigt svårutforskad.Grottan består av jätteenorma kristaller i alla dess former, men värmen (som ligger runt 40-60 grader) och luftfuktigheten ( 90-99 %) gör att det är väldigt svårt att vistas i grottan. Utan skyddsutrustning, är man död inom en halvtimme.
 
Vissa av kristallerna är runt 500 000 år gamla (!), och de största är verkligen flera meter långa! Detta gör denna plats unik!Men som sagt, inget för turister, då platsen är extremt farlig, och flera av dom som varit inne i grottan, har upplevt hallucinationer och kroppsliga påfrestningar, trots att de bara befunnit sig där inne i korta tidsintervall.
 
Det lustiga är, att trots att grottan är så ogästvänlig, har man funnit bakterier och virus i kristallerna, som man inte hittat på någon annan plats i planeten, vilket säger vad lite vi vet om våran planet.
 
Skulle vara sjukt kul att besöka denna grotta, men som läget ser ut nu, kommer man låta grottan att fyllas med vatten igen (som den var från början) och på sätt o vis tror jag nog att det är bäst så. Många har försökt bryta sig in i grottan för att stjäla kristaller (vilket resulterat i att många har dött) och det förstör grottan. Dessutom sliter det på kristallerna att befinna sig i torr miljö. Får de återigen befinna sig i sin naturliga vattenfyllda miljö, kan de dessutom fortsätta att växa. Vissa saker är helt enkelt mycket vackrare och mer värdefulla som de är, orörda av människans girighet.
 
 
 
 
 

Besatt

Jag börjar seriöst känna mig besatt av att måla! Ideer bara strömmar in, och jag kan sitta långt in på nätterna o bara måla, och det börjar påverka mitt normala vakna liv snart, känns det som! Har de senaste dagarna varit väldigt trött och haft ont i ögon/huvud, men det kan ju också bero på att när jag väl sover, får jag inte sova ordenligt heller. Nåja, jag känner mig väl egentligen inte sådär superledsen över min "besatthet", jag tycker ju väldigt mkt om att måla, men visst är det lustigt, ni andra konstnärer, hur målarenergin bara helt plötsligt sköljer över en som en flodvåg? Vi får väl se hur länge det håller i sig. Här är en av mina tillf'älliga skisser.
 

Let them eat cake

I helgen fyllde Fröken H år, och det firades med ett ordentligt kak-kalas i äkta Marie Antoinette-stil. Så det var bara att kasta på sig sina finaste kalaskläder o bege sig till Casa de Fröken H! Oj, vad jag beundrar den människans tålamod när det gäller att baka! Vilken fantastisk farmor hon kommer att bli en vacker dag! Gott, fint och vackert porslin, detta gjorde du bra, Fröken! :) Här kommer lite bilder från kvällen:)
 
Om öldrickarna trodde att de skulle få slippa dricka ur finporslin för att de drack öl, så trodde de fel:)
Jag och fröken H:)

på svampjakt

Va ute o plockade svamp med min far i förrgår. Trots att jag faktiskt inte äter svamp, så ÄLSKAR jag att vara ute o plocka dom! Gärna i flera timmar också:) Vi drog ut i skogen och hittade ett fantastisk ställe med kantareller. Dock började det helt plötsligt mullare och efter bara några sekunder kom sveriges värsta hagelstorm! Hagel stora som småsten susade ner, när jag naturligtvis befann mig som längst ifrån bilen. Satt under en gran ett tag, men sen kunde jag inte hålla mig ifrån att plocka dom enorma kantarellerna som ropade på mig mitt ute i stormen. Dessutom var jag ju ändå så redan blöt ini märgen, kvittar ju om man bli lite extra blöt liksom. Som tur är, är min pappa lika envis svamplockare som jag, så efter att det värsta regnet vräkt ner, så fortsatte vi plocka, skyblöta som bara sjutton. Efter det blev vädret rätt fint, ovädret försvann typ lika fort som det kom, o vi åkte hem med flera påsar med svamp:)
 
här syns lite hagel också
 
 
fina vyer..
 
 
Hittade, märkligt nog, kantareller mellan två stenblock, några meter upp i ett litet "berg" typ...ganska otippat...
blev några påsar:)
 

en dag i blom

Blev ett strålande väder igår när vi var till farmor o farfars sommarstuga, med min kusin o kusinbarn. Tog oss även en sväng förbi Svedrins trädgård och tittade lite på blommor. Åh, vad sugen jag blir på att köpa in en maaaassa blommor till mitt hem nu, nu när jag ätnligen ställt ut mina grönsaker o har plats på mina blombräden igen:) Ska nog spana omkring efter lite inspiration på nätet, så jag vet vad jag ska köpa in och vad som kan tänkas överleva i mina fönstren:)
 
Lite bilder från gårdagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

förlorade vingar

O nu blir det knaklig engelska igen...
 
About the drawing:

"Now we both lost our wings" is ment like, when the innocent child rippes away the butterflies wings, he also ripps away his own innocent, his "angelwings".

and let's talk about a forbidden subject: Evil children. Can a child be evil, or is it always the parents fault? An unhappy childhood or something else that makes a child act badly? children can be very evil. Grownups often got the ability to always protect the child with excuses like" He/she didn't ment to harm", "it's the parents fault" , "children can never be evil" or "he/she doesn't underst
and what he/she is doing. But I've heard and witness many stories about children beeing very mean to other children. Children throwing stones against ducks,hitting dogs and I also remember a lot from my own childhood,for example when a friend in my age (7 maybe) ripped of the wings of some bugs and then left them to die. I don't think that a person is born evil, but I belive, that there is a period in ours life, when we lose our wings.

Children often understand more then we belive, and if we act like they don't, wer're making a big mistake. That's why I belive that it's important to teach children very early about love, tenderness and respect. I guess the best way would be, by treating our own children with love, tenderness and respect, because in the begining, we are our childrens biggest idol and first teachers of life(and thats a big mission). And remember, treating a child like he/she dosen't understands, is very respectless against the child.

tools: copic markers, airbrush, ink

like my art?Like my facebpook: www.facebook.com/artbyneva

and vote for my art (just click l"like") [link]
 
 
 

före efter före efter

Var iväg o klippte mig idag:) Verkligen på tiden. Så här ser jag ut:
 
Före:
 
Efter:
 

o då ska jag sätta färg på världen

Eftersom jag kommer att få lite extrapengar denna månad (ÄNTLIGEN!) så har jag varit lite busig o beställt hela 8 st nya pennor och 2 nya airbrushfärger:D (brukar annars bara max beställa 5 pennor). Nu när jag inte behöver köpa skolböcker på 3 år (fick alla böcker av en kompis) så känner jag att jag har råd att unna mig lite extra mycket pennor;) Hehe! Jag har så sjukt mkt ideer till målarmotiv nu, och då går färgerna åt i en rasande fart! Bra, antar jag, men det kostar ju också! Ska ta mig i kragen o starta upp den där webbshopen snart, så jag kan sälja lite online också, inte bara på konvent o sånt:)
 
Nej, nu är jag trött o borde väl egentligen sova, men ja, är ju inte så sugen på det. Ska nog göra mig en Diddy Kong-drink och sen ta o mysa ner mig med en bok. Gött! Godnatt!
 
 
 

pain

I natt har jag haft en rent ut sagt VIDRIG natt! Dels hade jag ont i typ hela kroppen och ingen aning om VARFÖR. Tillslut var jag tvungen att gå upp o kräkas av smärtan. Lite så där lagomt kul när klockan är runt två o man egentligen är skittrött. Tillråga på det hade jag mardrömmar igen och en massa andra hemskheter. Ne, fy, nästan så att man inte vill sova längre! Idag har jag däremot mått bättre, ingen smärta eller dyligt, däremot har det känts som om jag vandrat omkring i en dimma lite. Så otroligt trött!
 
Passade därför på att måla vidare på den där bilden jag höll på med igår, lovade ju att göra en copic-tutorial av den. Bilden blev inte alls bra. Den är helt död och utan liv, vilket är jäkligt synd, eftersom den egentligen är till ett hemligt projekt, och jag behöver minst EN bild till, men jag vill inte att det ska vara bilder som jag inte är nöjd med, så det får helt enkelt bli att göra en ny >:(
 
Ialla fall...här är bilden...
 

smärta o mardrömmar

Idag har jag verkligen varit supertrött och haft superont överallt känns det som. Hade lite  bråttom igår o skulle springa ut för min balkongdör, då jag fick dörrhandtaget rakt in i sidan. Tappade luften och kändes ärligt talat som om inälvorna flyttades runt i mig. Skulle inte förvåna mig om ena njuren befinner sig bak i nacken typ.
 
Som pricken över i:et så bestämde jag mig för att vila en stund när jag kom hem, men blev inte mkt till vila när jag drabbades av världens otäckaste sömnförlamning.
 
Så nu känner jag mig fortfarande trött. Tog dock en liten promenad i regnvädret. Tycker att regnväder kan vara rätt härliga, dessutom är det verkligen supervarmt ute. Har också fått en massa nyttiga saker gjort, som tex fixat allt med skolan, csn o lite sånt där skräp. Har också beställt en massa nya pennor *Olalaaa*. Hoppas jag får dom snart:D
 
Här är en bild jag håller på med nu. Kortmotiv igen
 

Årets musikvideo?

Ja, vi har ju alla våra sommarplågor, just nu florerar denna låt i den asiatiska delen av världen, samt hos alla oss som var på Närcon, kan jag tänka mig. Musikvideon är ju verkligen i en klass för sig:) Höre några rykten om ett evenemang på Fb som nån skapat, där alla är inbjudna till att dansa med i denna dans på stockholms stortorg typ:)
 
 PSY- Gangnam style
 
 
 

färgklickar

Har inhandlat lite nya pennor:) Gillar verkligen de där prickiga stiftpennorna, de är hur sköna som helst plus att de är riktigt snygga!
 
Jag börjar i ärlighetens namn längta lite efter skolan nu. Jag vet att jag INTE kommer att säga samma sak en månad efter själva skolstarten, men just nu känns det så ialla fall:) Nästan så att jag har lust att kika igenom mina skolböcker jag har här hemma o smygplugga redan lite nu. Fast o andra sidan har jag en miljon andra saker jag skulle kunna gör nu, när jag inte är upptagen med allt plugg...
 
För er som inte visste det, så pluggar jag första året på Biovetenskapligt program. Dvs jag kommer alltså nästan bara att plugga kemi i ett år nu. Lite sådär lagomt kul, jag har egentligen aldrig varit något stort fan av kemi, men det kan ju vända:)
 

The colors of love

Jag tar det på engelska denna gång, så mina kära internationella läsare förstår också
 
This drawing I call " the colors of love".

It has always been my belifef, that true love is unconditional. If you truely feel love, then gender, colors, history, look, nothing matters, because love is stronger then anything. There is no sp
ecial color of love, love is all colors.

In sweden there is a big festival this week called "the pridefestival" and is a HBT-festival. The theme this year is "togheter" so I thought, since I've never been to the pride festival, I could at least draw a drawing with the theme "togheter" to show my support to all HBT in sweden. Hope you like it, all the colors of this drawing really destroyed my shirt I was wearing when I was airbrushing XD
 

en inte så bra bild

Okej, gjorde ett ganska halvhjärtat försök till ännu ett kort-motiv. Det blev verkligen inte bra, men o andra sidan sitter jag inne på en riktigt bra idee jag vill måla (dock inte kortmotiv) så kanske därför jag slarvade så mkt med
 denna, för o hinna klart med den. Aja, skärpining nu neva.
 
En inte så bra bild...
 

Candy

Håller på med ett nytt kort-motiv. Denna gång blir det lite godisinspirerat! Har upptäckt att det var riktigt länge sen jag målade en blond person, så det var väl på tiden att jag gjorde det nu!
 
Jag är förresten med i en tävling på facebook, där man får chansen att vinna lite nya markers. Om ni vill, har tid o tycker att jag förtjänar lite nya pennor, kan ni gå in på denna länk och tryck "gilla" för att ge min bild en röst:)
 
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=498718890142382&set=a.458477507499854.120729.203938486287092&type=1&theater
 
Bilden jag håller på med nu
 

How I see myself

Just nu är jag helt sjukt trött!Skulle ju egentligen vara ledig idag, men blev tillfrågad att jobba idag, så inget ledigt för mig idag alltså. O när man har ställt in sig på att vara ledig, blir man SUPERTRÖTT när man måste jobba istället. Suck. Skulle behöva börja dricka lite exra mycket kaffe på morgonen!
 
Egentligen hade jag tänkt måla lite, laga mat o tvätta, men jag tror fasiken jag går o lägger mig! O vilar ialla fall!
 
Ja, det var ju ett roligt inlägg... Nåja, slänger in en kul meme ialla fall. För er som inte vet, så studerar jag Biovetenskap på Karlstad universitet. Precis innan sommarlovet  var jag supertrött på att plugga (kanske för att typ alla prov var under en o samma vecka), men nu har faktiskt min pluggarlust vaknat igen.Jag t o m LÄNGTAR till skolan nu. Wierd